Názor k článku Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná od Pavel - Je to informace na nic, protože alergenem může...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2015 14:20

    Pavel (neregistrovaný)

    Je to informace na nic, protože alergenem může být v podstatě cokoliv. Například mojí manželce žádný z alergenů na tom seznamu nic nedělá, ale jak sní něco v čem jsou jen stopy manga nebo liči, tak voláme záchranku. A takových lidí dohromady je víc než těch "klasických" alergiků.

    Navíc, pokud by to vzali vážně, tak by na jídelním lístku mělo stát "U nás se pracuje s těmito alergeny ... a tedy můžou jejich stopy být v každém u nás podávaném jídle", protože přenosu stop se zabránit nedá (pokud tedy se každé jidlo nepřiprabuje ve vlastní kuchyni hermeticky uddělené od ostatních).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).