největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
ryba
ryba
31
–
60
/
110
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte
Polévka z mušlí a jedlých slávek, označována obvykle jako „Zuppa di Pesce“, je zdravá středomořská specialita. Připravit si ji můžeme i doma.
Petr Havel
11. 5. 2018
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody
Komentář
Poptávku po rybách z farem omezují různé mýty. Například, že maso ryb z intenzivních chovů „pod střechou“ je méně kvalitní nebo že jsou ryby krmeny nepřirozeným způsobem. Pravdou je ale úplný opak, alespoň u nás.
Petr Havel
20. 3. 2018
Nejlevnější a nejdražší vánoční kapři v České republice. Kde je mají?
Každoročně slýcháme, jak se ceny kapra zase zvedají. Jak je to ve skutečnosti s vývojem cen ryb o Vánocích, o kolik se zdražují? A kde je letos mají nejlevnější? Mapovali jsme situaci v hypermarketech i rybářstvích.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2017
Kapří hranolky a další tipy, jak připravit rybu jinak
Rybám moc nedáme, ale když, tak sázíme na lososa, pstruha a kapříka z českého rybníka. Ideálně obalené a osmažené, anebo v rybím salátu. Jenže rybu můžete připravit i jinak, a možná i snáze a chutněji.
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2017
Vánoční ryba bez smažení
Připravte si o Vánocích zdravější variantu vánočního kapra. Smažený kapr je totiž svým způsobem ze zdravotního hlediska téměř tou nejhorší volbou.
Petr Havel
11. 12. 2017
Počet nových komentářů
4
Čerstvou rybu můžete bez obav skladovat čtyři dny
Praktickým informacím ohledně skladování, nutričních hodnot i výběru při nákupu je věnována nově vydaná publikace o kvalitě ryb.
Petr Havel
11. 8. 2017
Podvod jménem pstruh lososový
Pstruh lososový, chcete-li lososovitý, není žádným samostatným druhem pstruha a používání tohoto názvu je svým způsobem podvod. Co to je tedy za rybu?
Petr Havel
13. 7. 2017
Iceland nabízel šizené rybí prsty
Aktualita
Britská prodejna specializující se na mražené zboží má problémy se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Iceland totiž nabízel rybí prsty, které neobsahovaly tolik masa, kolik na obale slibovaly. Inspekce už chystá pokutu.
Redakce
15. 5. 2017
Počet nových komentářů
2
Kam s uzeným lososem? Na jednohubky i do hráškové polévky
Uzený losos není zrovna láce, ale v těchto svátečních dnech mizí z prodejních pultů, jako by byl gratis. Využití najde zejména ve studené kuchyni, ale i v té teplé. Jak se taková lahůdka vyrábí a v jakých konkrétních receptech ho můžeme použít?
Kateřina Čepelíková
29. 12. 2016
Chcete rybí polévku bez kostí? Jak na to
Plná masa a kořenové zeleniny s vůní muškátového květu. Ve většině rodin se tradičně servíruje jako první chod štědrovečerního menu právě rybí polévka. Sbíhají se vám sliny? Pojďme si ji společně uvařit.
Helena Singerová
22. 12. 2016
Jak vybrat čerstvého kapra
Výběr kapra podle velikosti nebo toho, jak moc se líbí vašemu dítku, nejsou zrovna kritéria, na která byste se měli zaměřit. Důležité jsou oči, žábry i barva.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2016
Zkuste rybu jinak. S celerovým pyré nebo chilli
Recepty
Kapr na modro, štika s bramborem a losos a másle – to je nuda. Vsaďte na originální moderní kuchyň, dejte si letos rybu jinak. Ať už půjde o kapra, lososa nebo tresku.
Redakce
20. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Na čem smažit kapra? Na másle ne, na sádle ano
Kapr je u většiny českých domácností neodmyslitelnou součástí štědrovečerního stolu. Už víte, na čem ho budete letos smažit, nebo jste nad tím nikdy ani nepřemýšleli?
Veronika Řeháková
20. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
5 důvodů, proč jet na výlov rybníka
Výlov rybníka je zážitek, navíc tu koupíte čerstvé ryby, a to za výhodné ceny. Na některých místech taky ochutnáte ryby tak, jak jste je ještě nikdy v životě neochutnali.
Petr Havel
23. 9. 2016
Co s ulovenou rybou? Zabít, vykrvit, vykuchat a sníst
Pokud nejste rybáři z kategorie „chyť a pusť“, držte se výše uvedeného postupu. A také grilujte krátce a nezapomeňte na citron. Sníží pach rybiny a paralyzuje účinky rizikových látek obsažených v kouři.
Petr Havel
12. 8. 2016
Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra
Tatarák z ryby je lehčí a zdravější varianta oblíbené pochoutky. Známý je tatarák z lososa, ale připravit ho můžete i z jiné ryby, dokonce z českého kapra. Máme pro vás recept.
Redakce
11. 8. 2016
Tuňák obsahoval histamin. Tři sta kilogramů filet přijde nazmar
Státní veterinární správa odhalila tuňáka ze Španělska, který obsahoval zvýšené množství histaminu. Ten vám může pěkně zavařit.
Redakce
27. 5. 2016
Falšovaný pangas: Kam zmizela půlka ryby?
Aktualita
V další šarži mražených ryb chybí plná polovina obsahu masa. Jde již o několikátý případ v řadě.
Redakce
24. 5. 2016
Treska z Tesca je plná vody, i když na obale tvrdí opak
Aktualita
Tragikomickým nálezem se dnes pochlubila Státní zemědělská a potravinářská inspekce. V Tescu našla mraženou tresku s nápisem „Mnoho ryb, málo vody“, která obsahovala 26,3 % nedeklarované vody.
Redakce
5. 5. 2016
Počet nových komentářů
3
Ahold prodával falšovaného pangase. Bylo v něm 50 % vody
Aktualita
Mražené ryby jsou velmi často falšovány. Z pohledu obsahu masa byla loni nevyhovující téměř pětina vzorků, říkají veterináři. A potravináři? Ti ulovili další falšované kousky. Snad je doma nemáte.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Počet nových komentářů
1
V mečounovi z Makra byla rtuť
Aktualita
Státní veterinární správa stáhla z trhu 300 kg mraženého mečouna kvůli obsahu rtuti. Velká část zásilky již byla prodána zákazníkům.
Redakce
26. 2. 2016
Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo
Fish and chips je pojem. Není to jen obyčejné jídlo. Svůj recept na ty „nejlepší“ má celá řada kuchařů od Jamieho Olivera až po Ditu Pecháčkovou. Univerzální perfektní recept prý ale neexistuje.
Blanka Chocová
15. 2. 2016
Počet nových komentářů
6
Kapr má jediné místo bez kostí
Smrdí vám ryba? Svlékněte ji z kůže. Vadí vám kosti? Víme o jediném místě na kaprovi, kde kosti nejsou.
Kateřina Čepelíková
17. 12. 2015
Počet nových komentářů
6
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav
Správná a chutná rybí polévka má být uvařena z rybího masa, které je právě v rybích hlavách. Použití žaber je na pováženou.
Petr Havel
16. 12. 2015
Počet nových komentářů
9
Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos
Američané schválili GMO lososa coby pro člověka neškodnou potravinu. Namísto obvyklých tří let roste jen rok a půl. Označování těchto lososů jako GMO je pouze dobrovolné.
Petr Havel
11. 12. 2015
Co všechno musí prodejce kaprů splňovat
Kapry nemůže prodávat a usmrcovat každý, kdo si vzpomene. Kontrolovat to bude i letos Státní veterinární správa.
Redakce
8. 12. 2015
Počet nových komentářů
2
Jak to chodí v rybích továrnách ve Vietnamu
Galerie
Už jste někdy viděli rybí továrny ve Vietnamu, kde se zpracovávají ryby a další mořské plody? Nabízíme zajímavý pohled za zdi vietnamských továren.
Redakce
30. 9. 2015
Rybí maso brzdí dopady jedovatého kadmia
Aktualita
Kadmium je kancerogenní látka. Do organismu se dostane například s vodou či rybím masem ze zamořeného prostředí. Paradoxně se ukazuje, že konzumace ryb může naopak také působit jako brzda dopadů vystavení organismu tomuto jedu.
Redakce
27. 7. 2015
Poznáte zčerstvělou rybu od čerstvé?
Při koupi mořských ryb se často setkáváme s názvy, které mohou být dost zavádějící, viz. zčerstvělá ryba. S tou čerstvou nemá nic společného.
Redakce
21. 7. 2015
Počet nových komentářů
3
Experiment: Ve Vodňanech začíná chov dravých ryb
Aktualita
V zemi rybníků se dravým rybám nedaří. Požírají se navzájem. To je jen jeden z důvodů, proč Jižní Čechy vidí budoucnost v intenzivním chovu ryb v halách.
Redakce
20. 7. 2015
Počet nových komentářů
4
31
–
60
/
110
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji