největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
máslo
máslo
1
–
30
/
59
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
V obchodech je máslo s obsahem tuku jen 61 %. Je to rarita, ale povolená, říká odborník
Aktualita
Šéf Českomoravského svazu mlékárenského, Jiří Kopáček, takové máslo na českém trhu neviděl dvanáct let. Jde o třičtvrtětučné máslo, které, jak už název napovídá, má výrazně nižší obsah tuku. Proč takové máslo kupovat? Nebo ho spíše nekupovat?
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2024
Máslo za sedmdesát. Za vysokou cenu mohou hlavně obchody, tvrdí výrobci
Aktualita
V regálech obchodníků už několik týdnů sledujeme stále se zvyšující ceny másla. Když stálo šedesát korun, nevěřili jsme vlastním očím, ale dnes už není cena 75 korun za čtvrt kila másla ničím výjimečným. Kdo za to může? Výrobci ukazují prstem na obchodníky.
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2024
Počet nových komentářů
6
Nejsem žádný génius, prostě jsem ty oříšky semlel, říká majitel značky Big Boy
Společnost Big Boy vznikla před sedmi lety, což bylo v době, kdy na českém trhu existovaly jen další dvě malé firmy, které se zabývaly stejnou činností. Kde vznikala první ořechová „másla“ a jak dlouho trval jejich vývoj? O tom jsme si povídali se spolumajitelem firmy Big Boy, Alexem Koníčkem.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2024
Kostka másla už nemá vždycky 250 g. Jak nenaletět na zdánlivě nízkou cenu?
Aktualita
Máslo jsme si řadu let kupovali jen jako čtvrtkilovku nebo tzv. osminku, nově jsou ke koupi balení másla o váze 170 g. Jak zjistit, zda se nákup takového másla vyplatí, či nikoliv?
Kateřina Čepelíková
10. 2. 2023
Počet nových komentářů
4
Na čem smažit rybu? Určitě ne na ghí ani na másle
Ryba, zejména pak kapr, se v českých domácnostech často smaží na oleji, ale možná, že letos chcete zvolit jiný tuk. Sádlo, máslo nebo ghí? Proč ten který zvolit, nebo nezvolit.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2022
Jak se liší čerstvé a stolní máslo a kdy kupujeme máslo rozmrazené?
Když v obchodě uvidíte produkt s názvem „čerstvé máslo“, můžete si být jisti, že bude mít lahodnou smetanovou chuť a že bylo vyrobeno nejdéle před dvaceti dny. Jak je to ale v případě potraviny nazvané jen „máslo“ nebo „stolní máslo“?
Kateřina Čepelíková
15. 11. 2022
Počet nových komentářů
8
Choceňské pomazánkové je nově i v menším balení
Aktualita
Pomazánkové máslo koupíte obvykle v balení sto padesát nebo dvě stě gramů. Choceňská mlékárna teď přišla s novinkou. Váží jen osmdesát gramů.
Kateřina Čepelíková
21. 9. 2022
Rozmrazené máslo v obchodech být může. Bez potíží ho poznáte podle označení
Aktualita
Jako evergreen se čas od času znovu objeví zpráva, že v obchodech je k mání až rok zmrazené a následně rozmrazené máslo. Víme, jak ho poznat i v čem může být horší ve srovnání s máslem čerstvým.
Kateřina Čepelíková
14. 9. 2022
Počet nových komentářů
4
Farma Děpoltovice: Čajové máslo vyrábějí z vlastní sladké smetany, v tom je unikátní
K zemědělství musíte mít vztah, říká Jiří Kubernát z rodinné farmy v Děpoltovicích. Pýchou podniku je máslo, které je vyráběno tradičním způsobem stloukáním v máselnici z pasterizované smetany v bio kvalitě.
Redakce
5. 12. 2021
Ghí je máslo, které vydrží bez chlazení celý rok
Přepuštěné kozí máslo je poměrně vzácné, a tak není divu, že bývá k dostání jen občas. Má jedinečné vlastnosti i chuť a vydrží bez chlazení celý rok.
Redakce
9. 6. 2021
Počet nových komentářů
2
Produkt, jehož prodeji pomohla pandemie: přepuštěné máslo ghíčko
„Lidé jsou doma a chtějí vařit zdravě. Naše prodeje vzrostly až trojnásobně,“ říká majitelka Českého ghíčka, firmy, která tuto tradiční techniku úpravy másla pro ČR znovu objevila.
Redakce
21. 3. 2021
Počet nových komentářů
2
Jsou jako máslo? V chuti mezi „máslovými“ roztíratelnými tuky propadla Rama
Test
Roztíratelné rostlinné tuky řada lidí používá namísto másla. A výrobci se snaží tuto iluzi podpořit. Test se zaměřil na to, jak se jim to daří, a prověřil rostlinné tuky s máslovou příchutí nebo s přidaným máslem.
Redakce
23. 10. 2020
Počet nových komentářů
4
Vypadá jako máslo, není to máslo – jak se nenechat oklamat
„Snadno roztíratelné“, „lahodné“, „jedinečné spojení olejů a másla“… Vypadají jako klasická „kostka“, leckdy i ve stříbrném provedení obalu, jaký si pamatujeme od dětství. Ale nejsou MÁSLO. Jak se nenapálit při nákupu a proč vyzkoušet třeba i nepasterizované varianty másla?
Tereza Víchová
23. 7. 2020
Máslo do mrazáku: je to chyba?
Můžeme dávat máslo do mrazáku, třeba když je zrovna k mání za výhodnou cenu? A jak poznáme, že ho tam uchovával výrobce? Problém totiž nastává, pokud zmrazíme už jednou (či vícekrát) zmrazené a zase rozmrazené máslo.
Redakce
19. 1. 2019
Počet nových komentářů
1
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu
Jiné produkty a jinou kvalitu než v běžných prodejnách najdeme přímo v hospodářstvích. Máme pro vás tipy na malé mlékárny, kde si můžete nakoupit.
Petr Havel
26. 7. 2018
Proč máme každý rok touhle dobou dražší máslo
Ze čtyřiceti na šedesát korun, tak se aktuálně změnila cena másla. Ve stejný čas jako loni, kdy máslo podražilo meziročně o deset korun. Máslové krize se budou zřejmě opakovat tak dlouho, než bude na trhu tučnější mléko.
Petr Havel
29. 6. 2018
Máslo už stojí šedesát korun a jen tak nezlevní
Cena másla se ze čtyřiceti korun prakticky přes noc vyhoupla až na šedesát. Proč se tak stalo a bude cena ještě růst?
Kateřina Čepelíková
26. 6. 2018
Počet nových komentářů
5
Čím nahradit máslo při pečení cukroví
Příprava cukroví je v plném proudu, a přestože i ceny másla už padly na přijatelnější úroveň, pokud pečete hodně, jistě oceníte naše tipy, jak a čím lze máslo nahradit.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2017
Čím naředit čokoládu na polevu?
Napečeno, byt provoněn, stačí už jen dozdobit vánoční cukroví čokoládovou polevou? Poradíme, jak naředit polevu z čokolády i tukovou polevu. Odborné rady poskytla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Pečeme cukroví: Jak získat změklé máslo do deseti minut
Aby se máslo do receptu dalo využít, má být povolené. Jak toho ale máme docílit, když z lednice je tuk obvykle velmi tuhý? Ano, můžete ho nechat na lince a počkat, až změkne, my ale známe rychlejší triky.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2017
Test kvality překvapil: potíže měla jen másla z Německa
Test
Časopis dTest zareagoval na situaci na trhu a rychlý nárůst cen másla. Ceny vyletěly, jak je to s kvalitou?
Redakce
16. 11. 2017
Počet nových komentářů
1
Test: Vyplatí se výroba domácího másla?
Test
Kdo z vysokoprocentní smetany ještě nevyzkoušel vyrobit domácí máslo, jako by ani nebyl. Jenže vyrábíte si doma opravdové máslo? Na kolik vyjde jeho výroba a vydrží v lednici? Domácí máslo je hokus pokus, říká šéf mlékařů.
Kateřina Čepelíková
13. 11. 2017
Počet nových komentářů
5
Máslo je drahé, ale levnější než na Slovensku
Aktualita
Zvyšování cen másla v Evropě neobešlo ani Čechy a Slovensko. Letos v srpnu byla cena másla v Čechách 191,10 Kč (cca 7,2 EUR) a na Slovensku 8,3 EUR za kilogram. Z másla se tak stal „prémiový“ produkt.
Redakce
8. 11. 2017
Počet nových komentářů
2
Test másel: Proč jsou některá měkčí než dřív
Dříve bývalo máslo tvrdé jako cihla. Než jsme si ho mohli mazat na chleba, museli jsme ho nechat tzv. povolit. Dnes už to obvykle nutné není, zejména pokud si vyberete máslo zahraniční. Podívejte se, které máslo je měkké a které tvrdé a proč.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2017
Počet nových komentářů
3
Máslo by mělo stát do 40 korun, myslí si Češi
Průzkum mezi spotřebiteli ukázal, že rostoucí cena másla mění jejich chování. Šest lidí z deseti omezilo za poslední měsíc jeho běžnou spotřebu, někteří lidé současně zvažují jeho nákup do zásoby, pokud ceny dále porostou.
Redakce
21. 9. 2017
Počet nových komentářů
1
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech?
Komentář
Máslo nedávno výrazně zdražilo a internet se teď hemží recepty na domácí máslo. Je jeho výroba řešením pro spotřebitele?
Petr Havel
6. 9. 2017
Počet nových komentářů
13
Co je dobrého na tom, že máslo zdražilo
Komentář
Kostka másla za pětačtyřicet korun. Máslo meziročně podražilo téměř o deset korun. Proč k tomu došlo, jak to bude dál a o čem zdražení másla vypovídá?
Petr Havel
20. 6. 2017
Počet nových komentářů
66
9 tipů pro výběr kvalitního másla
Kvalitní máslo se nelepí k obalu, nemá výrazně žlutou barvu a je déle tvrdé a hladké. Lépe se s ním pak peče i vaří. Také vás nasytí na delší dobu než nekvalitní náhražky.
Redakce
18. 5. 2017
Počet nových komentářů
14
Máslo Dr. Halíř vyhrálo dva testy, výrobce o tom ale moc mluvit nechce
Ve dvou nedávných testech, které proběhly zcela nezávisle na sobě, vyhrálo máslo Dr. Halíř. Ptali jsme se samotného výrobce, co na výhry říká a jak toho hodlá využít při další propagaci. Moc hovorný nebyl.
Kateřina Čepelíková
21. 3. 2016
Počet nových komentářů
12
Test másel: Které je kvalitní za dobrou cenu?
Test
Česká másla v testu nezklamala, různé nešvary se ale najdou. Výhodný nákup, tedy výrobek s dobrým poměrem ceny a kvality, představují podle dTestu dvě značky.
Redakce
3. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
1
–
30
/
59
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji