FOTOGALERIE BUDE POKRAČOVAT ZA 5 s
Suroviny: 200 g vařené červené čočky, 200 g směsi bylin (třeba šťovíku, bršlice kozí nohy, kerblíku, kozlíčku polníčku), 40 ml vinného octa, 100 ml olivového oleje, 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky dijonské hořčice, sůl
Čočku uvařte do měkka, slijte přes cedník a odložte do misky. Ocet smíchejte s hořčicí, kořením a solí, přilijte olej a metličkou vyšlehejte hladkou zálivku. Nalijte na ještě teplou čočku a opatrně promíchejte. Nechte vychladnout, než budete přidávat zelené byliny. Býlí dobře omyjte a nasekejte na větší kousky. Šetrně promíchejte s vychladlou čočkou. Čerstvé křehké byliny by neměly přijít do teplé čočky, aby nezavadly a zůstaly svěží. Po libosti dozdobte sedmikráskami, květy jabloní, snítkami pampelišek.
Více v článku
Smartpress