Vlákno názorů k článku Značení alergenů v restauracích: idea dobrá, forma nešťastná od Petr - V Rakousku je v jídelním lístku do závorky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2015 22:09

    Petr (neregistrovaný)

    V Rakousku je v jídelním lístku do závorky za pokrm napsáno A,C,E,G,J. Na každém stolečku je takový ten stojánek, na kterém je napsáno, že A je pšenice a G že je celer. Nikdo neimprovizuje, všichni to udělali stejně.

    V Čechách se kecá o tom, jaká je to ptákovina a jak to všechny odradí a jaký je problém to udělat a že by se měl Brusel prostě zrušit.

    Nekritizuji. Jen upozorňuji na rozdíl. "Kdo chce, hledá jak. Kdo nechce, hledá proč."

  • 7. 1. 2015 23:01

    Pavel (neregistrovaný)

    Ono se tak dělá i tady - na jídelníčku je u jídla řada čísel. Jak jsem zjistil, tak stejně většina lidí neví, co to znamená.

    A k tomu vašemu "Kdo chce, hledá jak. Kdo nechce, hledá proč." dodám jen tolik. Když nám vláda nařídí chodit pozadu a po každém pátém kroku dělat dřep, tak taky pěkně budete držet hubu a dělat ten nesmysl (předpokládám, že jak to dělat, víte), nebo se ozvete, že takovou buzeraci trpět nebudete? Nařízení o alergenech je nesmysl ještě o řád vyšší.

  • 8. 1. 2015 5:51

    l0l (neregistrovaný)

    v rakousku pozpatku chodi a delaji drep kazdy 3 krok, proc by to tedy mel byt problem, kdyz tu budem delat drep az po patem?
    zkratka nekterym lidem to nevysvetlite. ovsem to by byl rev, kdyby restaurateri prenesli naklady tohoto narizeni na hosta co chce jidelak s vypsanymi alergeny, rekli by si dejme tomu 10kc za pujceni listku, to by kviceli jako podsvincata ze to platit ze sveho nebudou, ale hospodsky samozrejme muze :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).