největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
gril
gril
1
–
18
/
18
Jak se naučit míchat vlastní koření? Základem je paprika, chilli a kvalitní pepř, říká pražský kořenář
Rozhovor
Nebojte se experimentovat a namíchejte si svoji směs grilovacího koření, radí kořenář Jan Schneedorfer z Království chuti. Jenže jak se v koření vyznat a jak s mícháním směsí začít?
Kateřina Čepelíková
9. 8. 2022
Jak zpracovat chřest beze zbytku
Jak připravit chřest, který má právě sezónu, a je ho tak v obchodě nemálo? Stačí mu krátký var, blanšírování nebo grilování. Ale můžete ho konzumovat i syrový, pokud ho tedy řádně očistíte.
Kateřina Čepelíková
5. 5. 2022
Rizika chutné „šťávičky“ a odkapávajícího omastku při grilování
Grilování k létu prostě patří. Grilovat budeme, i když víme, že tento způsob úpravy pokrmů má svá rizika. Ty můžeme celkem jednoduše snížit.
Redakce
10. 7. 2020
Veřejná griloviště v parcích a lesích: kam vyrazit a co vzít s sebou
Veřejná griloviště a pikniková místa si nacházejí stále více příznivců. Zprvu je využívali spíš Pražené, ale postupně se objevují v celé republice. Kam vyrazit o víkendu ogrilovat klobásu nebo opéct buřty?
Redakce
10. 6. 2020
Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma
Říkáte, že grilujete, ale vlastně jen tak dáváte maso na gril? Zkuste si nachystat něco lepšího než podrážky z kuřecích prsou a nedokonalé steaky. Když si osvojíte domácí metodu sous-vide, budete králem grilu.
Kateřina Čepelíková
2. 5. 2019
Nepřemýšlejte, co se dá grilovat, ale přemýšlejte jak
Rozhovor
Češi milují dvě americké věci – grilování a country. Ani jedno nedělají správně, říká šéfkuchař David Izák. A poradí, co s tím.
Redakce
28. 7. 2018
Kuřata grilovaná na ohni, to je bistro Grils
Kuřecí maso můžete opéct i ugrilovat, nebo ho, stejně jako v novém podniku sítě Ambiente Grils, grilovat nad ohněm. Podle šéfkuchařky Markéty Libánské je právě takové kuře nejlepší.
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2018
Počet nových komentářů
2
4 kroky k dokonale rozpálenému grilu
Gril umí rozpálit kde kdo, ale jen málokdo ví, jak to udělat rychle a snadno. Jen opravdový expert pak dokáže poradit, jaký otop se hodí na grilování ryby.
Redakce
20. 7. 2016
Jak vybrat ideální gril? Horko těžko
Na trhu existuje nepřeberné množství grilů, ze kterých si každý vybere ten nejvhodnější pro svůj balkon nebo zahradu. Stačí vědět, co který gril umí a nač se před koupí zaměřit.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2015
Počet nových komentářů
10
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod
K uzení se používají tři druhy kouře, klasicky studený a teplý a nově i tekutý, proti němuž má řada lidí výhrady. Spotřebitel by minimálně chtěl vědět, jaký způsob byl u výrobku použit.
Petr Havel
4. 1. 2013
Počet nových komentářů
16
Nemám balkon, zahradu, v parku pěkně griluju
Grilování není sice nezdravější úpravou jídla, ale rozhodně patří v Česku k neoblíbenějším. Natolik, že se rozrůstá i do veřejných parků. Kde všude můžete grilovat?
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2012
Počet nových komentářů
2
Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa
Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2012
Počet nových komentářů
12
Čím vším se dá přiložit pod gril?
Každý dnes griluje, ale ne každý vybere správný otop. Které dřevo se hodí pro hovězí steak a jakým ovoníte kuřecí?
Redakce
12. 7. 2012
Počet nových komentářů
1
Grilování se bát nemusíte. Když víte, jak na to
Při grilování na otevřeném ohni skutečně vznikají zdraví škodlivé látky. Jsou ale způsoby, jak riziko eliminovat. Patří mezi ně i zvyk namáčet maso v hořčici nebo nakládat do koření.
Petr Havel
25. 5. 2012
Počet nových komentářů
9
Červené maso bychom měli péct při nízkých teplotách. Bude lepší a zdravější
Péct či smažit maso dlouho a za vysokých teplot vede k tomu, že si v jídle zbytečně vyrábíme rakovinotvorné látky. Dokazuje to nová práce ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.
Redakce
6. 3. 2012
Sendvičovače a topinkovače nedělají jen sendviče a toasty
Popis parametrů zdánlivě jednoduchých přístrojů někdy připomíná manuál pro piloty. Chcete si je pořídit? Ujasněte si, jestli potřebujete jen základní funkci, nebo i další vychytávky.
Lenka Krbcová
12. 12. 2011
Grilování v zimě? Proč ne, s elektrickými grily to jde i doma
Máte rádi grilování a nechcete o ně přijít ani v zimě? V našem vánočním průvodci kuchyňskými spotřebiči jsme se podívali na základní parametry, které by vás mohly zajímat při výběru.
Lenka Krbcová
9. 12. 2011
Počet nových komentářů
7
1
–
18
/
18
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji