největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
hranolky
hranolky
1
–
16
/
16
Jak na kapra bez kostí, který bude všem chutnat. Do ledničky nejvýš na tři dny
Abyste si na kaprovi pochutnali, je třeba dobře vybrat, kde kapra budete kupovat, jaké bude mít oči i žábry a neméně podstatné je i to, kdy ho budete kupovat. V lednici totiž vydrží maximálně tři dny. A ten vakuovaný možná ještě kratší dobu.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2023
Restaurace vsadily na jedinou surovinu. Kde vaří z brambor a kde servírují avokádo?
Restaurací zaměřujících se na jeden konkrétní produkt rychle přibývá. A stávají se stále oblíbenějšími. Které podniky staví menu hlavně na jedné surovině nebo jídle, a přesto, nebo právě díky tomu uspěly?
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2022
Hranolky z českých brambor jsou mnohem lepší než z holandských, tvrdí bramboráři
Když kupujete brambory, díváte se, odkud pocházejí, a pokud je to možné, sáhnete po tuzemských? Čeští bramboráři usilují o to, aby k zákazníkům mířily v prvé řadě jejich produkty. A třeba hranolky jsou z nich mnohem lepší, tvrdí.
Petr Havel
6. 10. 2022
Hygiena kontrolovala hranolky v pražských restauracích
Akrylamid je riziková látka, která vzniká při smažení, pečení nebo pražení určitých potravin. Nejvyšší množství obsahují nevhodně připravené hranolky. Hygienici prověřovali přítomnost této látky v pokrmech pražských provozoven.
Redakce
9. 1. 2020
Počet nových komentářů
3
Vegetariánství není novinka. Co jedli vegetariáni před 100 lety?
Bezmasá strava se propaguje už stovky let. Mezi prvními vegetariány byli i slavní antičtí filozofové. Jak se na vegetariánství dívali na přelomu 19. a 20. století? Inspirujte se některými recepty z tehdejší „vegetářské“ kuchařky.
Taťána Kročková
26. 11. 2019
Počet nových komentářů
2
McDonald's oslavuje Big Mac. Je mu už padesát let
Aktualita
Vůbec prvním burgerem fastfoodového řetězce McDonald's byl Filet-O-Fish, plátek smažené ryby v housce. Big Mac, asi nejznámější burger tohoto řetězce, se začal prodávat až o tři roky později, tedy před padesáti lety.
Redakce
2. 8. 2018
Spočítáno: co obsahuje jedno fast food menu
Aktualita
Kolik tuku, soli a transmastných kyselin přijmete z jednoho jídla v rychlém občerstvení? Odborníci analyzovali šestnáct vzorků menu skládajícího se z hamburgeru a hranolků.
Redakce
19. 6. 2018
Smažené hranolky skoro bez tuku? Jde to
Usmažit domácí hranolky v oleji, a přesto nemít výčitky svědomí? Proč ne, když víte, jak hranolky předpřipravit. Nenasají pak tolik tuku, který bývá zejména v letním období velkým strašákem.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2017
DJ, který v Karlíně připravuje kanadskou specialitu poutine
Rozhovor
Za oceánem, kde od svých jedenácti let bydlel, ho živila hudba. Po návratu do Čech začal prodávat hranolky. Ale ne jen tak ledajaké. Jde o speciální kanadskou recepturu, které dominuje na zakázku dělaný sýr a omáčka.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2016
Počet nových komentářů
6
Co všechno koluje o jídlech z McDonald's?
Omelety dělají v mekáči ze sušených vajec, nugety ze zářivě růžové hmoty a maso do hamburgerů se barví karmínem. Pravda, nebo lež?
Redakce
27. 1. 2016
Počet nových komentářů
10
Hranolky v McDonald's se stříkají cukrem
Hranolky pro český McDonald's jsou dílem polského závodu Farm Frites. Jak taková výroba probíhá a proč se hranolky stříkají hroznovým cukrem?
Kateřina Čepelíková
5. 1. 2016
Počet nových komentářů
17
McDonald's: Maso i hranolky máme z Polska
McDonald's prý nic netají, všechno řekne pěkně na rovinu a odtajní i své dodavatele. Dozvíte se, odkud berou mléko, hranolky, i proč si nechávají ze Slovenska vozit umytou balenou zeleninu.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2015
Počet nových komentářů
34
Pečicí papír snižuje tvorbu akrylamidu
Akrylamid vzniká hojně při pečení či smažení. Většina potravin však obsahuje tuto rizikovou látku jen v zanedbatelném množství. Hlavním zdrojem jsou pak brambůrky a hranolky.
Petr Havel
28. 11. 2013
Neloupat, nekrájet - připravíte se tak o to nejlepší z brambor
Přestože na ústupu, brambory stále patří mezi čtyřicítku nejběžnějších potravin. Podzim je navíc ideální doba k jejich konzumaci, i brambory totiž stárnou.
Petr Havel
5. 9. 2012
Počet nových komentářů
11
Jídlo ve fast foodech je nezdravé. Ale ne kvůli tučnosti, to je to nejmenší
Řada lidí si myslí, že problém je v množství kalorií. Když hubnout nechci, proč se omezovat? Kdyby tušili, co jídlo z fast foodu opravdu obsahuje a proč tak dobře chutná, změní názor.
Lenka Reichová
23. 7. 2012
Počet nových komentářů
40
Fritování bez tuku? Ne tak docela
Fritovací hrnce, které potřebují k osmažení minimum oleje, jsou hit. Jenže příznivci smaženého jídla musí být výsledkem nutně trochu zklamaní. Ani délka přípravy nepotěší.
Anna Příhodová
29. 2. 2012
Počet nových komentářů
1
1
–
16
/
16
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji