Názor k článku Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ od Petr Havel - Většinou samozřejmě bezprostřední ohrožení zdraví nehrozí, tepelné opracování...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2012 16:38

    Petr Havel (neregistrovaný)

    Většinou samozřejmě bezprostřední ohrožení zdraví nehrozí, tepelné opracování je skutečně dost efektivní preventivní opatření. Ale jednak, ne vždy se vše správně propeče, a navíc je tady to olovo a další látky zbylé v tělech některé zvěře po výstřelu, pokud není odborně zpracována.
    Dohledatelnost je snadná - stačí zápis o veterinární prohlídce, bez kterého se stejně nesmí zvěřina prodávat. A restaurace zpracovávající zvěřinu by se měly registrovat u krajských veterinárních správ, jak bylo již výše napsáno. Ani jedno se nedodržuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).