největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
pivo
pivo
31
–
60
/
157
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Plzeňský Prazdroj stahuje z trhu pětilitrové soudky Pilsner Urquell. Mohou vám prasknout
Aktualita
Pivo obsažené v dotčených soudcích není zdravotně závadné, ale kvůli činnosti kvasinek může dojít k porušení obalu a následnému vytečení či vystříknutí piva.
Redakce
12. 12. 2018
Počet nových komentářů
1
Česká hospoda se změnila. Mohou za to ženy
Jako holka jsem chodila tátovi pro pivo. Bylo to nepříjemné. Kolem výčepu plno chlapů, samý kouř a vtipy. Dneska by tu sice dítěti už pivo do džbánku neprodali, ale čekala by ho zcela jiná hospoda.
Lenka Krbcová
29. 11. 2018
Počet nových komentářů
1
Svrchně kvašené pivo už nebude ležák, ale plné pivo
Komentář
Nová vyhláška, kterou připravilo ministerstvo zemědělství, přináší změny v názvosloví piva. Odlišuje například piva typu „ležák“ od nově nazvaných „plných piv“. Ale ani tato nová kategorizace piv nepostihuje nabídku na trhu.
Petr Havel
7. 11. 2018
V Česku se čím dál víc pijí piva „dvanáctky“
Soutěž „CEREVISIA SPECIALIS“, která porovnává netradiční piva produkovaná průmyslovými pivovary, odhalila trendy, které mezi konzumenty piva sílí.
Petr Havel
12. 10. 2018
Alkohol a hubnutí: to nesmím ani víno?
Alkohol je obecně velmi kalorický, a tudíž jej výživoví poradci v rámci redukce tělesné hmotnosti obecně nedoporučují. Ale co když přeci jen neodoláte?
Redakce
29. 7. 2018
Počet nových komentářů
2
Polotmavé a řezané pivo. Víte, v čem je rozdíl?
Na první pohled mohou vypadat stejně, ale jejich výroba nebo příprava se diametrálně liší.
Lenka Krbcová
25. 6. 2018
Za jak dlouho zvětrá pivo
V parném létě bychom měli pivo vypít do čtvrt hodiny. Jednou zteplalému a zoxidovanému pivu už není pomoci. Choulostivější jsou v tomto směru silnější piva, je proto vhodné užívat si jich spíše po třetinkách.
Petr Havel
8. 6. 2018
Počet nových komentářů
2
Alkohol ze dřeva, sóji, cizrny nebo octa. Co nás ještě čeká?
Kdysi prý domácí paliči kvasili a destilovali alkohol i z novin; vykládalo se, že takto se daly zužitkovat celé balíky Rudého práva. Tak proč nezkusit rovnou dřevo? V Asii kvasí nápoje z kůry stromů, ale i ze sóji. U nás proběhly pokusy s cizrnou. A to není zdaleka vše.
Pavel Houser
7. 6. 2018
Návrat ke kuchyňským pomocníkům našich babiček
Klasické ruční stroje, které dobře sloužily našim předkům, se hodí nejen tam, kde nemáme zásuvku – třeba na chalupě či doma na zahradě. Mají kouzlo, díky kterému si můžeme připadat zase jako u babičky na prázdninách.
Lenka Krbcová
27. 5. 2018
Kuchařka Gastrokroužku – spojilo je jídlo
Je tu meníčko a novinky týdne: Na trh přichází Birell bez lepku. Máj je růžový v Costa Coffee. Košík.cz nabízí raw med. Superovocná, taková je UGO zmrzlina. A vychází neobyčejná kuchařka Gastrokroužku.
Lenka Krbcová
6. 5. 2018
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát
Geneticky modifikované suroviny k výrobě potravin mohou vést i k ukončení pěstování chmele, který je tak důležitý pro naše tradiční pivo.
Petr Havel
25. 4. 2018
Český chemik kdysi zavedl jednotku stupňovitosti piva
Přehled dění ze světa vědy: připomínáme 150 let od úmrtí významné postavy české vědy a pivovarnictví. V IKEMu provedli transplantaci vlastní ledviny. Prokázán efekt nové účinnější proton-borové terapie nádorů.
Pavel Houser
19. 3. 2018
Minipivovary nechávají pivo zrát v sudech po koňaku
Každý týden vzniká v ČR jeden minipivovar, aktuálně jich jsou čtyři stovky. S nimi tradiční český trh dobývají i zcela nové typy piv.
Petr Havel
23. 2. 2018
Počet nových komentářů
1
Svařené pivo se pije s kořením a citronem
Že osvěžující desítka má být pořádně vychlazená, je jasná věc. Ne každému pivu ale sluší tak nízká teplota. Některá piva se servírují téměř v pokojové teplotě. Dokonce existují i zimní piva, která dokáží zahřát.
Jana Kuklová
6. 2. 2018
Pivo v plechovkách válcuje točené. Proč, když není lepší?
Komentář
Točené je točené, o tom s žádným pivařem nelze vést spory, přesto je v některých částech naší vlasti na vzestupu pivo v plechu a pivo lahvové. Proč tomu tak je a co se s tím dá dělat?
Petr Havel
31. 1. 2018
Počet nových komentářů
6
Proč pivní velmoc Čechy vaří z amerického chmele
Rozhovor
Českou republiku mnohdy považujeme za pivní středobod světa. Nedáme dopustit ani na tuzemský chmel, však se mu kdysi říkalo zelené zlato. Jenže piva typu ale či IPA dodávají české minipivovary s chmely americkými, a to i když si tím výrobu prodražují.
Pavel Houser
26. 1. 2018
Počet nových komentářů
2
Koukejte hospodskému pod ruce. Čepuje pivo správně?
Největším nepřítelem piva je kyslík. Zamezení kontaktu s ním je také jedním z hlavních technologických oříšků pro pivovary. To samé platí pro čepování piva i pro jeho degustaci.
Petr Havel
26. 7. 2017
Bezlepkové pivo má být k nerozeznání od klasiky
Nabídka piv pro celiaky či osoby na bezlepkové dietě se u nás stále rozšiřuje. Na trhu jsou už čtyři druhy bezlepkových piv. Vyrábí je Žatecký pivovar, Bernard a nově Ferdinand.
Petr Havel
23. 6. 2017
Počet nových komentářů
2
České pivovary experimentují se stylem IPA
Nejoblíbenějším typem piv jsou u nás stále „desítka“ a ležák českého typu, ovšem pravidelně se objevují snahy zkusit to i s něčím jiným. Po pšenici, radleru a cideru přichází do módy zřejmě IPA.
Pavel Houser
1. 6. 2017
Počet nových komentářů
11
V Anglii frčí mikrohospody
Zatímco v Česku rostou mikropivovary, Anglií už otřásá jiný trend. Angličané si v posledních letech oblíbili mikrohospody. Kromě toho, že se v nich točí piva z mikropivovarů, jsou to skutečně také prostorově velmi titěrné hospůdky.
Jana Kuklová
24. 3. 2017
Počet nových komentářů
9
Proč rozhodně nepít alkohol venku na mrazu
Jednoho panáčka na zahřátí a druhého, aby mu tam nebylo smutno… Raději to s tím alkoholem v těchto třeskutých mrazech nepřehánějte. Jeden panák vás možná zahřeje, ale druhý a další rozšíří cévy a vy tak snáze prochladnete.
Redakce
9. 1. 2017
Počet nových komentářů
1
Radlery míří do propadliště pivních dějin
Komentář
Rostoucí boj o tuzemský pivní trh generuje první padlé. Kromě tradiční desítky upadá zájem o „moderní“ pivní nápoje, zejména radlery.
Petr Havel
14. 10. 2016
Počet nových komentářů
10
Ručně dělané pivo do Tesca? Proč ne, říká majitel pivovaru
Rozhovor
Se slovenským pivem vstupuje na český trh, navíc pod hlavičkou Tesca. Nebojíme se, říká majitel Karpatu Andrej Sabovčík.
Lenka Krbcová
30. 9. 2016
Nejlepší české ležáky: podle odborníků Radegast, Litovel a Staropramen
Galerie
Radegast, Litovel a Staropramen, to jsou vítězové prestižní kategorie světlých ležáků v soutěži České pivo 2016. Podívejte se, kdo se umístil v dalších kategoriích.
Redakce
21. 9. 2016
Počet nových komentářů
10
Budou na kolech jezdit opilí cyklisté legálně? Nejspíš ano
Aktualita
Zdeněk Škromach se může radovat, Senát schválil jeho návrh zákona, který by cyklistům umožnil konzumaci alkoholu. Ale je to dobře? Hlasujte v naší anketě.
Kateřina Čepelíková
26. 8. 2016
Počet nových komentářů
19
V Žatci mají vychytávku na pesticidy v pivu
Komentář
Na Žatecku, kde se pěstuje náš nejslavnější chmel, si pořídili vysoce citlivý přístroj na pesticidy. Kvalita chmele pro výrobu piva tak bude pod kontrolou jako nikde jinde na světě.
Petr Havel
17. 8. 2016
Plzeň uvádí „olympijské“ pivo
Galerie
Pilsner Urquell připravil limitovanou edici olympijských plechovek s plzeňským pivem. Hlavními postavami jsou naši reprezentanti.
Redakce
2. 8. 2016
Paní výčepní: Holka, co mluví chlapům do piva
Rozhovor
Představte si, že máte hospodu a nějaké to svoje ego. Najednou vám do ní vleze mladá žena a začne vás školit, co děláte špatně. Přesně tohle dělá Veronika Mikésková.
Lenka Krbcová
12. 7. 2016
Počet nových komentářů
1
Unikátní fotografie: Sládek sbírá pivní pěny
Pivní pěna je obraz kvality piva – i svého druhu umělecké dílo. Sládek Ladislav Veselý mnohdy jen podle pěny pozná sílu a typ piva – a ty nejlepší pěny fotografuje.
Petr Havel
30. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Studené nápoje nás v létě neochladí
Pít studené pro ochlazení těla i mysli? „Je to, jako kdybyste do moře nalili sklenici studené vody a mysleli si, že se ochladí,“ říká lékař Petr Tláskal.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2016
Počet nových komentářů
4
31
–
60
/
157
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji