největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
pečení
pečení
91
–
120
/
136
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Běžný prášek do pečiva. Existují zdravější alternativy?
Kypřicí prášek bez fosfátů, z vinného kamene, jedlá soda… Se zdravým životním stylem se do kuchyně navracejí zapomenuté ingredience. Tento trend můžeme pozorovat i u receptů na sladké dobroty.
Lenka Formánková
14. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Tradiční mazanec, to je hlavně mouka…
…a spousta práce s hnětením a kynutím těsta. Kdo si netroufá na kynutí, může upéct mazanec tvarohový, který je velmi populární. Anebo nakoupit v pekárně, i Tesco se letos chlubí ručně vyráběnými mazanci.
Redakce
28. 3. 2018
Počet nových komentářů
1
Dětské dorty snů uděláte i doma
Galerie
Vlastnoručně vyrobený dort s překvapením nebo oblíbeným hrdinou udělá dětem radost největší. Mistři cukráři radí, jak na to. Vyzkoušejte recept na dort v podobě jednorožce.
Redakce
14. 3. 2018
Originální recept na trhanec: Kaiserschmarren se peče v troubě
Rakouská kuchyně, to není jenom Wiener schnitzel a jablečný štrúdl. Například na horských chatách v rakouských Alpách je velmi populární dezert Kaiserschmarren, do češtiny překládaný jako císařský trhanec.
Jana Kuklová
8. 3. 2018
Sladkosti jako od cukráře? Vsaďte na zrcadlovou polevu
Zatímco dříve byly hitem tukové náplně a zdobení špičkou, dnes je v kurzu nahý dort, zrcadlová poleva a barevné pusinky. Kouzlit jako mistr cukrář zvládne každý.
Redakce
7. 3. 2018
Tradiční domácí koblihy se smaží na sádle
Upečte si domácí koblihy – jestli máte odvahu. Máme pro vás speciální tipy a triky, jak koblihy plnit a smažit, se kterými to bude rychlé a snadné.
Petr Havel
16. 2. 2018
Tradice pečení božích milostí je dlouhá. Recept měla už Rettigová
Již brzy nastane čas božích milostí, pečiva tradičně spjatého s Velikonoci. Jejich pečení není nijak složité, můžete vyzkoušet více variant a porovnat recept z Domácí kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové a modernější verzi třeba s rumem.
Petr Havel
14. 2. 2018
Počet nových komentářů
1
Sorry – pečeme jinak, říká autorka mechového dortu
Rozhovor
Tolik chvály od návštěvníků i food kritiků se vidí málokdy. Co je na dortech z brněnské cukrárny „Sorry – pečeme jinak“ tak zvláštního? Jsou výborné, krásné a jiné. Šárka Divácká se přitom péct naučila sama, když byla nemocná a nemohla chodit ven. Pekla a četla, o cukrařině, jak jinak.
Jana Kuklová
15. 1. 2018
Jak chutná pravá Drážďanská štola? Máme pro vás recept
Sladká, voňavá a třítunová. Taková byla letošní Drážďanská štola. Vitalia.cz byla u toho, když ji patronka slavnosti nařízla 1,6 metru dlouhým štolovým nožem.
Helena Singerová
12. 12. 2017
Ochucené cukry je nejlepší vyrobit si doma
Vanilka, skořice, citrusy… nádherně provoní vánoční cukroví. Můžete je přidat ve formě ochucených cukrů. Obchody jich nabízejí celou škálu, není však nad domácí výrobky. Připravíte je celkem snadno.
Petr Havel
9. 12. 2017
Je Hera pokaždé jiná, nebo se vám to jen zdá?
Nejvíce Hery se v českých domácnostech spotřebuje právě teď, na Vánoce, a o Velikonocích. O adventu prý Hera bývá kvalitnější než jindy, tvrdí viceprezidentka cukrářů. Výrobce to ale popírá, kvalita je podle něj stále stejná. Jak to doopravdy je?
Kateřina Čepelíková
8. 12. 2017
Počet nových komentářů
1
Kypřicí prášek nahradíte šlehanými vejci, alkoholem i mletými ořechy
Pálí vás žáha po kypřicím prášku? Cítíte jeho pachuť v zákuscích? Do sladkého pečiva se přidává běžně, některé recepty ho používají i do vánočního cukroví. Poradíme, čím kypřicí prášek nahradit.
Helena Singerová
8. 12. 2017
Počet nových komentářů
3
Čím nahradit máslo při pečení cukroví
Příprava cukroví je v plném proudu, a přestože i ceny másla už padly na přijatelnější úroveň, pokud pečete hodně, jistě oceníte naše tipy, jak a čím lze máslo nahradit.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2017
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení
Také někdy váháte, jaký cukr použít na přípravu vánočních pokrmů? Cukr moučku, krystal, krupici? Případně – jaké jiné druhy a verze cukrů jsou vhodné?
Petr Havel
6. 12. 2017
Pečeme cukroví: Jak získat změklé máslo do deseti minut
Aby se máslo do receptu dalo využít, má být povolené. Jak toho ale máme docílit, když z lednice je tuk obvykle velmi tuhý? Ano, můžete ho nechat na lince a počkat, až změkne, my ale známe rychlejší triky.
Kateřina Čepelíková
5. 12. 2017
Kůra z běžných citronů není na pečení vhodná
Není nezbytná. Pokud ji ale použijete, cukroví se „rozsvítí“. Bude svěží, voňavé a zdravější. Kde získat citronovou kůru, proč není vhodná ta z běžných citronů a jak ji uchovat?
Helena Singerová
4. 12. 2017
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem
Vanilínový cukr neobsahuje skutečnou vanilku, ale její náhražky. V čem se liší a jak si vyrobit domácí cukr z pravé vanilky?
Petr Havel
3. 12. 2017
Proč každý perníček chutná jinak
Vánoční perníčky představují tradici s nekonečným množstvím variant. Výslednou chuť i vzhled ovlivníme mnoha způsoby – kořením a dalšími použitými surovinami, zdobením či skladováním.
Petr Havel
2. 12. 2017
Nudí vás drobenka? Čím vším posypat koláč
Prsty od másla s cukrem a mouky zná každý, kdo někdy pekl koláč s drobenkou. Do zlatova vypečená drobenka nikoho neurazí, pokud chcete překvapit, vyzkoušejte některé z našich tipů.
Helena Singerová
2. 11. 2017
Beránek, nebo zajíc?
Velikonoční stoly už zdobí zlatý déšť, vajíčka dětí za školy a tento týden přibude i domácí velikonoční beránek, nebo snad zajíc? Poradíme, která forma je ta nejlepší a se kterou bude pečení dřina.
Kateřina Čepelíková
11. 4. 2017
Počet nových komentářů
2
Na Zelený čtvrtek jidáše k snídani, na Bílou sobotu mazanec
Zdravější stravování se promítá i do nabídky velikonočního pečiva. I průmyslové pekárny nabízejí tradiční mazance a jidáše, ale také jejich moderní varianty. Kdy patří na náš stůl?
Petr Havel
7. 4. 2017
Zkuste letos chlebíček nebo beránka podle Hanky Zemanové
Hanka Zemanová věnuje většinu těchto dní velebení svého domu, který ráda s dětmi připravuje na jaro. V kuchyni o Velikonocích sice moc času netráví, přesto nám ale prozradila recept na svého oblíbeného velikonočního beránka.
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2017
Počet nových komentářů
1
Laskominy od Maryny: Chtěla bistro, má pekárnu. Ale jakou!
Rozhovor
Příběh Maryny Matuszek by si přál prožít nejeden foodbloger. Několik let psala velmi úspěšný blog LaskominyodMaryny.cz, který zaplňovala především lákavými recepty na dorty a dezerty. Před rokem a půl se rozhodla vystoupit z virtuálního světa a v Brně si otevřela malou řemeslnou pekárnu.
Jana Kuklová
16. 1. 2017
Počet nových komentářů
2
Rukama mi prošlo deset tisíc koblížků, říká majitelka Růžového domečku
Rozhovor
Ani kobliha ani donut, ale veselý barevný koblížek s dírou uprostřed. Vlastnoručně je vyrábí veselá Anna Kameníčková. Jak se ke koblížkům dostala a proč je nekoupíte v žádné kavárně?
Kateřina Čepelíková
12. 5. 2016
Počet nových komentářů
3
Místo vánočních prémií – vánočka
Galerie
Tradiční vánočka z máslového těsta má dlouhou historii, i když původně vypadala dost jinak než dnes. Dávala se dokonce jako vánoční dárek i coby součást mzdy.
Redakce
10. 12. 2015
Na pečení je nejlepší medovicový med
Na med není kvůli skandálu s antibiotiky nutné zanevřít – jen si musíme vybrat ten poctivý. Můžete ho použít i do vánočního cukroví, pečení má pak ale trochu jiná pravidla, než když dáváte cukr.
Petr Havel
9. 12. 2015
Perníkový Londýn
Galerie
Německá šéfkuchařka Beate Wollstein vytořila z 50 kilogramů perníkového těsta kopii Londýna. Nechybí tu perníkový Big Ben, London Eye ani parlament.
Redakce
17. 12. 2014
Perníkové inspirace z celého světa
Galerie
Omrzelo vás vykrajovat stromečky a houpací koně? Chcete letos zazářit netradiční perníkovou výzdobou? Nechte se inspirovat perníkovou tvorbou z celého světa.
Redakce
12. 12. 2014
Trhlá vánočka věští nezdar
Chcete vědět, jak se peče poctivá vánočka? Nabízíme několik tradičních receptů, ale i „zaručených triků“. A navrch trochu čar a kouzel.
Blanka Chocová
8. 12. 2014
Počet nových komentářů
1
91
–
120
/
136
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji