největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
celozrnné pečivo
celozrnné pečivo
1
–
11
/
11
Kde je vláknina? Zelenina a ovoce jako její zdroj většinou nestačí
Dostatečný příjem vlákniny je pro naše těla nezbytný. Ovlivňuje totiž imunitu, zabraňuje výkyvům krevního cukru a snižuje glykemický index potravin, a to není všechno. Jakými potravinami vlákninu nejsnáze doplníme?
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2022
Tloustne se po pečivu? A co se o něm ještě říká a není to pravda
Pečivo a hubnutí, případně pečivo a zdraví. Často probíraná témata, kolem nichž panuje několik mýtů a nepřesností.
Redakce
7. 7. 2021
6 potravin, ze kterých získáte zdravé sacharidy a netloustne se po nich
Ve světě výživy se sacharidům mnohdy neprávem přisuzuje, že po nich člověk tloustne. Neměli bychom je však všechny házet do jednoho pytle. Kvalitní sacharidy mají v jídelníčcích své místo. Které to jsou a jak by měla skladba jídelníčku a zařazení sacharidů do stravy u běžného člověka vypadat?
Redakce
11. 1. 2021
Kupujete celozrnné pečivo? Rozhodně není vhodné pro každého
Celozrnné potraviny se obecně staly určitou mantrou zdravého stravování. Dodávají totiž tělu vitaminy, minerály i vlákninu, není tak divu, že celá řada lidí automaticky sahá v krámě právě po nich. Má to ovšem háček…
Veronika Šmídová
26. 5. 2020
Alternativy pečiva: jsou rýžové chlebíčky a knäckebroty zdravé?
Ten, kdo se rozhodne jíst zdravě nebo shodit pár kilo, často do svého jídelníčku zařadí nejrůznější alternativy běžného pečiva v přesvědčení, že klasický chléb veškeré snažení zhatí. Jsou ale extrudované, pufované a další druhy rádoby zdravých chlebů opravdu tak prospěšné, jak se tváří?
Jana Kuklová
1. 4. 2019
Pečivo jako příloha? Trvanlivá bageta je odstrašující příklad
I pečivo může být dobrá složka oběda nebo večeře. Ale záleží na tom, o jakém pečivu se bavíme a co si k němu dáme.
Veronika Pourová
12. 9. 2018
Počet nových komentářů
3
Kamut pšenice nejenom chutná jinak
Kamut je příbuzný starověké tvrdé pšenice. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuť je sladší. Na našem trhu najdete kamut chléb, těstoviny, kuskus, a také běžné pečivo.
Hana Bačíková
4. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Éčko do pečiva se vyrábí z lidských vlasů nebo štětin prasat
Koblihy, chleba, rohlíky… se pečou, jak známo, z mouky. A do mouky se, jak už je méně známo, přidávají různé látky, které mají za úkol celý proces urychlit a zlevnit. Třeba L-cystein.
Rudolf Náprstek
6. 9. 2012
Počet nových komentářů
10
Co lze vyčíst z názvů chleba?
V desítkách druhů chleba na trhu se vyzná málokdo. Víte, že jen 10 % použité suroviny stačí k tomu, aby byla v názvu? A že mezi pšenično-žitným a žitno-pšeničným chlebem je velký rozdíl?
Petr Havel
13. 4. 2012
Celozrnné pečivo, nebo jen obarvené? Jak se to dá poznat
Kupujete si celozrnné pečivo, protože ho považujete za zdravější a navíc vám víc chutná? A poznáte ho vůbec? Ne všechno, co se za něj vydává, by se tak skutečně dalo označit.
Anna Příhodová
7. 3. 2012
Počet nových komentářů
17
Porovnejte: domácí celozrnné pečivo a výrobky ze supermarketu
V nacpaných přepravkách pečivo vlhne a gumovatí. Běžně prodávaný chleba za dva tři dny napadá zelená plíseň. Co s tím, když chřupavé, kypré, voňavé pečivo nejen po ránu tak chutná?
Ivan Mach
17. 10. 2011
Počet nových komentářů
7
1
–
11
/
11
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji