největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
fast food
fast food
1
–
30
/
51
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Přemek Forejt připravil pro McDonald's dva nové burgery. Voní kouřem a pálí po chilli
Aktualita
V pondělí 11. března začal McDonald's nabízet dva nové burgery, které pocházejí z kuchyně Přemka Forejta, s nímž fastfood spolupracuje už února roku 2022. Jaké burgery šéfkuchař přichystal a čím se liší od běžné nabídky?
Kateřina Čepelíková
13. 3. 2024
Deset procent dětí je obézních, části z nich hrozí už ve třiceti infarkt
To, že fast food není zrovna zdravý a že způsobuje obezitu, asi vědí všichni. Ale už méně si uvědomujeme, že tohle jídlo je nebezpečné a přímo ohrožuje třeba zdraví dětí a dospívajících.
Radka Wallerová
1. 11. 2022
Krabice na pizzu, kelímky na nápoje. Rizikové látky jsou v obalech potravin, ve vodě i v jídle
Některé potravinářské obaly i potraviny obsahují rizikové látky označované jako PFAS. Vyskytují se i ve vodě. Problematikou se zabývá řada světových organizací, řeší se i v ČR.
Petr Havel
8. 6. 2022
Počet nových komentářů
1
Příběh hamburgeru
Evidentně největší zásluhu na celosvětovém rozšíření hamburgeru coby symbolu stravování na bázi fastfoodu má řetězec McDonald's. Jeho kořeny ale sahají do Evropy.
Petr Havel
19. 1. 2022
Majonéza – proč je považována za nezdravou, když je to olej a vejce?
Jím majonézu, dělá to nutně můj jídelníček špatným? Její hlavní složky jsou zdravé, tak v čem je problém? Záleží, jakou majonézu jíte, a hlavně jak často a s čím ji jíte.
Karolína Otavová
6. 10. 2020
Počet nových komentářů
6
Číšník není policajt. Základní pravidla pro restaurace a jejich hosty
V pondělí otvírají restaurace. Podívejte se, jak se připravují a jak to celé bude vypadat a probíhat. Co všechno se smí a nesmí, jak moc to bude omezující a jak můžete pomoci vy.
Lenka Krbcová
23. 5. 2020
Co vás čeká, až v pondělí vejdete do McDonald’s nebo KFC
Zahrádky fastfoodových řetězců finišují s přípravami na znovuotevření 11. května. Jak daleko od sebe budeme muset sedět? Budeme si moci dojít na záchod? A jak to bude s povinností nošení roušek? Zjišťovali jsme podrobnosti přímo u největších řetězců.
Tereza Víchová
7. 5. 2020
Jídlo na váhu a vše čerstvé. Nic podobného v ČR dosud není, říkají provozovatelé fastfoodového konceptu
Jednotná cena dvacet devět korun za deset deka jídla. Všechno v místě uvařené, žádné polotovary. A pestrá nabídka tak, aby si vybral pokud možno každý. To mají být lákadla nového řetězce Multifood, který postupně otvírá další pobočky.
Lenka Krbcová
12. 3. 2020
Počet nových komentářů
3
Nejsme uzavřený prémiový klub, chceme se otevřít lidem, říká nový šéf pekařství Paul
Rozhovor
Filip Kubernat poskytl našemu serveru svůj první rozhovor ve funkci ředitele sítě pekařství Paul v ČR. Objasňuje v něm, proč musel Paula změnit i kdo je jejich konkurence.
Kateřina Čepelíková
17. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
V čem se obaluje kuře KFC, že tak křupe? Cornflaky to nejsou
Křupavá struktura kuřete Kentucky z KFC nedá mnohým spát, napodobují ji kukuřičnými lupínky, ale stejně to není ono. My jsme nakoukli do kuchyně fastfoodového řetězce a nechali jsme se poučit.
Kateřina Čepelíková
15. 10. 2019
Počet nových komentářů
5
Prostor pro to, abychom dotáhli McDonald's, tu ještě je, říká prezident KFC
Řetězec rychlého občerstvení KFC oznámil v září otevření své 100. pobočky v Česku. Stejně jako o pár měsíců dříve McDonald's, jeho největší konkurent. Jenže stejný počet poboček neznamená stejné tržby. Jak na tom ve skutečnosti KFC je? Ptali jsme se v rozhovoru s prezidentem KFC Liborem Hubíkem.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2019
Paradoxy výroby „českého“ hamburgeru od McDonald's
Snad každý má předem utvořenou představu k heslům „McDonald's“, „polské potraviny“, „složení burgeru“ nebo „závod na zpracování masa“. Možná si je upravíte. Podívejte se, jak se v Polsku zpracovává hovězí maso do burgerů prodávaných v ČR a co jeho výrobu a prodej provází.
Lenka Krbcová
8. 8. 2019
Počet nových komentářů
52
KFC vyrobilo svíčku s vůní své omáčky. Nešokuje prvně
Aktualita
Svíčka s vůní omáčky nebo smaženého kuřete? A co takhle opalovací krém, který voní jako kuře z KFC? Fast food provokuje netradiční nabídkou.
Kateřina Čepelíková
1. 2. 2019
Bacha, padá ti do klína hamburger!
Fastfoodová okénka cílí na zákazníky z řad řidičů a ani se tím netají. Řidiči konzumují bagety, burgery i hranolky máčené v kečupu za jízdy přímo v místech, kde vy přecházíte přes přechod, kde chodí děti do školy… Co na to BESIP?
Kateřina Čepelíková
15. 10. 2018
Od telete po hamburger: Jak vzniká ikona McDonald's
„S hovězím masem v našich hamburgerech je to velice jednoduché. To prostě bylo, je a bude pouze mleté přední hovězí. Až na grilu se přidá pepř a sůl a to je celé,“ říká Vít Grec z McDonald's. Až takhle je to jednoduché, dalo by se říci, ale ono to zas tak prosté není. Podívali jsme se na celou cestu masa: od telete až po burger se světoznámým logem.
Lenka Krbcová
11. 10. 2018
Počet nových komentářů
1
Letní jídla ve stáncích na koupalištích a ve městech: jak se vyhnout největšímu zlu
Párky v rohlíku, klobásy, smažené langoše a hranolky, sladké zmrzliny a limonády… Nabídka stánků s občerstvením je bídná. Pro jednou se jistě svět nezboří, ale i na koupališti se můžeme stravovat zdravě.
Věra Burešová
7. 8. 2018
Počet nových komentářů
2
McDonald's oslavuje Big Mac. Je mu už padesát let
Aktualita
Vůbec prvním burgerem fastfoodového řetězce McDonald's byl Filet-O-Fish, plátek smažené ryby v housce. Big Mac, asi nejznámější burger tohoto řetězce, se začal prodávat až o tři roky později, tedy před padesáti lety.
Redakce
2. 8. 2018
Youtubeři prý učí děti kouřit a jíst nezdravě
Někteří populární youtubeři propagují ve svých videích fast food, sladké a energetické nápoje, cukrovinky i alkohol. Kouří „nehořící“ cigarety a doporučují plastické operace. Děti vůbec nepoznají, že se jedná o reklamu, ukázal výzkum.
Redakce
20. 7. 2018
Hermelín a utopence dělá podle rodinných receptů, zákazníci se vracejí
Tondův hermelín a Otíkův utopenec. Tradiční pochoutky nazval podle svých synů, dává jim jen kvalitní suroviny a dostatek času na odležení. A neprodává je draho. Tento přístup má úspěch.
Petr Havel
22. 6. 2018
Počet nových komentářů
3
McDonald's ukončil projekt Na rovinu
Aktualita
Na webu Na rovinu odpovídal fastfoodový řetězec na dotazy ohledně svých výrobků. Namísto otázek a odpovědí čeká nyní návštěvníky webu přesměrování na jinou kampaň.
Lenka Krbcová
20. 6. 2018
Počet nových komentářů
1
Spočítáno: co obsahuje jedno fast food menu
Aktualita
Kolik tuku, soli a transmastných kyselin přijmete z jednoho jídla v rychlém občerstvení? Odborníci analyzovali šestnáct vzorků menu skládajícího se z hamburgeru a hranolků.
Redakce
19. 6. 2018
Jak si objednat tu nejzdravější čínu
K čínské kuchyni se váže řada mýtů, ale také mnoho fakt, která byla vědou potvrzena. Jedním z nich je přemíra soli ve většině pokrmů, které si v „číně“ objednáme, když chceme rychle zahnat hlad. Ale stačí pár drobných změn v objednávce a můžeme vše sami napravit.
Kristina Vacková
16. 4. 2018
Také si pletete kebab a gyros?
Jaký je rozdíl mezi gyrosem a kebabem? Proč si je pleteme a chutnají stejně? Kolem řecké i turecké kuchyně kolují nejasnosti. Ano, takhle je to vážné.
Helena Singerová
18. 9. 2017
Počet nových komentářů
5
Mají Chutnej fast food s pořádnou trávou
Je vůbec možné, aby burger, který neobsahuje živočišné složky, nebyl jen hnědou, rozbředlou plackou bez chuti? Možná vás to překvapí, ale i čistě rostlinný burger či pizza můžou pěkně vypadat, a navíc i chutnat.
Kateřina Čepelíková
7. 9. 2017
Počet nových komentářů
1
Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat
V Evropské unii vzniká plán na zákaz výroby hranolků. Jsou symbolem potravin s akrylamidem, tedy karcinogenní látkou.
Petr Havel
28. 7. 2017
Počet nových komentářů
15
Na otevření prvního McDonald's stálo frontu jedenáct tisíc lidí
Galerie
Je to už dvacet pět let. Právě 20. března 1992 se otevřel první McDonald's u nás. Frontu do „Mekáče“ vystály tehdy tisíce zájemců, kteří toužili ochutnat slavný Big Mac.
Redakce
20. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Zneužívá McDonald's úspěchu farmářských trhů?
Řetězec rychlého občerstvení McDonald's vyráží s kampaní po českých a slovenských městech. Chce představit suroviny, které používá ve svých fastfoodech. Jenže přitom používá termín „farmářské trhy“.
Lenka Krbcová
4. 5. 2016
Počet nových komentářů
5
Hledali jsme zdravé jídlo ve fast foodu
Najde se ve fast foodu i zdravé jídlo? Co si tu může a nemůže dát ten, kdo se snaží jíst zdravě?
Blanka Chocová
9. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
DJ, který v Karlíně připravuje kanadskou specialitu poutine
Rozhovor
Za oceánem, kde od svých jedenácti let bydlel, ho živila hudba. Po návratu do Čech začal prodávat hranolky. Ale ne jen tak ledajaké. Jde o speciální kanadskou recepturu, které dominuje na zakázku dělaný sýr a omáčka.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2016
Počet nových komentářů
6
Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo
Fish and chips je pojem. Není to jen obyčejné jídlo. Svůj recept na ty „nejlepší“ má celá řada kuchařů od Jamieho Olivera až po Ditu Pecháčkovou. Univerzální perfektní recept prý ale neexistuje.
Blanka Chocová
15. 2. 2016
Počet nových komentářů
6
1
–
30
/
51
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji