největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
fermentované potraviny
fermentované potraviny
1
–
11
/
11
Fermentování je zase v módě: prokvasit zeleninu, ořechy nebo ovesné vločky zvládne každý
Fermentace je magický proces, který proměňuje potraviny a zlepšuje naše zdraví. Udržuje trávicí systém člověka v optimálním stavu, posiluje imunitu, dodává tělu mnoho vitamínů a prodlužuje trvanlivost potravin. A to se nám co nevidět bude náramně hodit.
Redakce
15. 11. 2023
Kombuchu už nemusíte vyrábět doma, výrobce oblíbené limonády začíná prodávat hotovou
Kofola, respektive její společnost F.H. Prager, uvedla do tržní sítě po řemeslných ciderech i kombuchu. Fermentovaný nápoj, který se od jiných kombuch na trhu liší hlavně jedinečnou chutí a dlouhou dobou přípravy.
Kateřina Čepelíková
26. 4. 2023
Počet nových komentářů
1
Je kimči jen móda, nebo kvašená zelenina skutečně zlepšuje zdraví?
Už dávno se ví, že zdraví střev ovlivňuje celý organismus. Ke správnému fungování potřebují správnou skladbu mikroflóry a k té může významně přispět konzumace fermentovaných potravin. Můžete si je koupit, anebo připravit doma. Odborné studie jejich účinek potvrzují.
Kateřina M. Košutová
26. 11. 2022
Počet nových komentářů
1
Střevní mikrobiom má velký vliv na lidské zdraví. Jak ho udržet v dobré kondici?
Mikroflóra ve střevech hraje důležitou roli v tělesném i duševním zdraví. Dalo by se říct, že nerovnováha střevního mikrobiomu může vážně narušit celkové fungování organismu, od ztráty energie až po padání vlasů. K získání a udržení dobrého stavu střev pomůže dodržování několika pravidel.
Kateřina M. Košutová
23. 8. 2022
Kombucha – probiotický nápoj z čaje nejen pro trávení
S kombuchou se poprvé setkali během studií v Americe, po návratu v ČR podobný nápoj hledali marně. Začali ho proto sami vyrábět. Říkají si JZT Ferments a kvašený probiotický nápoj z čaje a kultury bakterií a kvasinek „SCOBY“ teď produkují ve velkém a v různých verzích.
Petr Havel
24. 11. 2021
Kvašené zelí si snadno připravíme i doma
Kysané zelí se vyrábí za pomoci mléčného kvašení, které mu dodá typickou chuť a plno zdravých látek. Receptů a možných přísad je celá řada, základ i vybavení jsou celkem jednoduché.
Petr Havel
25. 1. 2021
Počet nových komentářů
4
Zelí je super(potravina)
Kysané, nebo sterilované? Červené, nebo bílé? Naše tradiční hlávkové zelí je velice prospěšná potravina, jen je dobré vědět, které a v jaké úpravě je pro vás to pravé.
Michaela Polcarová
21. 2. 2020
Jíst bez problémů se zažíváním? Význam enzymů ve stravě
Enzymy jsou nedílnou součástí lidského organismu a složkou nezbytnou pro naše zdraví. V těle jich najdeme velké množství – až tři tisíce různých druhů. Tyto bílkoviny jsou jen dalším dílkem do skládanky zdravého životního stylu.
Michaela Polcarová
13. 2. 2020
Ořechy, čočka, rýže: Proč je dobré je před konzumací namočit?
Rýži nestačí jen propláchnout a dát uvařit se solí. Pokud z ní chcete dostat maximum, zalijte ji alespoň na dva dny vodou. Zbavíte ji velkého množství arsenu a probudíte v ní život. Podobně prospějete i ostatním suchým plodům. Poradíme, jak přesně na to.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2019
Počet nových komentářů
8
Kombucha: Když vám zkysne čaj, nevadí to
Mluví se o ní jako o takřka zázračné čajové houbě, která léčí mnohé neduhy. V prodejnách zdravé výživy můžete sehnat již připravené nápoje v plastových lahvích, ale někteří lidé si kombuchu pěstují doma. Fermentovaný elixír tak mají rovnou od zdroje.
Taťána Kročková
21. 1. 2019
Je miso polévka skutečně zdravá? Musíte ji správně připravit
Miso polévka je tradiční japonský pokrm, který získává stále větší popularitu i u nás. Z čeho se vlastně vaří, co obsahuje a jak ji připravit, aby byla prospěšná našemu zdraví?
Daniel Mareš
30. 4. 2018
1
–
11
/
11
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji