největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Chytrý nákup
Chytrý nákup
61
–
90
/
102
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Užitečné aplikace: Potraviny pošlete na pranýř i z mobilu
Chytré telefony a tablety jsou dnes tím, čím byl pro naše rodiče rozhlas nebo klábosení se sousedkou. Zdrojem informací. Svůj mobil můžete nabít informacemi, které pomohou třeba s nákupem.
Beáta Bačíková
30. 9. 2013
Akce na farmářských trzích: Jablečné slavnosti a český med
Aktualita
Jablečná sezóna je v plném proudu. Koše jablek najdete na Kubánském náměstí, v Plzni zase vedle tradičních farmářských trhů připravili slavnosti jablek v Zapomenuté zahradě.
Lenka Krbcová
25. 9. 2013
Komunitní zahrady pěstují zeleninu i sousedské vztahy
Svěží ovoce k snídani, čerstvá zelenina do salátu, voňavé bylinky… Tyto představy se mi líbí. Má to však háček. Bydlím v paneláku uprostřed sídliště. Ještě že vznikají zahrady v pytli.
Beáta Bačíková
20. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Jídlo v akci? Často jen trik s menší hmotností
Pokud je oblíbená potravina v prodeji za nižší cenu, srdce zaplesá. Jenže mnohdy je to jen hra s čísly. Výrobci totiž do akce dávají zboží s menší hmotností. Máme konkrétní příklady.
Kateřina Čepelíková
16. 9. 2013
Počet nových komentářů
13
Rýže - lehce stravitelné jídlo pro miliardy
Rýže poskytuje potravu skoro polovině světa. Obsahuje plno látek prospěšných lidskému organismu. Jejich obsah se ovšem liší v závislosti na druhu zpracování této obiloviny.
Hana Bačíková
13. 9. 2013
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Tavené sýry už nepatří na pranýř
Aktualita
GALERIE: Výrobci ještě loni falšovali tavené sýry jako o závod. Letos je však situace výrazně lepší. Inspekce prověřovala dvacítku tavených sýrů. Podívejte se na výsledky kontroly.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Blíží se soumrak biopotravin?
Nadšení vším zeleným, eko a bio už má chvíle největší slávy za sebou. Ekozemědělství sice prospívá krajině, biopotraviny však stojí peníze, které jinde chybí. A kvalitou to nesrovnají.
Petr Havel
2. 9. 2013
Počet nových komentářů
9
Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost
Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?
Petr Havel
20. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Testování kvality potravin stojí i 8 tisíc. Prodejci ho využívají
ROZHOVOR – V letácích i přímo na výrobcích se začaly objevovat pečetě kvality, o jejichž existenci, původu a zárukách málokdo něco tuší. Zjistili jsme, co zlatá medaile na potravinách znamená.
Kateřina Čepelíková
14. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Čeští mlékaři vstoupili do světové síně sýrařské slávy
Image tuzemských sýrů oproti zahraniční konkurenci není dlouhodobě moc dobrá – snad proto, že značná část našich spotřebitelů konzumuje převážně rozličné verze eidamů. Přitom sýry umíme.
Petr Havel
13. 8. 2013
Počet nových komentářů
17
Vyzkoušeli jsme zavařovací recepty: Marmeládu podle babičky i moderní pesto
K zavařování mě dovedla nutnost. Když jsem zjistila, co vše se vejde do zavařeniny z krámu, zařekla jsem se, že ji už nikdy nevložím do nákupního košíku. Nezbylo, než si ji vyrobit.
Jana Poncarová
9. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Nejlepší suvenýr z dovolené: dobré jídlo
Na cestách se z nás stávají gurmáni a domů vozíme místní suroviny a speciality. Jako dárek nebo pro vlastní potěchu. Podívejte se, co shánět v Itálii, Španělsku a dalších zemích Evropy.
Beáta Bačíková
30. 7. 2013
Počet nových komentářů
8
Včelí med zabíjí bakterie třikrát efektivněji než med umělý
Od pradávna se využívá v lidovém léčitelství a platí: co nemoc – to jiný druh medu. Vědci také zkoumají, díky čemu dokáže likvidovat bakterie. Mnohdy účiněji než vyráběná antibiotika.
Hana Bačíková
29. 7. 2013
Počet nových komentářů
5
Nejlepší med na světě? Z Yukatanu
Medy mají barvu, vůni a chuť po plodinách a místech, z nichž pocházejí. Jinak voní medy vřesové, levandulové, šalvějové… Jaké typy medu můžeme ochutnávat v různých částech světa?
Hana Bačíková
25. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Nová metoda na odhalení tasemnic: lepší, ale stejně ne dost
Rizika výskytu tasemnice se jen tak nezbavíme. Přírodní prevencí je počasí. Při přípravě tataráku škrábání masa. Stoprocentně stoprocentní ale není ani syrové či polosyrové hovězí nejíst.
Petr Havel
25. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Jak jíst levně a zdravě
Všichni chceme jíst co nejzdravěji podle všech příruček a doporučení vyhlášených odborníků, jenže to nejkvalitnější jídlo něco stojí. A ne málo. Jak tedy nakoupit levně a přitom zdravě?
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Průzkum: kdo u nás kupuje biopotraviny?
Bio vnímáme jako potravinu bez chemikálií a hnojiv, a rovněž jako zdravější variantu konvenčního stravování. Průzkum také ukázal, proč si někteří lidé biopotraviny nekupují.
Hana Bačíková
16. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
10
15 způsobů, jak využít med pro zdraví
Říká se, že „sklenice včelího medu – půl lékárny doma“. Není to nadsázka, stačí vědět, kdy a jak med použít. Med je oblíbený v lidovém léčitelství a ani prášky ho nepřekonají.
Hana Bačíková
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
Počet nových komentářů
17
Kdo stojí za jogurty Activia? České stračeny
Vyrazili jsme na obhlídku závodu, který za svými zdmi vyrábí jogurty i nápoje Activia. Žádné zahraniční mléko, žádná konzervace, ze země se by se dalo jíst. Podívejte se sami.
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Výrobci poličanu šidí na mase, tvrdí testy
Aktualita
Téměř polovina testovaných salámů poličan nesplnila vyhlášku, a to v zásadním parametru: Nižší podíl čisté svalové bílkoviny znamená, že výrobci používají méně kvalitní maso, říká dTest.
Lenka Krbcová
5. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Vajíčková mapa: najděte si nejbližší slepici
Kudy vede „cesta vejce“? Jak kdy. Pokud ji chcete mít co nejkratší, zapojte se do stejnojmenného projektu. Na vajíčkové mapě vyberete dodavatele a brzy už si pochutnáte na čerstvém vejci.
Beáta Bačíková
1. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
Pistácie s veverkou nebrat!
Aktualita
Inspekce varuje spotřebitele před nebezpečnými pistáciovými oříšky. Balíček s obrázkem veverky obsahuje plody s mnohonásobně překročenými limity látky poškozující lidské zdraví.
Lenka Krbcová
28. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout
Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se
Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.
Petr Havel
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
19
61
–
90
/
102
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji