největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
recepty
recepty
31
–
52
/
52
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Vánoce jako za Masaryka: Prvorepublikové cukroví
Vánoce jsou časem nostalgického vzpomínání, a pro mnohé i svátky dobrého jídla. Spojit obojí v jedno a vrátit se do dětství našich prababiček právě o Vánocích není rozhodně špatný nápad.
Blanka Chocová
3. 12. 2014
Počet nových komentářů
1
Mám obrovské problémy, říká Roman Vaněk
Rozhovor
Roman Vaněk plánoval na letošek spuštění nového super tajného internetového projektu, chystal se vydat tři kuchařky a dostavět dům. Stihl všechno, jak chtěl?
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2014
Počet nových komentářů
5
Roman Vaněk a Anna Strunecká mají nové knihy: Trháky, nebo propadáky?
Na trhu je řada nových knih o jídle, které útočí na naše peněženky, chuťové pohárky i mozek. Co nabízí a komu jsou určené? Zjišťovali jsme odpovědi u samotných autorů.
Kateřina Čepelíková
29. 10. 2014
Počet nových komentářů
36
Dieta podle první republiky: Tolik máte vážiti
Otázka diet a hubnutí není žádnou novinkou dnešní doby. Tělesné proporce se řešily už za první republiky. Tehdejší diety byly překvapivě celkem zdravé – a zabývaly se i tím, jak přibrat.
Blanka Chocová
27. 5. 2014
Počet nových komentářů
7
Z bezových květů můžeme vyrobit domácí léky i kosmetiku
Bez černý patří k nejpoužívanějším léčivým rostlinám. Bezové květy sbíráme v květnu a červnu, někdy i červenci. Můžeme je sušit, nakládat do lihu či do octa.
Simona Procházková
27. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
Možná nahradí mléko, ale s krávou si netyká
Má krabici jako mléko, má barvu jako mléko, ale s krávou nemá nic společného. Rostlinné nápoje nahrazující kravské mléko mají své pevné místo na trhu. Z čeho se vyrábí a komu slouží?
Kateřina Čepelíková
5. 5. 2014
Počet nových komentářů
25
Vaříme.cz slibuje kvalitní recepty a suroviny šéfkuchařů. Uvidíme…
Test
Zkoušeli jste někdy vařit dle receptů na internetu? A což takhle povýšit tuhle disciplínu o pár řádů výš? Vařili jsme ze surovin, které vám přesně odváží a dovezou až domů i s receptem.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2014
Počet nových komentářů
8
Bylinkový speciál: Rozmarýn
Klouby bolí, nervy jsou jako tětiva a pleť je nečistá? Zkuste sílu rozmarýnu. Chcete připravit výtečného lososa, voňavé brambory či bylinkové máslo? I zde se zásoby rozmarýnu vyplatí.
Hana Michalíková
31. 10. 2013
Počet nových komentářů
2
Léčivá moc křenu
Aromatický kořen křenu oceníte i jinde než na talíři. Máme pro vás praktické křenové recepty, ne na pochutnání, ale na prevenci, pro lepší trávení, při nachlazení či proti lupům.
Simona Procházková
11. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Švestkové recepty na sladko i na slano
Švestek je teď všude plno, a „švestková jídla“ zařazují do svého menu i restaurace, které vaří z čerstvých sezónních surovin. Pražský šéfkuchař má oblíbené recepty.
Jan Barták
23. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Šípkové recepty se špetkou nostalgie
Léto má na kahánku a my nejvyšší čas nechat se poslat k šípku. Nejlépe s košíkem. Rudé plody sbírejte jen suché, nepřezrálé a nepřemrzlé. Zimu pak provoní omáčka, zavařenina nebo čaj.
Taťána Kročková
6. 9. 2013
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Recepty z mořských řas: hodí se do polívky, ale i místo náplasti
Zdraví z moře, různobarevné řasy, mají mnohem víc minerálních látek než zelenina. Můžeme je přidat do celé řady jídel, ale mají i léčebné účinky. A to ještě není vše.
Simona Procházková
2. 7. 2013
Počet nových komentářů
4
Hana Michopulu dává ochutnat kuchařku. V sobotu na farmářském trhu na Kulaťáku
Druhý díl Receptů z farmářského trhu vyšel první jarní den. Nyní si můžete knihu prohlídnout, koupit, ale i otestovat v sobotu 8. června na farmářském trhu na Kulaťáku v pražských Dejvicích. „Místo autogramiády v knihkupectví dávám totiž kuchařku radši rovnou ochutnat,“ zve čtenáře serveru Vitalia.cz i všechny zájemce Hana Michopulu.
Redakce
5. 6. 2013
Zapomenutá zelenina našich babiček
Brukev, tuřín, chřest, artyčok… S popularitou farmářských trhů roste také obliba některých druhů zeleniny, z nichž rády vařily naše babičky a prababičky, ale časem se na ně pozapomnělo.
Lenka Krbcová
18. 4. 2013
Recept na velikonoční nádivku se původně obešel bez pečiva
Receptů na nádivku je bezpočet, bez nakrájených rohlíků či veky se dnes prakticky neobejde. Dřív šlo o hustou kaši z mléka a krupice. K nádivce patří kopřivy, i ty se ale dají nahradit.
Lenka Krbcová
25. 3. 2013
Hanka Michopulu: Fungují až drze jednoduché recepty
ROZHOVOR – Pro pokračování Receptů z farmářského trhu vyzkoušela HANKA MICHOPULU jen na koprovku devět dostupných receptů od Vrabce po Kejřovou. „Čtenáři oceňují ty nejjednodušší,“ říká.
Lenka Krbcová
21. 3. 2013
Recepty z farmářského trhu: nová kniha Hanky Michopulu pro jaro a léto
Aktualita
Pokud rádi kuchtíte z tradičních i netradičních surovin z vlastní zahrádky nebo od farmářů, máte možnost načerpat jarně-letní inspiraci v 2. dílu Receptů z farmářského trhu.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2013
Když nemáš otruby, dej tam vločky
Vánoce nemusí být zabijákem linie ani pohromou pro vaše zažívání, plné cukru, tuku a bílé mouky. Stačí, když cukroví trochu odlehčíte. Dobré bude pořád. Podívejte se, jak na to.
Jana Poncarová
28. 11. 2012
Počet nových komentářů
3
Jak se jedlo a vařilo za císaře pána?
Aktualita
Monarchii na talíři představuje nová výstava: Krmě – jídlo – žrádlo. Návštěvníci uvidí dobové kuchyňské vybavení, ale i kuchařky a recepty spjaté s Magdalenou Dobromilou Rettigovou.
Redakce
4. 10. 2012
Soutěžící nejvíce zaujal recept na špenát s lososem
V soutěži o knihu Zdravé těhotenství jste vybírali z nabídky zdravých jídel, na nichž si pochutnají nejenom nastávající maminky. Podrobnosti o soutěži a publikace Zdravé těhotenství najdete v úvodním článku Soutěž: Fígle šéfkuchařů v knížce Zdravé těhotenství. Teď vás spíše bude zajímat, který recept z knížky zaujal naše soutěžící nejvíce a hlavně – kdo ji vyhraje.
Redakce
3. 8. 2012
Není nad pořádný smažený řízek
Chce to vhodné maso, pár triků a máte ho – čerstvý, křupavý, voňavý… A nemusí být jen v klasickém trojobalu, možností je víc. Jaké je tajemství šťavnatého řízku?
Renata Petříčková
5. 5. 2010
Počet nových komentářů
16
31
–
52
/
52
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji