Pane Havel, o kontrolách hygieniků nevíte vůbec nic, většina vašich článků zavání lobováním pro SZPI; řekněte mi jednu věc, SZPI a její zaměstnanci se na rozdíl od pracovníků hygieny nezaobírají prevencí, neřeší výživové poradny, nedělají poradenství (jak také, když jsou v terénu v mobilních kancelářích), neprovádějí posuzování projektových dokumentací a kolaudace - ty za ně dělá hygiena, i když se to týká prodejen potravin, pekáren nebo pivovarů. Čekáte, že je to někdo bude učit, že ty hygienici, kteří budou posláni na úřad práce, budou v rámci svého volného času budou inspektory SZPI učit posuzování projektových dokumentací dle stavebního zákona, změny užívání nebo řešení problémů v terénu? Ukázal bych vám inspektory SZPI, kteří v životě neviděli používat konvektomat nebo "šoker". Vaším lobingem o zrušení odd.hygieny výživy nedocílíte ničeho, jste pouze další "specialista", který nezná problematiku úřadu KHS a straní SZPI, dejte jim klidně celou sekci hygieny výživy, rád si sednu s popcornem k tv a budu sledovat, jak 200 inspektorů SZPI kontroluje kromě desítek tisíc prodejen potravin i desetitisíce stravovacích zařízení v ČR.