největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
rostlinné tuky
rostlinné tuky
1
–
7
/
7
Hera má méně tuku. Výrobce ho v tichosti nahradil vodou
Za pár let Hera oslaví sté narozeniny a už teď má pro své zákazníky „dárek“. Obsahuje méně tuku, a to v obou svých variantách.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2022
Počet nových komentářů
2
Porovnání olejů – přehledná čísla o tom, co který obsahuje
Vyznat se v rostlinných jedlých olejích se může zdát nesnadné. Dýňový, chia, lněný, makový, olivový, ořechový, palmový, řepkový, sezamový, slunečnicový… Odborníci předkládají data založená na reálných rozborech olejů, která pomohou v orientaci.
Petr Havel
19. 11. 2021
Počet nových komentářů
8
Jsou jako máslo? V chuti mezi „máslovými“ roztíratelnými tuky propadla Rama
Test
Roztíratelné rostlinné tuky řada lidí používá namísto másla. A výrobci se snaží tuto iluzi podpořit. Test se zaměřil na to, jak se jim to daří, a prověřil rostlinné tuky s máslovou příchutí nebo s přidaným máslem.
Redakce
23. 10. 2020
Počet nových komentářů
4
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba
Chléb obohacený o omega-3 mastné kyseliny je skvělou možností, jak si obohatit zdroje těchto pro naše zdraví nezbytných látek. Brzy se objeví v českých obchodech.
Petr Havel
6. 3. 2019
Počet nových komentářů
2
Proč nám tučné chutná?
Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.
Karolína Hlavatá
2. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
10 mýtů o tloustnutí: Tuky jsou nezdravé a tloustne se po nich
Tuky jsou nezbytnou součástí našeho jídelníčku. Pokud je budeme chtít ze stravy vyloučit, uškodíme si. Stejně jako když to s nimi budeme přehánět.
Lenka Krbcová
1. 5. 2014
Počet nových komentářů
4
Hledejte spojení "čerstvé máslo", vyhnete se mraženému výrobku
Po vajíčkách berou vědci na milost i máslo – škodí méně než nekvalitní rostlinné tuky. Ale klíčová je ona kvalita. Máslo, které hibernovalo v mrazáku, rychleji podléhá zkáze a žlukne.
Petr Havel
14. 3. 2012
Počet nových komentářů
3
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji