největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
masný výrobek
masný výrobek
1
–
14
/
14
Co zákazník nevidí: maso bourá automat, rozbíječ vzduchu likviduje bubliny v párku
Jsou to pozitivní vychytávky. Zpracovatelé masa přicházejí s řadou novinek, které se starají o mikrobiální čistotu masa i masných výrobků. Ať už jde o použití UV lampy, nebo stroje, který skenuje maso, aby ho co nejlépe nakrájel.
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2021
Bývalý zájezdní hostinec dnes žije prodejem zvěřinových klobás
Kdysi se tu občerstvovali pošťáci při cestě z Vídně do Prahy, dnes na kasárenské křižovatce u Jihlavy zastaví mnoho z projíždějících řidičů. Důvodem je celkem obyčejný stánek, a hlavně udírna, z níž voní zvěřinové klobásy a další pochoutky.
Petr Havel
30. 4. 2021
Počet nových komentářů
4
Domácí paštika vyjde levně
Paštiky se dají koupit v mnoha variantách a v různé kvalitě. Klasikou je vepřová játrová paštika. Domácí příprava se řídí heslem „méně je více“. Vyzkoušejte recepty od českých sedláků.
Petr Havel
26. 3. 2021
Prodejci zapařených jitrniček… Nekupujte potraviny vystavené slunci a prachu
Inspektoři rok co rok nacházejí stejná pochybení u některých prodejců masných či mlékárenských výrobků. Prodejci nepoužívají chladicí zařízení a nechrání jídlo například před prachem z ulice. Co takovému prodejci hrozí a co jako zákazník mohu udělat?
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2020
Evropa rozhodla: Řízek ani steak nemusí být jen z masa
Na půdě Evropského parlamentu se v minulém týdnu rozhodovalo o názvech potravin, které by podle zpracovatelů masa měly být vymezeny výhradně pro masné produkty. Potraviny s čistě rostlinnou složkou by podle nich neměly nést názvy jako párek, steak nebo řízek.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2020
Počet nových komentářů
3
Slanina, která na pánvi prská, obsahuje moc vody
Proč slanina není špek? Jak je to s dusitany? Akademie kvality připravila společně s Janem Katinou z Českého svazu zpracovatelů masa odpovědi na otázky, které si coby zákazníci klademe o slanině. Víte, z čeho se slanina vyrábí? Podle čeho vybrat kvalitní a vhodnou slaninu? A je vůbec slanina pro náš organismus dobrá?
Redakce
29. 4. 2020
Vegetariánské burgery budou považovány za zavádějící název
Označování veganských a vegetariánských burgerů, steaků, párků, klobás a dalších výrobků těmito názvy brzy skončí. Rostlinné výrobky připomínající vzhledem ty masné si musí hledat nová jména, jinak jim hrozí žaloba.
Petr Havel
12. 4. 2019
Počet nových komentářů
3
Výhody a nevýhody průmyslově vyráběných potravin. Co převažuje?
Průmyslově vyráběným potravinám se velmi často nevyhneme. Co všechno obsahují a proč? Mohou nám škodit? Podle naší přední odbornice, profesorky Jany Dostálové, není důvod je hromadně zatracovat, ale dobře vybírat.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2019
Počet nových komentářů
5
Proč je ve špekáčcích málo masa? Protože se to smí
Komentář
Případ nekvalitních špekáčků z Masozávodu Krahulčí vede nejen k tomu, že uzeninu z Agrofertu obchodníci stahují ze své nabídky. Nabízí se hlavně otázka, zda není na místě změna vyhlášky. Podle té současné jsou totiž podobné výrobky v pořádku.
Petr Havel
27. 7. 2018
Maso v akci je opět šizené. Tentokrát ho nabízel Lidl
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila závažné falšování u potravin nabízených v letákové akci řetězce Lidl. Šlo o masné produkty z Polska, stejný výrobce měl nedávno problémy s obsahem masa i ve slevové akci Penny Marketu.
Redakce
27. 4. 2018
Test: Kupujete mleté? A je to vážně maso?
Test
Zajdete-li si do supermarketu koupit balené mleté maso, s největší pravděpodobností si domů odnesete masný polotovar. Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte.
Redakce
3. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Jak se vyrábí párky
Kolik stojí přírodní střívko, do kterého se plní párky? K čemu je v párku dobrá kaše z kůže? Nahlédli jsme do výrobny Kosteleckých uzenin, kde se nejen párky vyrábí.
Kateřina Čepelíková
8. 1. 2015
Počet nových komentářů
18
10 % mletého není maso. Náhražky navíc vyjdou dráž
Balené mleté je vždycky polotovar, někdy dobrý, jindy horší. Někdy příšerný. Porovnali jsme 14 kilo mletého z různých supermarketů. Nejmíň masa má Ahold a nejlevnější je jen zdánlivě.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Počet nových komentářů
42
Jan Katina: Balené mleté je většinou polotovar
ROZHOVOR – Rozdíl mezi mletým masem a polotovarem je pro spotřebitele nepochopitelný. Stejně jako přídavky vody a řady dalších látek. O kvalitě mletého s šéfem svazu zpracovatelů masa.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Počet nových komentářů
4
1
–
14
/
14
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji