největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
čokoláda
čokoláda
31
–
60
/
67
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Nechutné kakaové boby. Chtěli byste z nich čokoládu?
Galerie
SZPI ve spolupráci s Celní správou nevpustila na trh 22 tun plesnivých kakaových bobů.
Redakce
9. 4. 2018
dTest našel velikonočního zajíce z falešné čokolády
Aktualita
Jeden zajíc je čokoládový a druhý jen z kakaové polevy. Kterého si pro své ratolesti vyberete, když stojí prakticky stejně? dTest na trhu našel vzhledově podobné zajíce, ale každého s jiným složením.
Redakce
27. 3. 2018
Čím naředit čokoládu na polevu?
Napečeno, byt provoněn, stačí už jen dozdobit vánoční cukroví čokoládovou polevou? Poradíme, jak naředit polevu z čokolády i tukovou polevu. Odborné rady poskytla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Čokoládové mince se vyrábějí podobně jako ty kovové
Čokoládové mince už co nevidět naplní mikulášské balíčky našich ratolestí. Budou třpytivé, s obrázky nebo s plastickými motivy. Pojďte se podívat, jak se vyrábějí.
Kateřina Čepelíková
1. 12. 2017
Proč nejde dražovat švestka ani drcené ořechy?
Dražovat lze želé, ořechy, sušené ovoce, semínka, a dokonce i extrudované cornflakes, ale existují i potraviny, které prostě dražovat nelze, ani kdybyste hodně moc chtěli. Které to jsou a proč to nejde?
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2017
Jak se vyrábějí oříšky v čokoládě? Máčením ne
Galerie
Doba tukových polev je pryč. Dnes jsou oříšky či ovoce opravdu v čokoládě. Jejich výroba není tak snadný proces, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Kateřina Čepelíková
1. 11. 2017
Kaufland stahuje čokolády, důvodem je salmonela
Aktualita
Společnost Kaufland v některých svých výrobcích zjistila přítomnost bakterie rodu Salmonella.
Redakce
11. 8. 2017
Kofila vymění tradičního mouřenína
Aktualita
Čokoládová tyčinka Kofila se po celou dobu své více než devadesátileté existence může chlubit prakticky nezměněnou recepturou a známým žlutým obalem s postavou mouřenína. To se teď změní – ale jen na krátko.
Redakce
9. 3. 2017
Počet nových komentářů
9
Nejvyšší čas koupit toho nejčokoládovějšího Mikuláše
Mikuláš je jednou z nejkrásnějších tradic. A také jednou z mála dosud dodržovaných. I čokoládová figurka se statečně drží mezi záplavou konkurenčních Santa Clausů (proč, copak někdy chodil s čertem a andělem?) a nechutnými náhražkami s rostlinným tukem.
Lenka Krbcová
3. 12. 2016
Takhle vzniká Ajala, druhá nejlepší čokoláda na světě
Rozhovor
Nefungují ani dva roky, přesto se jim daří jako málokomu. Jejich čokolády jsou totiž zcela unikátní – boby si sami praží, sladí panelou a výslednou čokoládu pak ručně zabalí do nepřehlédnutelných obalů. Dejte si Ajalu.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2016
Počet nových komentářů
3
V Kauflandu už začaly Vánoce. Letos zas o něco dřív
Galerie
Zatímco loni začaly Vánoce v Kauflandu na konci září, letos si s nimi trochu pospíšili. Vedle obalů na sešity a letních doplňků už dnes stojí Mikuláš.
Redakce
15. 9. 2016
„Neměknoucí“ čokoláda
Čokoláda, která se v horku nerozteče. To je sen nejen pro člověka s prsty zapatlanými od oblíbené pochoutky, ale zejména výrobců. Čokoláda odolná horku bude skvělým artiklem „v teplých krajích“.
Lenka Krbcová
3. 4. 2016
Počet nových komentářů
2
Salima 2016: Trojice českých výrobců, kterou musíte znát
Před pár dny skončil jubilejní ročník potravinářského veletrhu Salima, který hostil nepřeberné množství vystavovatelů, chutí, vůní i výrobků, které ještě neznáte. Poznejte trojici těch, kteří nás nejvíce zaujali.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2016
Inspekce kontrolovala automaty s nápoji. Mezi hříšníky je i Coca Cola
Inspekce při kontrole automatů s teplými nápoji zjistila zásadní nedostatky. Prodejci nás klamou, seč jim síly stačí. Čokoláda není čokoláda a mléko není mléko. Známe hříšníky.
Redakce
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
Čokoláda z lednice prostě není ono. Může za to chemie
To, jak na nás působí čokoláda, je důsledkem řady vzájemně se doplňujících efektů. Některé z nich jsou důsledkem už původního chemického složení, jiné fígle jsou ale dílem technologů a postupného odlaďování výrobních postupů.
Pavel Houser
8. 12. 2015
Počet nových komentářů
3
V roce 2020 dojde kakao? Nevěřím, říká majitelka Čokoládové cukrárny
Rozhovor
Nepropadejte panice, ale brzy můžeme být bez čokolády. Celosvětová poptávka je rychlejší než rychlost produkce kakaa, tvrdí největší světový výrobce. Nic moc extra se neděje, pochybuje Klára Frycová.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2015
Počet nových komentářů
7
Test: Pravá čokoláda, nebo jen náhražka?
Blíží se Velikonoce a nákup výslužky pro děti i koledníky. Víte, jak vybrat kvalitního čokoládové zajíce a vejce?
Redakce
26. 3. 2015
Počet nových komentářů
2
Výroba čokoládových lanýžů je trochu alchymie
V největším zápřahu dokáže během jediného dne vyrobit i dvě tisícovky čokoládových lanýžů. Zkušené chocolatiérce Lucii Glaister nemohu ani v nejmenším konkurovat, čokoládu a tvoření ovšem miluji, a tak jsem se zúčastnila jejího tříhodinového workshopu.
Eva Fryšarová
29. 9. 2014
Počet nových komentářů
2
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
Počet nových komentářů
8
Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí
Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.
Blanka Chocová
24. 6. 2014
Počet nových komentářů
18
Do ledové čokolády se nikdy nekouše
Proč jí říkáme čokoláda, když to žádná čokoláda není? A proč se jí říká ledová, když neobsahuje led? Tajemství ledové čokolády odhalí její jediný výrobce v České republice.
Kateřina Čepelíková
17. 4. 2014
Počet nových komentářů
11
20 tipů, jak přežít Velikonoce
Proč už teď? Pokud si chcete na svátky dopřávat, neuškodí na to tělo trochu připravit. Máme pro vás dvacítku tipů, které pomohou Velikonoce přežít ve zdraví a s energií.
Martin Škába
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
7
5 vánočních potravin pod drobnohledem
Nakupujete suroviny pro vánoční vaření a pečení? Vyberte správně ořechy, tuk, cukr, vejce a čokoládu a poznejte, v čem nám která surovina prospívá a v čem škodí.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Chudák Mikuláš, je úplně dutej
Vyrobit tabulku čokolády zvládnete i v domácích podmínkách, ale dutou figurku zvládnou jen v řádně vybavené čokoládovně. Bez podivné centrifugy by nebyly vánoční kolekce. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
Počet nových komentářů
9
Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout
Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Martin a továrna na čokoládu: Musíte ochutnat a poznat rozdíl
ROZHOVOR –„Ne každá belgická pralinka je dobrá a naopak – ne každá česká je špatná,“ říká mistr cukrář Martin Pokorný a vysvětluje, jak moc se liší trvanlivé a čerstvé pralinky.
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Guarana, zelený čaj i čokoláda nakopnou, když vám chybí energie
Povzbuzující prostředky nejsou jen pilulky, ale taky přírodní prostředky v různých formách. Mezi stimulanty patří i některé zcela běžné nápoje. Nabíjí, podporují paměť a koncentraci.
Taťána Kročková
11. 4. 2013
Počet nových komentářů
7
Hloupý a chytrý nákup. Najdete 10 rozdílů?
Ve značení potravin není lehké se vyznat. Jako bychom tu hru hráli při každém nákupu. Najdete rozdíly mezi dvojicemi, které se tváří podobně? Vyzkoušejte (u nás to máte zadarmo).
Lenka Krbcová
18. 2. 2013
Počet nových komentářů
11
Vánoční suroviny na pranýři
GALERIE – Na co si dát pozor při předvánočním nákupu? Rádoby čokoládové figurky, ořechy s živými červy a sušené ovoce s mlékohubem navodí tu správnou atmosféru…
Lenka Krbcová
26. 11. 2012
31
–
60
/
67
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Běhat musíte hlavně zvolna, za tři měsíce se zamilujete, radí trenér
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji