FOTOGALERIE BUDE POKRAČOVAT ZA 5 s
Melounový cheesecake Na korpus potřebujeme:
100 g rozpuštěného másla,
50 g mletých mandlí,
350 g máslových sušenek. Na náplň:
250 g polotučného tvarohu,
250 g zakysané smetany,
140 g moučkového nebo třtinového cukru,
250 ml smetany ke šlehání 33%,
želatinový ztužovač,
100 ml melounové šťávy. Postup u korpusu: Máslové sušenky rozdrťte válečkem a promíchejte je s rozpuštěným máslem a mandlemi. Rozevírací formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem, naplňte směsí a důkladně přimáčkněte. Nechte vychladit. Připravte si náplň. Smetanu ke šlehání, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšlehejte do hladkého krému, do kterého přimíchejte želatinový ztužovač - místo vody použijte melounovou šťávu.
Touto náplní potřete sušenkový základ. Dort nechte ztuhnout v ledničce. Ozdobte melounem.
Více v článku
Nejmelouny.cz