největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
obiloviny
obiloviny
1
–
11
/
11
Není pšenice jako pšenice. Tahle obsahuje dvakrát více bílkovin než setá
Zařadit pšenici jednozrnku a dvouzrnku do jídelníčku má své pádné důvody, jde o české superpotraviny, které jsou lehce stravitelné, obsahují řadu minerálů a dost bílkovin. Poradíme, jak si přípravu zlehčit i kam pšenici zařadit, aby vám chutnala.
Redakce
23. 5. 2024
Vynechávají brambory a hubnou. Což ale neznamená, že se po přílohách tloustne
Když nebudeš jíst pečivo a žádné přílohy, kila půjdou dolů sama. Tuhle větu už jste určitě někdy slyšeli, a je pravdivá od a do ž. Jen je třeba si uvědomit, že to není dlouhodobě udržitelný stav a většina lidí v takovém stravovacím režimu nedokáže být dlouhodobě šťastná a plná energie.
Kateřina Čepelíková
3. 4. 2024
Počet nových komentářů
1
Co je vláknina a jak prospívá lidskému zdraví?
Dostatek vlákniny ve stravě si spojujeme především se správným fungováním střev. Má však řadu dalších benefitů pro lidské tělo a procesy, které se v něm odehrávají. Kolik vlákniny denně by měl člověk sníst a které potraviny jsou na ni bohaté? A na co si dát pozor?
Kateřina M. Košutová
18. 8. 2022
Z naklíčených semen vyrábějí lupínky. To nikdo jiný v Česku neumí
Před rokem a půl otevřela společnost Semix nový závod za 95 milionů, v němž se nakličují různé obiloviny, pseudoobiloviny a luštěniny. Následně z nich vyrábí lupínky nebo mouku. A taky umí celozrnné lupínky bez cukru.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2021
Semix, výrobce potravin, který přírodě vrací víc, než si bere
Společnost, která jednak zásobuje pekaře i cukráře, ale přináší do obchodů také řadu vlastních zdravých produktů. Nově například klíčené luštěniny a obiloviny. A také firma, která velmi dbá na kvalitu svých produktů a péči o přírodu.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2021
Ořechy, čočka, rýže: Proč je dobré je před konzumací namočit?
Rýži nestačí jen propláchnout a dát uvařit se solí. Pokud z ní chcete dostat maximum, zalijte ji alespoň na dva dny vodou. Zbavíte ji velkého množství arsenu a probudíte v ní život. Podobně prospějete i ostatním suchým plodům. Poradíme, jak přesně na to.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2019
Počet nových komentářů
8
Příprava ječných krup zabere půl hodiny a rozhodně stojí za to
Ječmen obsahuje řadu cenných látek a ječné kroupy jsou zdrojem vlákniny, beta-glukanů a vitamínů. Na vaření krup není nic složitého, můžete je jednoduše přidat do svých oblíbených receptů, třeba do polévek, jako doplněk salátů nebo místo rýže do rizota.
Veronika Pourová
5. 6. 2018
Počet nových komentářů
1
Nejíte pohanku? Velká škoda
Pohanku můžeme připravit jako skutečně zdravou přílohu nebo ji chytře přidat do řady jídel. Vždycky nám to jen prospěje. Její účinky jsou překvapivé a recepty jednoduché.
Veronika Pourová
17. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Intolerance na lepek: Devět z deseti pacientů neví, že má celiakii
Celiakii má prý jedno procento obyvatel. Skutečnost je ale zřejmě horší, neboť podle odhadu lékařů drtivá většina nemocných o tomto svém handicapu neví – údajně jde o devět nemocných z deseti.
Petr Havel
11. 6. 2015
Počet nových komentářů
5
Ovesná kaše není jen pro slečinky, snídají ji i kulturisté
Snídaně je základ a ovesná kaše je skvělý start do nového dne. Čím nám prospívá a proč je ideální na občerstvení organizmu před sportem?
Blanka Chocová
26. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“
Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin.
Hana Bačíková
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
33
1
–
11
/
11
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji