největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
sádlo
sádlo
1
–
7
/
7
Na čem smažit rybu? Určitě ne na ghí ani na másle
Ryba, zejména pak kapr, se v českých domácnostech často smaží na oleji, ale možná, že letos chcete zvolit jiný tuk. Sádlo, máslo nebo ghí? Proč ten který zvolit, nebo nezvolit.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2022
Nesbírejte jen hřiby, dejte do košíku i skvělé ryzce. Uvaříte z nich tyhle pochoutky
Přestože většina houbařů sbírá a při přípravě pokrmů využívá zejména hřibovité houby, zejména pro zkušenější houbaře představuje vítané zpestření také sběr ryzců, z nichž některé se v minulosti využívaly dokonce i v lidovém léčitelství. Pozor však, ne všechny jsou jedlé.
Petr Havel
23. 9. 2022
Sádlo je v mnoha ohledech zdravější než máslo nebo rostlinný tuk
Donedávna zatracované sádlo prožívá renesanci. Mnozí odborníci tvrdí, že při smažení je bezpečnější než rostlinné oleje a při mazání na chleba zdravější než máslo. Využít se dá i při ošetření pleti nebo jako součást domácí lékárničky.
Kateřina M. Košutová
25. 2. 2021
Husí sádlo – „olivový olej“ mezi živočišnými tuky
Husí sádlo je zdravější než třeba sádlo vepřové. Ale co je to platné, když u nás téměř není k mání. Podobně jako české husy. Ty v obchodech pocházejí většinou z Maďarska.
Petr Havel
1. 10. 2014
Počet nových komentářů
3
Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog
Desítka olejů, tři pohledy a pokaždé jiný žebříček. Tentokrát se dozvíte, jak si vedly tuky pod drobnohledem potravinářského technologa a jak moc se liší od hodnocení dietologa a kuchaře.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2014
Počet nových komentářů
30
Husa i kachna bývaly tučnější
Husy i kachny jsou na indexu. Přitom husí sádlo je mnohem zdravější než vepřové a je otázka, zda trend méně tučné drůbeže není na škodu. Tradici svatomartinské husy netřeba opouštět.
Petr Havel
17. 10. 2012
Počet nových komentářů
5
Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí
Na některých olejích se smažit nedá vůbec, na jiných jen chvíli. A co byste čekali od oleje, u nějž výrobce uvádí: „Může vydávat specifický zápach. Jeho nesporná výhoda je nižší cena.“
Anna Příhodová
21. 2. 2012
Počet nových komentářů
33
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji