největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
kuchař
kuchař
1
–
7
/
7
Šéfkuchař Sapík: Letos upečeme 280 svatomartinských hus. Rezervace máme plné
Rozhovor
ROZHOVOR – Podzim je každoročně zasvěcen zvěřině, a začátkem listopadu i husám. Šéfkuchař Jaroslav Sapík z vyhlášené Restaurace U Sapíků na Klokočné má letos husy až z Francie a zvěřině zasvětil novou kuchařku.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2021
Pěstovat ředkvičku kvůli ředkvičce považuji za blbost, říká michelinský bylinkář
Vít Janouš je samouk, který kašle na chemii a proti škůdcům bojuje přírodou. Před sedmi lety si pronajal skleníky, ve kterých dle svých slov pěstuje jedlou bižuterii. Plody, lístky i květy pak dodává do těch nejlepších restaurací.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2018
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Počet nových komentářů
16
Restaurace klidně uvaří i ze zkaženého masa, tvrdí šéfkuchař
Radek David kritizuje poměry v českých restauracích. Z kvalitních surovin prý vaří jen pět procent podniků, koloritem je mizerná hygiena a špatné skladování jídla. A co pak s ním, že?
Lenka Krbcová
12. 9. 2013
Počet nových komentářů
11
Kořen kudzu snižuje chuť na jídlo i alkohol
Kudzu je pro jedny jen otravný plevel. Pro jiné škrob, který se používá v makrobiotické kuchyni. Má ale i jiná využití. Pomůže třeba s redukční dietou při hubnutí i v boji se závislostí.
Taťána Kročková
10. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
„Pivní“ kuchař nevaří pivo, ale páruje ho s jídlem
ROZHOVOR – Malých pivovarů u nás rychle přibývá. „Spolu s nimi ale rostou i nároky na poctivou pivovarskou kuchyni,“ říká šéfkuchař PETR JANČE. Párování piva a jídla je u nás v plenkách.
Jakub Veselý
14. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Neumíme si vychovat kuchaře
České odborné školy mají mizernou úroveň. Učebnice jsou plné polotovarů a praxe nestojí za řeč. Studenti ani vařit nechtějí. Šéfkuchař Radek David popisuje problémy našich restaurací.
Lenka Krbcová
23. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji