největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
omega-6
omega-6
1
–
6
/
6
Porovnání olejů – přehledná čísla o tom, co který obsahuje
Vyznat se v rostlinných jedlých olejích se může zdát nesnadné. Dýňový, chia, lněný, makový, olivový, ořechový, palmový, řepkový, sezamový, slunečnicový… Odborníci předkládají data založená na reálných rozborech olejů, která pomohou v orientaci.
Petr Havel
19. 11. 2021
Počet nových komentářů
8
Zákeřné Vánoce: Depresi můžeme mít i ze smaženého a tučného jídla
Na vznik deprese může mít vliv i přejídání a nevhodný jídelníček. Jak se ale zařídit o Vánocích, svátcích typických tím, že občas až nezřízeně hodujeme? Místo kapra si dejte lososa a rozhodně zapomeňte na celodenní půst i pivo „na trávení“.
Tereza Víchová
19. 12. 2019
Češi trpí na nedostatek omega-3. Jak jste na tom vy?
Naše tělo pro správné fungování potřebuje celou řadu vitamínů a minerálů. Některé si dokážeme vytvořit sami a jiné látky musíme dodávat pomocí správné stravy. Jednou z nich je i omega-3. Jaké jsou účinky, dávkování a zdroje v potravinách?
Michaela Polcarová
27. 11. 2019
Správné tuky neškodí
Docent Stanislav Sekretár ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě se zabývá jak pozitivními účinky rostlinných olejů na lidské zdraví, tak i tím, jak zabránit tomu, aby se tyto blahodárné vlastnosti rostlinných olejů nezničily nevhodným zacházením.
Jana Kuklová
29. 10. 2018
Počet nových komentářů
3
Margarín se přestal vyrábět metodou ztužování
Aktualita
Margarín je umělé zlo, které do kuchyně nepatří, myslí si spousta lidí. Podle aktuálně vydané analýzy neoprávněně. Margaríny se totiž už nějaký ten pátek nevyrábějí nevhodnou metodou ztužování.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2014
Počet nových komentářů
8
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
1
–
6
/
6
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji