FOTOGALERIE BUDE POKRAČOVAT ZA 5 s
600 g filetu z Pohořelického kapra, 140 g kořenové zeleniny, 40 g Všestarské cibule, 10 g česneku, bylinková sůl, sladká paprika nebo zlatá pečínka, drcený Český kmín, lžíce škrobové moučky, 100 ml Českého piva nebo vody. Postup: Filet z kapra krájejte na tenoučké plátky včetně tenkých kostí ve hřbetní i ocasní části. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak nastrouhanou kořenovou zeleninu přidejte do pokrájeného rybího masa spolu s kořením, solí, škrobovou moučku, prolisovaným česnekem, trochou piva a vše důkladně promíchejte. Za pomoci namočených rukou tvořte ze směsi menší koule. Z nich pouhým roztlačením dělejte biftečky a pečte je na sádle v pánvi z obou stran. Také je můžete péci v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Podle velikosti cca pět minut při teplotě 210 stupňů.
Více v článku
Oznaceni.eu