Jen více takových! Nadává se na "bruselské úředníky", ale mám dojem, že naopak "český úředník" z hygieny je prokletím této země. Zdravé potraviny mu vadí, nechutné věci plné chemie mu nevadí. Proč s Německu v sezoně nabízí každá restaurace jídla z hříbků a lišek, a u nás ne? Proč restaurace u řek plných rybářů nabízejí jen zmrazené mořské ryby? Jsou naše předpisy v pořádku?
Jednou manželka přinesla domů selské kuře. Že prý se jí líbilo, jak je takové pěkně žluťoučké. Když jsem ho začal čistit, tak jsem zjistil, proč je žluťoučké - protože je špatně očištěné. Kuřata mají na kůži takovou tvrdší blánu (žlutou), které je u "neselských" kuřat stržena už v masokombinátu. No, a na tomto kuřeti stržena nebyla. Když jsem ji strhnul, bylo to kuře šedorůžové, jako každé jiné. A při přípravě jsem pak žádný rozdíl nezaznamenal.
Takže jsem si připlatili (aspoň v tomto případě) za odpad a více práce při čištění.
Takže to nebyla žloutenka? To je dobře! :-)
Žlutá barva asi nebude známkou kvality. Nevím kde jste na to přišel, že selské kuře má být žluté.
A to, že vy jste nezaznamenal nějaký rozdíl při přípravě, to také o kvalitě kuřete nic nevypovídá.
Za co jste si připlatil, vy asi nepochopíte.
Takže to nebyla žloutenka? To je dobře. :-)
Žlutá barva asi nebude známkou kvality. Nevím kde jste na to přišel, že selské kuře má být žluté.
A to, že vy jste nezaznamenal nějaký rozdíl při přípravě, to také o kvalitě kuřete nic nevypovídá.
A za co jste si připlatil, vy asi nepochopíte.