největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
hrách
hrách
1
–
10
/
10
Co je vláknina a jak prospívá lidskému zdraví?
Dostatek vlákniny ve stravě si spojujeme především se správným fungováním střev. Má však řadu dalších benefitů pro lidské tělo a procesy, které se v něm odehrávají. Kolik vlákniny denně by měl člověk sníst a které potraviny jsou na ni bohaté? A na co si dát pozor?
Kateřina M. Košutová
18. 8. 2022
Jak se vyrábí luštěninové těstoviny
Luštěninové těstoviny začala společnost Green Apotheke vyrábět před čtyřmi lety, a to přímo z luštěnin, které si mlela na kamenném mlýnu. Dnes už je výroba o kus dál a těstoviny tu vyrábí ze speciálně upravené luštěninové mouky.
Kateřina Čepelíková
25. 5. 2021
Luštěniny změnily svou tvář. Vaří se pět minut a chutnají jako těstoviny
Vaří se pět minut a chutnají jako těstoviny. Přitom neztratily nic z nutričních benefitů luštěnin. Luštěninové těstoviny jsou novinka s bohatým využitím. Bez namáčení, bez nadýmání a s výbornou chutí.
Kateřina Čepelíková
11. 5. 2021
Počet nových komentářů
2
Moderní luštěniny: když se z čočky stane těstovina
Luštěniny bychom měli mít na talíři dvakrát až třikrát týdně. Jenže namáčení nějakou dobu trvá, stejně tak vaření. Naštěstí už existují luštěniny ve formě, o níž se nám dříve ani nesnilo. Rychle využitelné a nesmírně chutné.
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2021
Ve stínu fazolí je neprávem: hrášek snižuje tlak a je dobrý „na nervy“
Český hrách v těchto dnech právě dozrává na polích a dopřát by si ho měli všichni. Má totiž mnoho pozitivních zdravotních dopadů a není třeba se zbytečně obávat jeho nadýmavých účinků. Čerstvý hrášek je pochoutka, a když ho vaříme, preventivně se nadýmání ubráníme třeba přidáním bazalky.
Petr Havel
26. 6. 2020
V čem tkví zrada luštěnin
Čočka, fazole, hrách, cizrna… Všechny druhy luštěnin jsou zdravé, některé však nadýmají, jiné jsou náročné na přípravu, fazole v nálevu zase mohou obsahovat zbytečný cukr. Co s tím?
Veronika Pourová
9. 4. 2018
Počet nových komentářů
1
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti
Bojíte se nadýmání? Výhody hrachovky převažují, navíc i luštěniny se dají připravit tak, že riziko nežádoucích vedlejších efektů je minimální.
Petr Havel
15. 1. 2016
Počet nových komentářů
1
Hraška: moc dobrý návrat ke kořenům
Hraška představuje originální způsob konzumace hrachu. Unikátní český výrobek je připravený z přírodních produktů, neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Petr Havel
31. 1. 2014
Luštěniny jsou cenným zdrojem bílkovin
Fazole, čočka, cizrna či hrách jsou opravdovými energetickými zázraky. Vyživují organismus, zasytí, jsou lehce stravitelné a téměř bez kalorií…
Simona Procházková
28. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení
Luštěniny jíme míň a míň. A je to škoda. Vedle mnoha pozitiv mají snad jediné negativum. Ale proč myslíte, že je už naši předci namáčeli?
Petr Havel
2. 11. 2012
Počet nových komentářů
2
1
–
10
/
10
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji