FOTOGALERIE BUDE POKRAČOVAT ZA 5 s
600 g filetu z Třeboňského kapra, sůl, mletý zázvor, drcený Český kmín, sladká mletá paprika, 30 ml sójové omáčky, 4–5 stroužků česneku, 50 g škrobové bramborové moučky, 50 g hladké mouky, 200 ml oleje na smažení. Postup: Půlku kapra je nutné prokrájet hustými řezy v místech, kde jsou tenké rozeklané kostice v rybí svalovině. Řezy veďte od hřbetu dolů ostrým nožem tak, abyste prořízli kosti na přibližně dvoumilimetrové kousky a zároveň neprořízli kůži. Ta pak drží pohromadě prořezané maso. Zároveň z ryby krájejte tenké delší proužky (hranolky). Do 100 ml vody rozmíchejte sójovou omáčku, lisovaný česnek, koření a sůl. Vzniklou marinádu pak důkladně zamíchejte do rybích hranolků. Nechte hodinku odležet a pak kousky rybího masa obalte ve směsi mouky a škrobu
Více v článku
Oznaceni.eu