Názor k článku Žitný celozrnný chléb má výjimečnou chuť po povidlech od Hanka - Dobrý den Honzo,používám od 3 výrobců-přímo z mlýnu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2013 22:15

    Hanka (neregistrovaný)

    Dobrý den Honzo,používám od 3 výrobců-přímo z mlýnu Pouzdřany - žitná chlebová mouka, dále od Asonu Bio žitnou celozrnnou mouku, také i z Kremže - hrubou celozrnnou žitnou mouku.Vždy se mi kvas povede, za rok co peču chleba, se nestalo,že by se nepovedl.Samoz­řejmě,záleží na vymletí mouky a tím vždy už dle citu vím,jestli je kvásek řídký,přidám víc mouky,pokud je řidší pak i těsto,přidám více mouky.Pokud je těsto velmi hutné,přidám více vody a kvasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).