největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Dobré jídlo: novinky a zajímavosti ze světa potravin
Dobré jídlo: novinky a zajímavosti ze světa potravin
91
–
115
/
115
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Produkt, jehož prodeji pomohla pandemie: přepuštěné máslo ghíčko
„Lidé jsou doma a chtějí vařit zdravě. Naše prodeje vzrostly až trojnásobně,“ říká majitelka Českého ghíčka, firmy, která tuto tradiční techniku úpravy másla pro ČR znovu objevila.
Redakce
21. 3. 2021
Počet nových komentářů
2
Vloni prodali osm milionů kilových sáčků. Vítejte v továrně na mouku Pernerku
Ještě než padla omezení vycestovat mimo okresy, zavítali jsme do Mlýna Perner, toho vůbec nejmodernějšího mlýna v Česku. Dozvěděli jsme se, k čemu tu mají vysavače a co zde stálo neuvěřitelných sto milionů korun.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2021
Jídelníček školních dětí se změnil: jejich prvním jídlem bývá až oběd. Jak je naučit zase svačit?
Distanční výuka naučila děti později vstávat, opomíjet snídani a zapomínat na svačiny. Díky tipům na vyvážené svačiny jim zase můžete vrátit režim, který je pro ně nesmírně důležitý.
Kateřina Čepelíková
15. 3. 2021
Počet nových komentářů
1
Pekařství Paneolit: zmrazené polotovary mají vstup zakázán!
Paneolit je slovní hříčka, upomínající na francouzskou inspiraci malými řemeslnými pekárnami a tradičním přístupem k pečení z doby kamenné. V pekárnách využívajících tuto technologii zvládnou na malém prostoru pestrou nabídku pečiva, bez chemických přísad, s dlouhým kynutím a pečením na sálavém teple.
Petr Havel
11. 3. 2021
Počet nových komentářů
1
Bio chléb Pernerka už je v Lidlu. Týdně se jich vyrobí sto tisíc
Aktualita
Od 8. března 2021 je v obchodech nový Bio chléb Pernerka vyrobený z mouky Pernerky, podle receptury mlýna Perner, avšak vyroben na zakázku v pekařství Nopek. Co obsahuje a kde všude ho koupíte?
Kateřina Čepelíková
8. 3. 2021
Počet nových komentářů
5
Tohle není burger z masa, to je Vegangrill z hrachu a fazolí
Mladá dvojice se rozhodla prorazit s českým veganským plátkem, kterým zpestříte svůj jídelníček klidně už tohle léto na domácím grilování. V čem se liší od veganských plátků, které jsou aktuálně na trhu, a jak se můžete dostat k jeho prvním vzorkům?
Kateřina Čepelíková
8. 3. 2021
Počet nových komentářů
2
Tesco nově nabízí dorty od cukrářských es, Zlatky Otavové a Josefa Maršálka
Zlatka Otavová a Josef Maršálek dali hlavy dohromady a vymysleli dorty, které jsou ze samých dobrých surovin, dlouho vydrží a skvěle vypadají. Co v nich je, kde všude se mají prodávat a za kolik?
Kateřina Čepelíková
5. 3. 2021
Granoly děláme tak, aby to byla láska na první lžičku, říká dvojice z Naše kaše
Rozhovor
Rodinná manufaktura Naše Kaše přichází na trh s novinkou. Koronavirová doba jim dala čas potřebný k experimentování a kouzlení se surovinami, a tak si už pár týdnů můžeme užívat chuť jejich pečených granol a trvanlivé kaše. Čím vynikají?
Kateřina Čepelíková
2. 3. 2021
Přišli s unikátním automatem na maso, další projekt je Farmářský dům
Sedláci startují další formu prodeje lokálních produktů. Farmářský dům Vrchlabí nabízí u nás dosud neznámý prodej – z masomatu. Koupíte tu maso přímo od chovatelů, do budoucna včetně zvěřiny a ryb. A mají i další plány.
Petr Havel
1. 3. 2021
Majonéza a tatarka bez vajec. Výrobce je nahrazuje svatojánským chlebem
Společnost Spak kromě klasických majonéz a tatarek nabízí ke koupi i veganské produkty, které vypadají i chutnají jako jejich živočišné protějšky. Jaká je jejich cena a složení?
Kateřina Čepelíková
23. 2. 2021
Počet nových komentářů
2
Moderní luštěniny: když se z čočky stane těstovina
Luštěniny bychom měli mít na talíři dvakrát až třikrát týdně. Jenže namáčení nějakou dobu trvá, stejně tak vaření. Naštěstí už existují luštěniny ve formě, o níž se nám dříve ani nesnilo. Rychle využitelné a nesmírně chutné.
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2021
Pěstují pro vás čerstvé saláty. I v zimě
Farma Zápy GardeniX pěstuje několik druhů salátů, ale také další zeleninu a různé bylinky, a to po celý rok. Využívají totiž hydroponický systém, díky kterému je možné mít čerstvou úrodu bez ohledu na počasí, bez použití pesticidů a ještě se chovat ekologicky.
Petr Havel
17. 2. 2021
Jak si udržet zákazníka, když nevíte, co bude druhý den? Košík během koronaviru zesílil
Mnohé firmy byly a jsou situací kolem koronaviru zasaženy, nemohou vyrábět, prodávat, poskytovat své služby… Jiné byly naopak hned v počátku vystavené neobvyklému náporu. To byl také případ online supermarketu Košík.cz. Jeho „bitvu s koronavirem“ popisuje Jan Škrabánek.
Lenka Krbcová
12. 2. 2021
Počet nových komentářů
1
Madeta má novou sýrárnu, vznikají tu známé značky
Madeta, jedna z největších mlékáren v ČR, otevřela zcela nový objekt ve svém závodě v Plané nad Lužnicí – sýrárnu a zrací sklepy. Bude tu vyrábět celou řadu produktů včetně známých značek Madeland a Tylžský sýr novou technologií, která vyšla na závratných 800 miliónů korun.
Kateřina Čepelíková
11. 2. 2021
Počet nových komentářů
1
Chutnají kaprům a budou chutnat i vám. Tygří ořechy
Vypadají jako ořechy, chutnají jako ořechy, ale ořechy to nejsou, jasný pane. Jsou to hlízy rostliny, kterou dost možná máte doma. A chutnají tak dobře, že možná svou kytku vysypete z květináče.
Kateřina Čepelíková
9. 2. 2021
Mlýn Perner: unikát nejen v technologiích. Má vlastní žitný chléb a stánek za miliony
Pernerka není jen mouka, z níž si doma pečeme třeba buchty. Je to i výchozí produkt pro úplně nový bio chléb, jehož recepturu vyvinuli v Mlýně Perner ve Svijanech. Prodávat se bude v Lidlu i v novém luxusním stánku v Bedřichově.
Kateřina Čepelíková
8. 2. 2021
Počet nových komentářů
1
Že Milka za hranicemi chutná líp? Možné to je, i když je úplně stejná jako ta naše
Dvojí kvalita potravin je téma, které se řeší již několik let. Oficiální testy opakovaně potvrdily, že někteří výrobci ve stejném obalu nabízejí různé zboží. Nicméně jsou případy, kdy výrobce prodává u nás i v Německu nebo Rakousku produkty povětšinou zcela totožné, přesto se musí nařčení z dvojí kvality bránit stále dokola. To je i případ populární značky Milka.
Lenka Krbcová
4. 2. 2021
Počet nových komentářů
10
Je to čisté víno. Jen alkohol byl odstraněn, říká o „dealko vínu“ výhradní dovozce do ČR
Rozhovor
ROZHOVOR – Víc alkoholu obsahuje třeba kváskový chléb nebo zralý banán. Dealko víno Bruno Marret je prospěšné našemu zdraví, protože si zachovává všechny benefity vína. Pokud pro vás tedy není jediným benefitem „udělat si alkoholovou špičku“.
Lenka Krbcová
2. 2. 2021
Počet nových komentářů
2
Kitl uvádí na trh Růžový sirup – když se spojí věda a příroda, vznikne unikátní nápoj
Ještě nikdy nikdo na světě neuvedl na trh sirup, který by byl konzervován pomocí „pavelace“. Speciální, čistě přírodní metoda vznikla na české půdě pod taktovkou kapacity, docenta Pavely, a byla prvně využita pro český výrobek.
Kateřina Čepelíková
1. 2. 2021
Novinky mezi olivovými oleji si užijí děti i milovníci řízků
Mezi olivovými oleji máme několik zajímavých nováčků. Řepkovo-olivový si nalijete do salátu i do pánve na smažení, ty další dva naservírujete i malým dětem, které by neměly protestovat.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2021
Spak má nový šmak. Přichází na trh s moderními produkty, sází na sklo a kvalitní suroviny
Známý výrobce kečupů dodává nyní do obchodů nové produkty se značkou bio. Ke kečupu v bio kvalitě přidal majonézu, hořčici a dresink. Odkud Spak odebírá suroviny k výrobě a jak se mu daří uvádět novinky na trh v době epidemie koronaviru?
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2021
Počet nových komentářů
2
Ten, kdo vymyslel Lipánek, by zasloužil metál, říkají v Madetě
Lipánku, dezertu z jižních Čech, bude za pár měsíců padesát pět let, je tedy jen o rok mladší než televizní pohádka pro nejmenší Večerníček. Je také stále tak oblíbený a kvalitní, nebo se během let změnil?
Kateřina Čepelíková
24. 11. 2020
Počet nových komentářů
8
Velká svačinková bichle – almanach pro rodiče, kterým došly nápady
Nevíte, co dát dětem na svačinu, ať už do školy, nebo na výlet, a nechcete se neustále opakovat? Právě pro vás vychází kuchařka plná nápadů, která vám neprovrtá peněženku. Recepty v ní jsou navíc propočítány a odsouhlaseny odborným garantem.
Kateřina Čepelíková
20. 10. 2020
Předseda Čerstvě utrženo: Vsadím se, že jedním z vítězů současné krize bude Rohlík.cz
Rozhovor
ROZHOVOR – Pandemie koronaviru způsobila celoevropský nedostatek zeleniny a s tím spojený nárůst cen. K tomu je třeba přidat i stoupající náklady na dopravu a také nedůvěru zákazníků. Češi jsou prý ochotní připlatit si za kvalitu a čerstvost tuzemských potravin. „Koronavirus přeje odbytu českého ovoce a zeleniny, problém bude s nedostatkem zahraničních pracovníků,“ říká předseda družstva pěstitelů sdružených pod hlavičkou Čerstvě utrženo, kterým se daří proniknout i do supermarketů.
Lenka Krbcová
16. 4. 2020
Jablonecké sirupy Kitl koupíte v Austrálii i v českém McDonald's
Jan Vokurka založil firmu vyrábějící sirupy, ale ne jen tak ledajaké. Každý má svou vlastní recepturu, a na některé si dokonce pěstuje vlastní suroviny. Kvůli bezovému sirupu vysadil bezový sad.
Kateřina Čepelíková
8. 7. 2019
91
–
115
/
115
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji