největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
cuketa
cuketa
1
–
6
/
6
Žena skončila na JIP po otravě cuketou ze zahrádky. Snědla ji, i když byla hořká
S velmi výjimečnou otravou se setkali lékaři ze zlínské nemocnice. 54letá pacientka tu skončila na jednotce intenzivní péče poté, co snědla cuketu ze zahrádky. Otrávila se cucurbitacinem. Že se člověk může otrávit cuketou, přitom nevěděl ani sloužící lékař.
Anna Dvořáková
16. 10. 2023
Když je horko, dejte si studenou polévku
Studená polévka je výborná jako lehký, ale výživný oběd nebo jednoduchá večeře. V horkém počasí je to ideální varianta. Třeba z červené řepy nebo s cuketou, recepty najdete v článku.
Redakce
17. 6. 2022
Co s posledními cuketami? Místo těstovin budou cuketové špagety
Cuketové špagety jsou vděčná obměna těstovinových nudlí. V kombinaci s omáčkou a různými semínky zasytí tak akorát. Dodají vlákninu a živiny. A hlavně nás nezaplácnou až k pocitu těžkosti.
Redakce
26. 9. 2021
Sladké pečení se zeleninou příjemně překvapí. Využijete červenou řepu, cuketu, mrkev či dýně
Zelenina nepatří jen do polévky nebo vegetariánských jídel. Oblíbená je i ve sladkých moučnících, kterými se můžete blýsknout na oslavě nebo při nedělní kávě. Zkuste nadbytek cuket nebo mrkve využít do dezertu. Přidáváme několik tipů a osvědčených receptů.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2021
Cuketa je nízkokalorická dobrota, hořká chuť varuje před otravou
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří cukety. Plody různých barev a tvarů je možné využít na spoustu způsobů v teplé i studené kuchyni a její neutrální chuť je vhodná na přípravu sladkých i slaných pokrmů. Vyzkoušejte třeba recept na cuketový koláč. V některých případech ale může být cuketa jedovatá.
Kateřina M. Košutová
21. 7. 2021
Jak ušetřit za léky a kosmetiku? Skliďte záhon
Rajčata, mrkev, cuketa, okurky… Zelenina, kterou teď sklízíme a třeba už ani nevíme, co s ní, se hodí i jinam než do hrnce. Můžeme ji využít pro zdraví našeho těla i pokožky.
Simona Procházková
13. 8. 2013
1
–
6
/
6
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji