největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
GMO
GMO
31
–
40
/
40
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Geneticky modifikovaná kukuřice je v ČR na ústupu
Aktualita
V České republice se letos vypěstuje méně geneticky modifikované kukuřice než v minulém roce. To platí i pro celou EU, na rozdíl od ostatních zemí světa.
Lenka Krbcová
5. 8. 2013
Počet nových komentářů
1
Actimel je plný zvířecích bakterií. Bububu…
Internetem se šíří zprávy o nelidské střevní mikrofloře, kterými společnost Danone plní své jogurty. Tvrdí to konkrétní odborníci. Až na to, že o tom vůbec nevědí. Text je nesmyslů plný.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Masožravý zahradník Hugh Fearnley-Whittingstall: Poznej, co jíš!
Hvězda britské gastronomie se řadí po bok Jamieho Olivera a Gordona Ramsayho, ale jde ještě dál. Svými nekompromisními požadavky na kvalitu jídla burcuje: Pěstujte si všechno sami.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2013
Počet nových komentářů
1
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací
Názvosloví některých potravin či ingrediencí není vždy docela šťastné a řada technologických termínů spotřebitele spíše mate. Jedním z nich je slovní spojení modifikovaný škrob.
Petr Havel
29. 3. 2013
Počet nových komentářů
18
Fruktózový sirup je i v pečivu a uzeninách. Bez něj nám bude líp
„Co vůbec dělá levný kukuřičný sirup v jogurtech, pečivu nebo šunce?!“ zlobí se odborník. Glukózo-fruktózový sirup podporuje obezitu, ale šetří výrobcům náklady, cpou ho proto do všeho.
Jana Poncarová
11. 10. 2012
Počet nových komentářů
16
Vegetariánům maso rozhodně nechybí. Mají jiné pochoutky
Sójové maso už díkybohu není jedinou alternativou pro vegetariány. Menu je naopak neskutečně pestré, jen to mnoho lidí neví. Seznamte se: klaso, tempeh, šmakoun, tofu, seitan, robi…
Taťána Kročková
5. 10. 2012
Nádory z geneticky modifikované kukuřice?
Kontroverzní studie francouzských vědců má prokazovat rakovinotvorné účinky GM kukuřice. Podle jejích kritiků však byla použita velmi nestandardní statistická metoda.
Jaroslav Petr
3. 10. 2012
Počet nových komentářů
4
Nová publikace „GMO bez obalu“ je volně ke stažení
Ministerstva zemědělství vydalo publikaci věnovanou geneticky modifikovaným organismům. Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal v letošním roce publikaci věnovanou geneticky modifikovaným organismům. Problematika GMO je stále na evropské úrovni kontroverzním tématem, které ne vždy je prezentováno nezaujatě a s ohledem na dosavadní vědecky podložené studie. Proto odbor bezpečnosti potravin inicioval vznik publikace GMO BEZ OBALU.
Redakce
11. 9. 2012
Rizika GMO? Neliší se od jiných
Označení GMO je vnímáno všeobecně negativně. Bitvu pro a proti geneticky modifikovaným organismům řídí byznys. Genetika ale je cestou k růstu zemědělské produkce i kvality potravin.
Petr Havel
7. 9. 2012
Počet nových komentářů
72
GMO - záchrana, nebo zkáza lidstva?
Geneticky modifikované rostliny mají vlastnosti, které dříve neměly. Jaký vliv mají na lidi, kteří je jedí? Je genetická modifikace „nevinná, dokud jí nebyla prokázána vina“?
Richard Gilík
3. 6. 2011
Počet nových komentářů
15
31
–
40
/
40
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji