FOTOGALERIE BUDE POKRAČOVAT ZA 5 s
600g Pohořelického kapra, 50 g sádla, sůl, hladká mouka na obalení. Na sladkou omáčku: 50 g Všestarské cibule, 120 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 60 g ořechů, 120 g sušeného ovoce, 60 g pardubického perníku, sůl, bobkový list, hřebíček, skořice. Postup: Nejprve připravte černou omáčku. Na másle osmahněte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a Všestarskou cibuli. Když zelenina zavoní, přidejte rozdrcené koření, ořechy a vše zalijte trochou vody nebo bílého vína. Lze použít i vývar z ryb nebo také pivo. Asi deset minut vše duste, aby zelenina změkla. Do tohoto základu vložte pokrájené sušené ovoce (jablka, hrušky, švestky, rozinky) a vše už jen krátce povařte a mírně osolte. Nakonec omáčku zahustěte nastrouhaným perníkem a nechte do druhého dne uležet, aby ořechy změkly.
Více v článku
Oznaceni.eu