největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
luštěniny
luštěniny
31
–
39
/
39
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Pučálka – staročeský fast-food
Na jaře všechno klíčí… Klíčit může i jídlo na talíři. Pučálka je tradiční postní pokrm, navíc přímo nabitý vitamíny. Dřív ho prodávaly na ulici báby pučálnice.
Blanka Chocová
4. 3. 2015
Počet nových komentářů
1
Luštěniny jsou cenným zdrojem bílkovin
Fazole, čočka, cizrna či hrách jsou opravdovými energetickými zázraky. Vyživují organismus, zasytí, jsou lehce stravitelné a téměř bez kalorií…
Simona Procházková
28. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Sója: pro a proti
Sója je mimo jiné úžasným zdrojem bílkovin, obsahuje 14× více bílkovin než drůbeží maso. Současně je významným alergenem. Podobných pro a proti najdeme v případě sóji mnohem víc.
Simona Procházková
27. 11. 2013
Počet nových komentářů
10
Cizrna – jednička mezi luštěninami
Využití cizrny v kuchyni je díky vynikajícím vlastnostem a příjemné oříškové chuti široké, lze ji přidávat prakticky do všeho. Poslouží třeba jako přírodní jíška, k masu i do hummusu.
Hana Bačíková
26. 8. 2013
Počet nových komentářů
2
Bylinky, nebo hormony - co pomůže v menopauze?
Vaše letitá družka menstruace na váš již nemá tolik času. Přichází nová návštěvnice zvaná menopauza, která se vám cpe do dveří, aniž byste ji čekaly. Co jí nabídnout?
Taťána Kročková
19. 11. 2012
Počet nových komentářů
6
Luštěniny: dobrý důvod k namáčení
Luštěniny jíme míň a míň. A je to škoda. Vedle mnoha pozitiv mají snad jediné negativum. Ale proč myslíte, že je už naši předci namáčeli?
Petr Havel
2. 11. 2012
Počet nových komentářů
2
Jak správně doplnit vlákninu
Kolik vlákniny skutečně potřebujeme? Najdeme ji v řadě potravin, v obchodech dokonce narazíme na sáčky s podivným obsahem – rozpustnou vlákninou. Z čeho ji ideálně doplnit a nepřebrat?
Jana Poncarová
14. 8. 2012
Počet nových komentářů
4
Je sója opravdu tak zdravá potravina?
Po letech, co jsme si zvykli na to, že sóju běžně najdeme nejen v obchodech se zdravou výživou, ale prakticky všude, se objevují zprávy, že možná až tak zdravá není. Jak to tedy je?
Kateřina Kolářová
10. 2. 2012
Počet nových komentářů
18
Jarní klíčení
Není snad kromě vajíčka lepšího a dokonalejšího symbolu jara a nového života, než je rostlinný klíček. Semeno je spící jádro života. Rostlinné klíčky totiž mají jedno společné. Voda a nabobtnání a následné klíčení v nich totiž vyvolá doslova bombastickou reakci.
Renata Petříčková
24. 3. 2010
Počet nových komentářů
1
31
–
39
/
39
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji