největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
potraviny
potraviny
181
–
210
/
276
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Káva s hřebcem už vaši erekci nepodpoří
Aktualita
Není káva jako káva, ta s bujarým hřebcem na obalu obsahuje zakázanou látku na podporu erekce. Kardiaci a lidé s vysokým tlakem by se před ní měli mít na pozoru. Nemáte ji doma?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Počet nových komentářů
3
Extremismus v jídle: Potravní mašíblové
MAgoři-ŠÍlenci-BLbi. Lidé divní a nápadní, což se někdy týká i jídla. Na svoji stravu mají velmi vyhraněné požadavky. Jejich typologii popsali američtí psychologové, ale jsou i u nás.
Tomáš Novák
3. 7. 2013
Počet nových komentářů
15
Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“
Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin.
Hana Bačíková
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
33
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
iTesco: Jak to chodí v zákulisí prodeje potravin online? Je to Davis Cup
Nakupovat oblečení, sekačky i televizi přes internet je už dnes běžné, ale jídlo? I tak se ušetří čas a peníze. Nebo byste zvládli nasbírat 70 položek jednoho nákupu během půlhodiny?
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2013
Počet nových komentářů
11
Potraviny na pranýři přicházejí s novinkou
Aktualita
Web Potraviny na pranýři co nevidět oslaví rok existence. Víme, co nového na něm v posledních dnech přibylo. Nečekejte nekvalitní potraviny, ale novou složku, která poradí s nákupem.
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2013
Auta se dají dovézt z Číny, kvalitní chléb těžko
ROZHOVOR – Chleba je zapotřebí vyrábět tam, kde se také konzumuje. „Zdokonalovat můžeme třeba ta auta, ale při výrobě chleba bych byl konzervativní,“ říká pekař Ladislav Teisler.
Petr Havel
22. 5. 2013
Jídlo a trauma: Dámě, která kupovala sardinky
Prodělané trauma prožíváme opakovaně a dlouhodobě. Posttraumatický stresový syndrom se projeví poruchami spánku, depresemi, ale třeba i pro jiné nepochopitelným vztahem k jídlu.
Tomáš Novák
21. 5. 2013
Nový web veterinářů o kontrolách potravin začal debaklem
Po Potravinách na pranýři rozjela vlastní portál o kvalitě potravin i veterinární správa. Start byl nepovedený, ale technické potíže nejsou to nejpodstatnější. Tím je inflace webů.
Petr Havel
13. 5. 2013
Privátní značky Tesco testují zákazníci
Řetězce se vrhly na produkci tzv. privátek, tedy výrobků pod vlastní značkou, u nichž si mohou určovat podmínky. Každý Tesco výrobek otestuje sto zákazníků. Až pak jdou do prodeje.
Lenka Krbcová
9. 5. 2013
Počet nových komentářů
25
Džus má stejně cukru jako Coca-Cola, rozdíl je jinde
Více než polovina lidí se chce orientovat v tom, co jí, ale neví, co na etiketách vlastně hledat. Jak číst obaly potravin? Energetický obsah a ani složení nemusí být stěžejní údaj.
Kateřina Čepelíková
7. 5. 2013
Počet nových komentářů
2
Tesco bude nově rozvážet potraviny i na Brněnsku
Společnost Tesco cílí na nové zákazníky. Od zítra bude moci vyzkoušet nákup potravin on-line i více než půl miliónu lidí z Brna a širokého okolí.
Kateřina Čepelíková
1. 5. 2013
Lidé nakupují potraviny podle hloubky kapsy, ukázal průzkum
Nejnovější průzkum o nákupních zvyklostech ukázal na naši slabinu. Potraviny kvalitní nakupovat chceme, zajímáme o jejich kvalitu, ale v obchodě stejně sáhneme po blafu. Proč?
Kateřina Čepelíková
29. 4. 2013
Počet nových komentářů
47
Na trh v ČR je každoročně uváděno asi 100 nových mlékárenských výrobků
Jogurty, nápoje na bázi mléka, mléčné dezerty a pomazánky jsou nejčastěji inovovanými mlékárenskými výrobky na našem trhu. Sýry se naopak více drží tradice.
Petr Havel
26. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Co se válí na pražském sídlišti? Parádní knedlíky
Koupit knedlík, rovná se většinou koupi divné hmoty, která se v omáčce pěkně rozmočí. Knedlíky však mohou i být poctivé. Přesvědčili jsme se o tom při návštěvě pražské knedlíkárny.
Kateřina Čepelíková
18. 4. 2013
Počet nových komentářů
15
I burger se dá reklamovat
Jste nespokojeni se zbožím či službou? Máte právo reklamovat na kterékoliv provozovně obchodníka. Pokud nenarazíte na franšízu. Ty jsou v pohostinství a prodeji potravin celkem obvyklé.
Lenka Krbcová
12. 4. 2013
Česko-polský spor o potraviny: chtělo by to méně emocí
Polské potraviny se pomalu a jistě stávají synonymem pro nekvalitní produkty. Ne že by mezi nimi takové nebyly, ale házet vše do jednoho pytle je nesmysl.
Petr Havel
12. 4. 2013
Počet nových komentářů
33
Anatomie párku – jak poznat dobrý párek, když etikety lžou
Věřte svým smyslům a zkušenosti. Dobrý párek poznáte spíš podle chuti a vůně než podle etikety, radí David Kukla ze Sklizeno. Párek nemusí být dokonale pravidelný a růžový. Naopak.
Lenka Krbcová
10. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Polovina nových restaurací končí během tří let
2200 penzionů, 2500 hotelů a 36 000 gastronomických zařízení včetně stánků a bufetů. Zhruba tolik máme v ČR „občerstvoven“. Část z nich nepřežije. Dokážeme odlišit dobré a špatné hospody?
Petr Havel
10. 4. 2013
Počet nových komentářů
22
Potravinový inspektor: řetězce nám posílají úplatky
ROZHOVOR: Fenomén, který v televizním prime timu upozorňuje na neduhy českých obchodů s jídlem. Jak moc hýbe Potravinový inspektor Ladislav Hruška žlučí obchodníkům? Věřte, že dost.
Kateřina Čepelíková
9. 4. 2013
Počet nových komentářů
22
Titanová běloba je všude. Od žvýkaček přes zubní pastu až po Primalex
Jedno z nejrozšířenějších „éček“. Titanová běloba není vhodná pro děti, ale jinak je povolená a podle řady studií neškodná. Objevují se však i názory, že má podobné účinky jako azbest.
Jana Poncarová
8. 4. 2013
Počet nových komentářů
5
Energie potřebují nejvíc děti, až potom dřevorubci
Aktualita
Pokud na potravinách nečtete jen cenovky, už jste si asi všimli GDA tabulek s hromadou čísel. Jak se v nich vyznat a jak podle nich docílit rovnováhy všech tělu potřebných živin?
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2013
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací
Názvosloví některých potravin či ingrediencí není vždy docela šťastné a řada technologických termínů spotřebitele spíše mate. Jedním z nich je slovní spojení modifikovaný škrob.
Petr Havel
29. 3. 2013
Počet nových komentářů
18
Potraviny u nás zdražují rychleji než v EU. To se hned tak nezmění
Ceny potravin v Unii vzrostly o 25 %, u nás o 30 %. Zatímco na daních ČR EU spíše předběhla, v cenách a kvalitě vyspělou Evropu doháníme. Rychlejší růst cen jídla bude patrně pokračovat.
Petr Havel
27. 3. 2013
Počet nových komentářů
10
Barviva v potravinách šálí naše smysly
Barviva jsou nejpoužívanějšími přídatnými látkami v potravinářském průmyslu. Výrobci jimi podporují svou konkurenceschopnost a neváhají barvou ovlivnit naše rozhodování o nákupu.
Zuzana Medlíková
15. 3. 2013
Počet nových komentářů
1
Kdo zastaví blafy v restauracích? Kvalita je kontrolována minimálně
Hygienici jsou dnes v pozici „ferda mravenec, práce všeho druhu“. Veterináři restaurace kontrolovat nesmí. A obchodní inspekce sleduje zejména šizení spotřebitele, ne kvalitu potravin.
Petr Havel
13. 3. 2013
Počet nových komentářů
17
Roman Vaněk: Vyspělé země by šmejdy ani neprodávaly, my je klidně kupujeme
Šéf kulinářského institutu Roman Vaněk se opřel do kvality potravin prodávaných v českých obchodech. Naznačuje východisko z nepříznivé situace a navádí nás k opisování „z venku“.
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2013
Počet nových komentářů
43
Případ zaměněného salátu aneb 5 metod, jak okrást zákazníka
Je to zvláštní úkaz. Mýlit se je lidské, to zase ano, ale jak se stane, že se někdo plete vždycky ve svůj prospěch? To se totiž pravidelně děje obchodníkům při prodeji potravin. Záhada.
Lenka Krbcová
26. 2. 2013
Počet nových komentářů
52
Pozor na histamin v rybím mase
Rybí maso patří k nejzdravějším. Nesprávné opracování nebo skladování však skrývá riziko tvorby nadlimitního množství histaminu. Jeho vysoká konzumace pak způsobuje pseudoalergii.
Petr Havel
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
2
Označení „ze zemí EU a mimo EU“ říká jen to, že potravina pochází z této planety
Aktualita
Informace o původu potravin je důležitá pro sedmdesát procent spotřebitelů. Ukázal to průzkum v několika evropských zemích. Přesné informace o původu přitom zpravidla chybí.
Lenka Krbcová
7. 2. 2013
Počet nových komentářů
9
181
–
210
/
276
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji