největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Éčka
Éčka
31
–
60
/
76
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
Nejdražší sůl není z moře, je z Podravky
Koupili byste si kilo obyčejné jedlé soli za 140 Kč? Ale děláte to. Věříte, že v potravinách bez glutamátu žádný není? Nevěřte. Zkoumali jsme obsah dochucovadel a víme, co v nich je.
Kateřina Čepelíková
15. 1. 2013
Počet nových komentářů
19
Test majonéz: Základem je voda a stěží jeden pasterizovaný žloutek
Bramborový salát bez majonézy je jak Ježíšek bez dárků. Nakoupili jsme několik druhů a podívali se, co v nich je. Vědra vody, škrobu, éček, ale jsou i čestné výjimky.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2012
Počet nových komentářů
6
Hermelínový salát z Globusu je urážkou spotřebitele
Vítěz ankety o nej-ÉČKO-vější potravinu nasbíral nejvíce trestných bodů „díky“ více než 30 přídatným látkám. Dalšími kandidáty anticeny byly saláty, pomazánky i pochoutky pro děti.
Lenka Krbcová
19. 12. 2012
Počet nových komentářů
17
Test vánoček: Kolik je v rozinkové rozinek? Tipněte si
Vánočky z obchodu berou dech. Jsou tak suché a dusivé. Vypadají skoro stejně, uvnitř je ledacos. Od éček po papayu. Od margarínu po máselný tuk. Ale najdou se i výjimky.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2012
Počet nových komentářů
1
Cukroví jako od maminky, a přesto z obchodu
Vánoční cukroví podle receptů po babičce se peče i v cukrárnách, nešizené a dobré koupíte i na trhu nebo internetu. Máme pro vás tipy, kde pořídit cukroví z másla, vajec a bez náhražek.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2012
Dětské vitamíny obsahují umělá barviva a sladidla
Výrobci používají i v doplňcích stravy pro děti umělá barviva a sladidla včetně aspartamu. Prezentují to jako pozitivum. Hledali jsme výrobky bez zbytečných přídatných látek.
Taťána Kročková
21. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
Test: Z 10 dětských jogurtů vyloženě zklamal jediný
Možná se vám taky nezdají veselé barvy v jogurtech pro děti. Někdy je to chemie, jindy příroda. Našli jsme i jogurt se složením na 13 řádků a barvivem, jehož původ nezná ani výrobce.
Kateřina Čepelíková
12. 11. 2012
Počet nových komentářů
25
Hroznový cukr není bonbon
Ruličky s hroznovým cukrem připomínají balení bonbonů. To, že je často k mání v lékárně, neznamená, že je zdravější než jiné cukry. K běžné konzumaci se nehodí. Ale svůj dobrý účel má.
Anna Příhodová
8. 11. 2012
Počet nových komentářů
1
Anticena: Vybírá se nej-ÉČKO-vější potravina. Zapojte se!
Aktualita
Blog o jídle, éčkách a potravinách CoJíme.cz vyhlásil anketu o nej-ÉČKO-vější potravinu, kterou je možné koupit v českých supermarketech.
Lenka Krbcová
31. 10. 2012
Kombinace „s cukrem a náhradním sladidlem“ je úplně nesmyslná
Obvykle se tváří jako lehké, zdravé a dietní. Bez kalorií, a přitom sladké. Je to ale něco za něco. Potraviny nadupané sladidly vedou k tomu, abychom se cpali – a ještě měli dobrý pocit.
Táňa Lišková
29. 10. 2012
Počet nových komentářů
8
Aspartam je karcinogenní. Pravda, nebo lež?
Aktualita
Všichni chtějí vědět, jestli je E 951 neboli aspartam spouštěčem rakoviny, jak se říká. Evropská agentura pro bezpečnost potravin ho už rok a půl zkoumá, ale dál jen krčí rameny a mlčí.
Redakce
11. 10. 2012
Počet nových komentářů
11
Potraviny bez éček? Certifikát dostalo 70 výrobků
Zkoumáte etikety potravin? Máte přehled o tom, jaká éčka se do nich přidávají? Zatím je stále těžké nakoupit kvalitně a bez zbytečné chemie. Možná se ale začíná blýskat na lepší časy.
Jana Poncarová
4. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
Éčka v nápojích: zbytečná, nebo dokonce nebezpečná
Limonády i džusy obsahují řadu látek, které je přinejmenším zbytečné do sebe ládovat. Speciálně některé konzervanty, barviva a sladidla jsou nežádoucí.
Redakce
2. 10. 2012
Počet nových komentářů
8
Máme se bát ozařovaných potravin?
Ionizace potravin je nepřirozená radioaktivní technologie, ovšem podle oficiálních tvrzení bezpečná. Dokonce je prý vhodnější než tepelné ošetření potravin. Tak jednoznačné to ale není.
Petr Havel
25. 9. 2012
Počet nových komentářů
2
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete
Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.
Petr Havel
21. 9. 2012
Počet nových komentářů
63
Potvrzeno: S pečivem jíme i část vlasů a nehtů
Jakkoliv se nám to může zdát odporné, do pečiva i čeští výrobci přidávají látku E 920, L-cystein, která se nejčastěji vyrábí z vlasů a kopyt. Našli jsme výrobky, které ji obsahují.
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2012
Počet nových komentářů
30
Éčko do pečiva se vyrábí z lidských vlasů nebo štětin prasat
Koblihy, chleba, rohlíky… se pečou, jak známo, z mouky. A do mouky se, jak už je méně známo, přidávají různé látky, které mají za úkol celý proces urychlit a zlevnit. Třeba L-cystein.
Rudolf Náprstek
6. 9. 2012
Počet nových komentářů
10
Pan „Chemie v jídle“: Jen dvanáct potravin se polepšilo
ROZHOVOR – Výrobci nahrazují cukr sladidly, bílou vodu zahustí škrobem a vydávají to za jogurt. Proč? Nejen to prozradí Rudolf Náprstek, zakladatel webů chemievjidle.cz a emulgatory.cz.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2012
Počet nových komentářů
13
Příroda komplikuje výrobu potravin. Přírodně identické látky vyjdou levněji
Přírodní, nebo přírodně identický? V čem je rozdíl? Ve struktuře ani složení ne. Zato v ceně a chování ano. Příroda v potravinách totiž výrobce trochu zlobí. Mění chuť a kazí se.
Petr Havel
31. 8. 2012
Počet nových komentářů
9
Rozpečené versus čerstvé pečivo. Které je lepší?
Jdeme ve šlépějích novelizované vyhlášky o pečivu a u těch nejpovolanějších zjišťujeme, jaký je rozdíl mezi rozpeky a čerstvým pečivem. Různé odpovědi na jednu otázku vás zaskočí.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2012
Počet nových komentářů
25
Čím se barví potraviny?
Jíme i očima, a tak se barví a barví. Hlavně malé děti si na barevné dobroty potrpí. Přitom syntetická potravinářská barviva představují riziko zejména pro ně.
Petr Havel
24. 8. 2012
Počet nových komentářů
2
Jsou ovocná piva cool?
Kde se vzaly, tu se vzaly, internet zaplavily informace o škodlivosti radlerů. Původní upozornění na množství éček v nich obsažených rychle proměnilo letní nápoj v kyselinu plnou jedu.
Lenka Krbcová
23. 8. 2012
Počet nových komentářů
62
Umělá sladidla život neosladí
Některá z běžně používaných sladidel si můžeme dopřát bez obav, jiným je lépe se obloukem vyhnout. Která z nich jsou vlastně bezpečná?
Taťána Kročková
20. 8. 2012
Počet nových komentářů
7
Do správného ovocného nanuku patří kus prasete
Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2012
Počet nových komentářů
6
Kdo má pravdu v případu biopotravin, Billa, nebo Blesk?
Společnost Billa se ohradila proti tvrzení deníku Blesk. Tvrdí: Naše biopotraviny jsou v pořádku. BILLA reaguje na tvrzení v článku zveřejněném v deníku Blesk: „Veškeré výrobky privátní značky Naše bio prodávané v síti supermarketů BILLA odpovídají všem normativním a legislativním požadavkům a jsou zdravotně zcela nezávadné,“ uvádí se v tiskové zprávě společnosti. V souladu s Nařízením Komise Evropského společenství 889/2008 je totiž používání deníkem zmiňovaných látek E250, E331 a E301 v…
Redakce
2. 8. 2012
Počet nových komentářů
8
Co všechno najdeme v chlebu?
Do pečiva se dnes přidává kde co, brambory, hrách, tvaroh i fíky. Trnem v oku nám však stále zůstávají zlepšovadla a éčka. Proč je musíme v pečivu trpět?
Kateřina Čepelíková
20. 7. 2012
Počet nových komentářů
11
Nejméně masa obsahují ty nejoblíbenější paštiky - játrové
Játrové paštiky a bůčkové pomazánky jsou u nás populární. Přitom podle předpisů jim stačí jen minimum masa. Zato na jedinou konzervu s paštikou připadá klidně deset přídatných látek.
Petr Havel
4. 7. 2012
Počet nových komentářů
12
Mýty o tavených sýrech: Odpůrci taveňáku desítky let zaspali
Kupovat je nemusíte. Ale zavrhovat tavené sýry jen na základě zavádějících údajů je nesmysl. Mýty třeba tvrdí, že taveňák se dělá z odpadu, odvápňuje kosti a je v něm margarín. Není.
Petr Havel
8. 6. 2012
Počet nových komentářů
53
31
–
60
/
76
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji