největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
ryby
ryby
31
–
60
/
66
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Černý pátek pro 43 000 sardinek: veterináři v nich našli kadmium
Uplynulý pátek třináctého Státní veterinární správa potvrdila v sardinkách společnosti ESSA zhruba dvojnásobné překročení maximálního limitu pro kadmium.
Redakce
17. 5. 2016
Veterináři: Hmotnost mražených ryb je nižší, než udává obal
Aktualita
Veterináři podrobili padesát dva vzorků mražených ryb laboratornímu vyšetření. U téměř čtvrtiny odebraných vzorků mražených ryb neodpovídá údaj o čisté hmotnosti uváděný na obale skutečnosti. Z pohledu obsahu masa byla nevyhovující téměř pětina vzorků.
Redakce
22. 1. 2016
Kapr býval nóbl ryba, losos jídlo chudiny
Statisíce lososů v minulosti brázdily české řeky a chytali je chudí, aby se nasytili. To kapr, ten byl v jiné lize, v té nejvyšší. Proto také patřil k nejdražším rybám.
Kateřina Čepelíková
22. 12. 2015
Počet nových komentářů
9
Začínají podzimní výlovy rybníků
Kdy a kde se konají výlovy rybníků v roce 2015 a co vás na nich čeká? Ochutnávky jídel, mnohem pestřejší nabídka ryb, a navíc levnější nákup než v běžném obchodě.
Petr Havel
16. 9. 2015
Rybí maso brzdí dopady jedovatého kadmia
Aktualita
Kadmium je kancerogenní látka. Do organismu se dostane například s vodou či rybím masem ze zamořeného prostředí. Paradoxně se ukazuje, že konzumace ryb může naopak také působit jako brzda dopadů vystavení organismu tomuto jedu.
Redakce
27. 7. 2015
Experiment: Ve Vodňanech začíná chov dravých ryb
Aktualita
V zemi rybníků se dravým rybám nedaří. Požírají se navzájem. To je jen jeden z důvodů, proč Jižní Čechy vidí budoucnost v intenzivním chovu ryb v halách.
Redakce
20. 7. 2015
Počet nových komentářů
4
Mořský ďas: Nejošklivější ryba má delikátní maso
Třetí z ryb, které mají tu nejlepší chuť právě v létě, je mořský ďas. Je tak škaredý, že ho hned po vylovení stáhnou z kůže. Ale ta chuť!
Redakce
9. 7. 2015
Platýs má mít jasně viditelné tečky
Chcete ochutnat platýse v době, kdy je nejchutnější? Je to právě teď. Při nákupu v obchodě si všímejte klíčových indicií kvality.
Redakce
30. 6. 2015
Letní ryby: Věk tuňáka zjistíme podle letokruhů
Nejlepší je čerstvá ryba – ale ještě lepší je čerstvá ryba ve správný čas. Mezi ryby, které mají ideální sezónu v létě, řadí šéfkuchaři tuňáka, platýse a mořského ďase.
Redakce
24. 6. 2015
Mořské i sladkovodní ryby obsahují stejný alergen
Skutečnost, že stejný nebo velmi podobný alergen obsahují úplně všechny ryby, bohužel znamená nekonečně pestré možnosti reakcí.
Petr Havel
17. 6. 2015
7 tipů pro grilování ryb
Receptů na grilování ryb je bezpočet, ale pro úspěch jsou důležité základní zásady. Chutná ryba je nasolená těsně před tepelnou úpravou a nikdy se nepokládá přímo na gril.
Redakce
20. 5. 2015
Rybí výrobky jsou šizené, zjistila kontrola
Aktualita
Veterináři se zaměřili na ověření deklarovaného obsahu výrobků z ryb. Inspekce proběhla ve Středočeském kraji a výsledek zákazníky nepotěší.
Redakce
17. 7. 2014
Ve vodě přibývá pozůstatků látek z léků i tvrdých drog
Konzumace psychoaktivních látek podle odborníků jednoznačně vede k přítomnosti těchto sloučenin ve vodě. Současné koncentrace nejsou prý pro člověka nebezpečné. Zatím jimi zabíjíme jenom ryby.
Petr Havel
19. 6. 2014
Počet nových komentářů
15
Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý
Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.
Petr Havel
18. 6. 2014
Počet nových komentářů
8
České dravé ryby v obchodech chybí
Zpracovnu v Čakovicích opustí každý den sedm tun rybích produktů. Podíl tuzemské produkce je bohužel mizivý. Naši producenti nedokáží nabídnout potřebné množství především dravých ryb.
Petr Havel
16. 4. 2014
Počet nových komentářů
5
Budeme rybí tuk pěstovat na polích?
Jen izolovaného rybího tuku se ročně vyrobí asi milion tun. Zásoby mořských ryb se tenčí a poptávka po nich roste, i kvůli víře v prospěšnost omega-3. Vědci proto testují „rybí tuk“ z rostlin.
Pavel Houser
30. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb
Coby suchozemci bez moře tápeme ve značení mořských ryb a výrobků z nich. Nenaleťte na rybí chytáky: dvakrát mražené není dvakrát lepší a surimi je jen obdoba drůbežího separátu.
Petr Havel
15. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Jerky, škvarky a další neznámé výrobky z našich ryb
Na rybí uzeniny a guláš nejsme zvyklí. A co teprve na kapří jerky místo chipsů. Výlovy rybníků jsou ideální příležitostí k poznávání nových jídel. A také k nákupu čerstvých ryb.
Petr Havel
18. 10. 2013
Počet nových komentářů
3
Ryby z Fukušimy? Nechte to na na nás, říkají veterináři
Japonsko nemá po jaderné havárii situaci pod kontrolou a strach z následků panuje dál. Dokonce i u nás. Žijeme globálně, mořské ryby koupíme i v ČR. Mohou být i z rizikových oblastí?
Lenka Krbcová
17. 9. 2013
Počet nových komentářů
5
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva
Ryba je zdravá, chutná… a drahá. To poslední už tak zcela neplatí. Na trhu jsou například cenově velmi dostupní pstruzi, bohužel – ze zahraničích „továren na ryby“.
Petr Havel
13. 6. 2013
Počet nových komentářů
7
Nákup v iTesco: Spolehlivý, ale mnohdy na slepo
Zákulisí prodeje potravin online už jsme viděli, je na čase službu vyzkoušet na vlastní kůži. Byl náš nákup kompletní, čerstvý a dodaný v dohodnutý termín? Dozvíte se i z fotografií.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Pozor na histamin v rybím mase
Rybí maso patří k nejzdravějším. Nesprávné opracování nebo skladování však skrývá riziko tvorby nadlimitního množství histaminu. Jeho vysoká konzumace pak způsobuje pseudoalergii.
Petr Havel
13. 2. 2013
Počet nových komentářů
2
Zrádná máslová ryba: vyvolává olejový průjem
Pamakrela tmavá, zvaná také Oilfish či u nás máslová ryba, patří k darům moře, které nemůžeme jíst jen tak. Jedovatá je třetina mořských ryb. U máslové ryby je maximální porce 170 gramů.
Petr Havel
6. 2. 2013
Počet nových komentářů
13
Vykrmit raka trvá deset let
Chov raků je běh na středně dlouhou trať. Možná proto u nás není jediný producent a ani raci ze zahraničí nejsou běžně k mání. Přitom raky lze rozmanitě kulinářsky upravit.
Petr Havel
17. 1. 2013
Počet nových komentářů
13
Největší omyly o vánočních kaprech
Kapr je stálicí štědrovečerního menu, i v běžném jídelníčku roste spotřeba ryb. Při jejich přípravě a konzumaci ale chybujeme. Do polévky dáváme vnitřnosti a kapry stahujeme z kůže.
Petr Havel
17. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Cena kapra je letos kolem osmdesáti korun
Aktualita
Za kolik letos obchodníci prodávají vánočního kapra? Odhady i sliby se pohybují zhruba od 75 do 90 korun za kilo. Oproti loňskému roku tak kapři pravděpodobně o pár korun podraží.
Lenka Krbcová
10. 12. 2012
Rybí orgie na výlovu Rožmberka
Aktualita
GALERIE – 150 tun ryb. Zhruba takovou porci vylovili rybáři při víkendovém výlovu našeho největšího rybníka. A hned na místě jste se do nich mohli pustit. Ochutnejte!
Lenka Krbcová
15. 10. 2012
České restaurace pro děti nevymyslí nic jiného než řízek a smažák
Imaginární maminka hledala ideální dětské jídlo v českých restauracích. Pátrala ve všech koutech naší země, jídelní lístky byly ovšem jak přes kopírák. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
3. 8. 2012
Počet nových komentářů
14
To nejlepší maso není ani čerstvé ani krásně růžové
Z řeznictví, kde krávu dělí jen na přední, zadní a svíčkovou, si žádný pořádný kus masa neodnesete. Gurmány a fajnšmekry zve do světa hovězího majitel farmářské prodejny Sklizeno.
Kateřina Čepelíková
13. 7. 2012
Počet nových komentářů
7
31
–
60
/
66
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji