Názor k článku Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná od Blablabla - Nevidím jediný důvod, jako spotřebitel, proč se s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2015 12:04

    Blablabla (neregistrovaný)

    Nevidím jediný důvod, jako spotřebitel, proč se s jakýmkoli nařízením seznamovat.

    Na jednu stranu tvrdíte, že pro moje dobro mají restaurace uvádět seznam alergenů. Přitom ale vždy pracují s polotovary či zbožím které od někoho nakoupí a tam již prvovýrobce uvádí možnou kontaminaci všemi alergeny. Každý kdo někdy vařil vám řekne, že vyhnout se kontaminaci při přípravě jednotlivých jídel je nemožné, nebo neefektivní, většinou naprosto zbytečné a nesmyslné.

    Na druhou stranu chcete abysme těm stejným lemplům nařizujícím výše uvedená pravidla bez mrknutí oka přistoupili na to že se (pod pokutou) nebude na potravinách smět uvádět že obsahují trans-mastné kyseliny (tepelně a chemicky zpracované rostliné tuky), brzy pravděpodobně na žadu příjdou lepidla na maso a geneticky modifikované potraviny jako celek.

    Váš svět nestojí ani za psí štěknutí a například já ho nehodlám akceptovat.

    P.S.
    Dokonce už se stalo i to, že Kunínská mlékárna (která má jakž takž kvalitní výrobky) prodávala jednu svou ochucenou zakysanou smetanu nastavenou škrobem. Šlo o nový výrobek. Já však škrob nesnáším a proto kupuji jen smetanu, která se nesmí nastavovat. Výjmečně jsem koupil ochucenou, protože čistou neměli. Co když příště to postihne i neochucenou? Vznikla nějaká nová norma co dovoluje mršit smetanu? Pokud ano, asi sem se s ní měl seznámit, protože kdo ví z jakého je data, že? Nezjišťuji to, prostě tento výrobek nekoupím, případně Kunínu neudělám vůbec žádnou tržbu a ještě ho pomluvím kde mohu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).