největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
polotovary
polotovary
1
–
28
/
28
Rada udělila Bille trest za její zavádějící reklamu. To se podržte
Aktualita
Od jara se na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání řeší problematický spot společnosti Billa. Mražený polotovar vydávala za čerstvé pečivo a teď za to bude pykat. Schválně, jak vysokou pokutu dostala za zavádějící reklamu běžící několik měsíců v televizi?
Kateřina Čepelíková
8. 11. 2019
Počet nových komentářů
2
Test halušek: které obsahují nejvíce brambor?
Aktualita
Bramborové halušky jsou hotové raz dva, pokud si je tedy koupíte jako polotovar. Vybírat můžete mezi sušenými, chlazenými nebo hluboce zmrazenými. Které jsou nejlepší, co se složení a výživových hodnot týče?
Redakce
21. 3. 2019
Test: V průmyslově vyráběných polévkách moc drštěk nenajdeme
Test
Polotovary ušetří čas a práci. Ale mnohdy to za to nestojí… Test dršťkových polévek ukázal, že namísto drštěk, tedy základní suroviny, používají někteří výrobci droby – anebo nic.
Petr Havel
14. 3. 2019
Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy
Společnost Expres Menu se zaměřuje na výrobu pokrmů s dlouhou trvanlivostí a jednoduchou přípravou, které se obejdou bez konzervantů a éček. Navíc jsou bez lepku, a to díky banánům, respektive banánové mouce. Možná budou létat i do vesmíru.
Petr Havel
11. 1. 2019
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí
Na první pohled vypadají podobně, ale jinak se jmenují – tedy výrobky s názvem mleté maso a mělněné maso. Proč je ale jiný název používán a jaké rozdíly vlastně představuje?
Petr Havel
20. 4. 2018
Počet nových komentářů
2
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary
Navzdory proklamovanému zdravému životnímu stylu roste zájem o různé bio, vegetariánské či veganské polotovary. Ani restaurace se svých oblíbených konveniencí nevzdávají.
Petr Havel
2. 6. 2017
Počet nových komentářů
26
Nejlepší polévky jsou ty domácí, uznávají manažeři Maggi
Rozhovor
Přestože ve velkém prodávají dehydratované polévky, za tu nej považují pravou domácí. V Maggi nechtějí nahrazovat domácí vaření, jen nabízejí alternativu. Co v té alternativě je a kde se vyrábí?
Kateřina Čepelíková
15. 9. 2016
Počet nových komentářů
2
Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři
Nakupujeme kvalitní potraviny na farmářských trzích a snažíme se jíst více zeleniny. Jenže pak se dočteme, že se u nás kuchařští učni učí vařit instantně a národ uctívá Hrušku…
Redakce
4. 2. 2015
Počet nových komentářů
16
Fenomén slev nás trápí, ale ubráníme se, říká šéf Vitany
Rozhovor
Začátkem roku se Českem prohnaly zprávy o prodeji společnosti Vitana. Z něj nakonec sešlo a Vitana se začala více snažit, aby porozuměla českému spotřebiteli, který rád vaří sám.
Kateřina Čepelíková
3. 9. 2014
Počet nových komentářů
3
Byl to podfuk na zákazníky, nebo ne? Knorr nelituje
Rozhovor
Chtěl Knorr spolknout Vitanu? Která je neoblíbenější instantní polévka v Česku? Byl projekt na podporu polévek z pytlíku bouda na zákazníky? Odpovídá manažer značky Knorr.
Kateřina Čepelíková
4. 8. 2014
Počet nových komentářů
24
Co babičky vyráběly a my kupujeme v supermarketu
Jsme tak zhýčkaní. V obchodu si koupíme krabičku, vložíme ji do mikrovlnky. Cink. A večeře je na stole. Představuju si, co by na to řekla moje babička.
Jana Poncarová
16. 5. 2014
Počet nových komentářů
21
Jak Češi zabili Vitanu
Aktualita
Češi že jsou národem instantních polévek a dochucovadel? Velká mýlka. To by nebyla Vitana pro nízké zisky na prodej.
Kateřina Čepelíková
17. 1. 2014
Počet nových komentářů
59
Polovina českých domácností vaří z polotovarů
Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2013
Počet nových komentářů
10
Test bramborových knedlíků: domácí recept to natřel útočné zbrani
Vyplatí se koupit hotový knedlík nebo domácí ničím nenahradíte? Jak se to vezme. Nejbramborovější je domácí, zbytečně nejžlutější knedlík z prášku a hotovka není vždycky k zahození.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2013
Počet nových komentářů
8
Test instantních polévek: místo brambor mouka, místo rajčat cukr
Instatní polévky nemají být náhradou hlavního jídla. Ale jsou situace, kdy se hodí. Porovnali jsme dvě bramboračky a dvě rajské polévky. Je mezi nimi pořádný rozdíl.
Petra Vašíčková
30. 4. 2013
Počet nových komentářů
2
10 % mletého není maso. Náhražky navíc vyjdou dráž
Balené mleté je vždycky polotovar, někdy dobrý, jindy horší. Někdy příšerný. Porovnali jsme 14 kilo mletého z různých supermarketů. Nejmíň masa má Ahold a nejlevnější je jen zdánlivě.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Počet nových komentářů
42
Jan Katina: Balené mleté je většinou polotovar
ROZHOVOR – Rozdíl mezi mletým masem a polotovarem je pro spotřebitele nepochopitelný. Stejně jako přídavky vody a řady dalších látek. O kvalitě mletého s šéfem svazu zpracovatelů masa.
Lenka Krbcová
25. 4. 2013
Počet nových komentářů
4
Co se válí na pražském sídlišti? Parádní knedlíky
Koupit knedlík, rovná se většinou koupi divné hmoty, která se v omáčce pěkně rozmočí. Knedlíky však mohou i být poctivé. Přesvědčili jsme se o tom při návštěvě pražské knedlíkárny.
Kateřina Čepelíková
18. 4. 2013
Počet nových komentářů
15
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení
Nesmyslně rozsáhlá nabídka jídel není obvykle signálem dobré restaurace. Tady se asi hraje na „pytlíky“. Čeho si ještě všímat? Příloh, cen a záchoda.
Petr Havel
17. 4. 2013
Počet nových komentářů
23
Chytrá a ještě chytřejší vejce
Heslo „kuře 100× jinak“ možná v budoucnosti nahradí jiný pojem – vejce 100× jinak. Do maloobchodů totiž v minulých dnech vstoupila vařená loupaná vejce a tekuté vaječné směsi.
Petr Havel
3. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu
Celých 77 % soli se do organismu dostává prostřednictvím hotových jídel rychlého občerstvení a sterilizovaných potravin. Sůl v mozku aktivuje centra libosti a je tak jistým druhem drogy.
Petr Havel
20. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Uvařit instantní polévku jako na obrázku by nesvedl ani Babica
GALERIE – Uvařili jsme 21 druhů instantních polévek a porovnávali je s obrázky na obale. Polévka z pytlíku to je vlastně vždycky zajíc v pytli. Podívejte se, kdy fotky na sáčcích lžou.
Kateřina Čepelíková
14. 3. 2013
Počet nových komentářů
5
Fenomén českých polévek
Málokterá země má tak velký výběr polévek jako ČR. Navíc naše polévky jsou zvláštní – ingredience v nich nejsou rozmixovány, ale „vcelku“. To mimo jiné způsobuje nižší ztrátu vitamínů.
Petr Havel
27. 2. 2013
Počet nových komentářů
4
Jídlo pro nejmenší děti - dobrý byznys
Hotová jídla pro mrňata jsou možná pohodlná na přípravu, ale mají řadu ale. Jejich cena je nepřiměřená, stejně jako některé přísady. První pro naši peněženku, druhé pro dětské tělo.
Anna Příhodová
7. 5. 2012
Počet nových komentářů
21
Kupujete výrobky se značkou obchodních řetězců?
Supermarkety lákají zákazníky mimo jiné na své vlastní značky. Proč ne, musíte však vědět, co se za tím skrývá. Tzv. privátky, privátní značky, totiž mohou znamenat ledacos.
Anna Příhodová
2. 3. 2012
Počet nových komentářů
10
Jídlo z pytlíku – nejhorší jsou levné směsi
Polotovary jsou pohodlné, ale pro zdraví nic moc. Zvlášť když je konzumujete pravidelně. Nemusí to být jen doma – směsi plné polyfosfátů, solí či aromat používají i jídelny či nemocnice.
Redakce
25. 1. 2012
Počet nových komentářů
3
Polotovary a konvenience, největší (ne)přítel člověka?
„Profesionály“, kteří nám ukvrdlají polívku a brkaši z pytlíku, bychom nejraději taky semleli na jemno a vyhodili po vzoru „šéfa“ do smetí. Co všechno patří mezi „pohodlné potraviny“?
Lenka Krbcová
16. 11. 2011
Počet nových komentářů
8
Zkusili jste se obejít bez polotovarů?
Není nic snazšího než vyklopit plechovku fazolí na pánev a zalít kečupem. Nebo ve vařící vodě utopit nudle z čínské polévky. To všechno jsou polotovary. Přežili bychom bez nich?
Anna Příhodová
9. 8. 2011
Počet nových komentářů
4
1
–
28
/
28
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji