Potravní doplňky

Potravní (někdy potravinové) doplňky představují široké spektrum látek s významným biologickým účinkem, kterými se obohacují potraviny za účelem příznivého ovlivnění zdraví. Jedná se především o vitaminy a minerální a stopové prvky, ale i o enzymy, aminokyseliny, mastné kyseliny, vlákninu aj.

Vedle termínu „potravní doplněk“ definuje český zákon o potravinách i termín doplněk stravy, což je potravina (často ve formě kapslí, prášku, tablet) s vysokým obsahem vitaminů, minerálních látek nebo jiných látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem (tzn. potravina s vysokým obsahem potravních doplňků), která má doplňovat běžnou stravu tak, aby příznivě ovlivnila zdravotní stav.

Použité zdroje: www.bezpečnostpotravin.cz – AZ slovník spotřebitele

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).