největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
sladkosti
sladkosti
1
–
30
/
32
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Velikonoční sladkosti zdravější než jindy. Na výrobu želé bonbónů stačí jen ovoce
Když místo čokoládových vajec odměníte děti na Velikonoční pondělí domácími gumovými medvídky z ovoce, radost z koledy jim nejspíš nezkazíte, a navíc tím uděláte službu jejich zdraví. Stejně tak můžete upéct veselé velikonoční minidortíky bez cukru a bílé mouky. Ocení to i rodiče, kteří nebudou muset celý zbytek dne dětem zakazovat další čokoládu.
Eva Brendlová
29. 3. 2024
Nejoblíbenější bonbóny v Česku: Žížalky předběhly Medvídky
Aktualita
Bonbóny se v Česku začínají prodávat v opravdu velkém množství, víte ale, které patří k těm vůbec nejpopulárnějším? Hašlerky to nejsou.
Kateřina Čepelíková
13. 12. 2023
Z Česka se stává bonbonová velmoc. Sfinx proinvestuje 1,2 miliardy
Aktualita
Velké potravinářské podniky v Česku i v dnešní době investují do modernizace nebo přístaveb svých stávajících podniků. Peníze už utratil výrobce Milky, další stovky milionů hodlá vložit do svého závodu Sfinx Nestlé.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2023
Čím při pečení nahradit drahé máslo? Řešením je směsný tuk. Ale jaký?
Aktualita
Čím nahradit drahé máslo při pečení, toť otázka, kterou se aktuálně zabývá spousta lidí, kteří se ani letos nehodlají vzdát domácího cukroví. Variantou může být tuk, který máslo částečně obsahuje.
Redakce
27. 10. 2022
Pikao: retro sladkost se vyrábí 70 let stále podle stejného receptu
Mlsají ho už generace. Zahuštěné slazené mléko s kakaem v tubě či plechovce patří desítky let ke klasice. Tatra Pikao vyrábí stále ze tří stejných surovin, nově je také Pikao příchuť například v medovníku, nanuku nebo tvarohovém krému.
Redakce
17. 3. 2022
Počet nových komentářů
1
Sladkosti jím ze zvyku. Jak s tím přestat?
Můj děda pracoval ve velkém závodě na výrobu sušenek. Domů nosil plno cukrovinek za výhodnou „zaměstnaneckou“ cenu. Přesně jsem věděla, ve které skříňce jsou tyhle poklady hojně k mání. Snad od té doby se datuje můj celoživotní návyk „na sladké“. Co s ním, když se ho chcete zbavit?
Lenka Krbcová
26. 1. 2022
Fidorka se po jedenácti letech mění a přidává novou příchuť
Aktualita
Desítky let oblíbené kulaté sušenky mění svou tvář. Každá ze šesti příchutí Fidorky má nově tři verze obalu. A navíc je k mání nová příchuť, kakaová v mléčné čokoládě v růžovém balení.
Kateřina Čepelíková
5. 1. 2022
Počet nových komentářů
8
Děti přibraly i desítky kilo za rok
Alarmující data ukázala, že některé děti v pandemii výrazně ztloustly. Lékaři varují před krizí dětské obezity. Příčinou je málo pohybu, špatné stravování a stres. Se situací je nutné začít něco dělat hned teď.
Redakce
27. 8. 2021
Počet nových komentářů
1
Mirka van Gils Slavíková: Mám štěstí, že jsem se za socialismu naučila v kuchyni improvizovat
Rozhovor
ROZHOVOR – Porotkyně oblíbené cukrářské soutěže prozrazuje, co ji aktuálně živí, baví a co si myslí o dnešních cukrářích. Nic moc lichotivého to ale nebude.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2021
Čokoláda Milka slaví již 120. narozeniny. Kráva je s ní od samého počátku, ale vypadala jinak
Značka čokolád Milka letos slaví své 120. narozeniny. U příležitosti tohoto jubilea Milka připomíná důležité momenty své historie. Jak vznikl její název a kde se na obalu vzala již klasická fialová kráva?
Redakce
18. 4. 2021
Počet nových komentářů
5
Jak vyrobit karamelky a slaný karamel snadno a rychle
Osladit si život podomácku vyrobenými karamelkami, karamelovou šlehačkou, polevou nebo slaným karamelem, to potěší kdejakého mlsouna. Základní ingrediencemi jsou cukr a trpělivost.
Redakce
5. 2. 2021
Že Milka za hranicemi chutná líp? Možné to je, i když je úplně stejná jako ta naše
Dvojí kvalita potravin je téma, které se řeší již několik let. Oficiální testy opakovaně potvrdily, že někteří výrobci ve stejném obalu nabízejí různé zboží. Nicméně jsou případy, kdy výrobce prodává u nás i v Německu nebo Rakousku produkty povětšinou zcela totožné, přesto se musí nařčení z dvojí kvality bránit stále dokola. To je i případ populární značky Milka.
Lenka Krbcová
4. 2. 2021
Počet nových komentářů
10
Tyčinka Deli byla několikrát stažena a znovu uvedena na trh. Je jí právě 40 let
První tyčinka Deli sjela z výrobní linky v roce 1980. Ve své době u nás ojedinělá cukrovinka byla vyrobena přímo pro československý trh a neměla zde prakticky žádnou konkurenci. Přestože byla oblíbená, její výroba byla opakovaně ukončena, aby se vždy vrátila zpět.
Redakce
12. 5. 2020
Počet nových komentářů
6
Pozor na to, čím barvíte vejce a polevy. Těmto látkám je lepší se vyhnout
Aktualita
Po šedivé zimě se o slovo hlásí veselé jaro, čím více barev, tím lépe. A to i na zákuscích, v krémech, na velikonočních perníčcích i na vajíčkách. Na jaká barviva si dát pozor?
Redakce
9. 4. 2019
Punkové cukrářství s čerstvými větrníky a křivými vizitkami
Cukrářství čp. 1 jsme našli na Vinohradech v místě, kde roky sídlila čistírna. Kabát nám tu už nevyčistí, ale můžeme si ho tu odložit, posadit se, dát si poctivý větrník, makronku, a když nám ho někdo nevyfoukne před nosem, tak i cheesecake.
Kateřina Čepelíková
5. 2. 2019
Počet nových komentářů
2
Co přinést na vánoční besídku, když ne cukroví
Vánoční besídky jsou fajn, spousta dojetí, slz, příjemných setkání, ale má to háček. Paní učitelka požaduje drobné pohoštění. Zapomeňte na chipsy a cukroví, máme pro vás lákavé tipy, které vás nebudou stát mládí.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2018
Čím nahradit sladkosti, aby to dětem chutnalo
Bez sladkostí si málokterý dospělý dokáže představit svůj běžný den, a co teprve dítě. Jenže mlsat se nemusí jen přeslazené prefabrikáty. Poradíme, jak můžete zejména dětem nahradit nevhodné sladkosti. A to tak, aby se neofrňovaly.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2018
Počet nových komentářů
7
dTest: Mléčné tyčinky mají k dokonalosti daleko
Aktualita
dTest hodnotil mléčné tyčinky, které najdete v chladicích pultech supermarketů. Zajímalo ho, kolik obsahují tuku, cukru, bílkovin, ztužených tuků, konzervantů a zda jsou slazené glukózo-fruktózovým sirupem.
Redakce
3. 8. 2018
Margit Slimáková: Výrobci nezdravých potravin si zákazníky vychovávají už ve školách
Rozhovor
Pamlsková vyhláška, která určuje, co smí nabízet školní bufety či automaty, má projít aktualizací. Mohla by platit od září 2018, ale taky nemusí. Vše se řeší v tichosti, kterou výživová specialistka ostře kritizuje. Zároveň nabízí praktický protinávrh aktualizace.
Kateřina Čepelíková
2. 7. 2018
10 příkladů, jak z nezdravé svačiny udělat zdravou
Někdy stačí málo. Něco doplnit, něco ubrat a z nevhodné školní svačiny získáte jídlo, které dá dítěti vše, co potřebuje, nic zbytečného, a ještě mu bude chutnat.
Kateřina Čepelíková
5. 4. 2018
Co se stane, když zavedete vysoké daně za sladkosti
Pokud chcete sladký život, v Norsku vás momentálně nečeká. Země zavedla „daň z cukru“. Velká Británie ji bude v dubnu následovat. Je to dobrý nápad?
Kristina Vacková
20. 3. 2018
Počet nových komentářů
10
Proč se stáváme závislými na sladkém
Proč je přidaný cukr takový problém, na jakém principu vzniká návyk a co s námi udělá? „Kdysi to byla evoluční výhoda, dnes je to problém. A u dětí to platí dvojnásobně,“ říká profesor Ruprich.
Redakce
14. 3. 2018
Počet nových komentářů
1
Svatební sladké: Koláčky a výslužka už nejsou nutnost
Nedostali jste na svatbě výslužku? Těšili jste se na svatební koláčky a moc jich nebylo? Není to nic neobvyklého, trendy se mění i ve sladkostech, které se podávají na svatbě. Dnes letí sweet bar a jako výslužka domácí sušenky.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2017
Počet nových komentářů
1
Prague candy festival: Rozpočet se pohybuje v řádu statisíců
Už za tři dny se v Praze uskuteční první ročník Prague candy festivalu. Co vše na něm najdete, ochutnáte a uvidíte? To nám prozradila hlavní organizátorka festivalu Kristýna Stejskalová.
Kateřina Čepelíková
14. 4. 2016
Počet nových komentářů
8
Máte po slaném chuť na sladké? Proč nás honí mlsná
Možná to znáte sami. Jen co doobědváte, přepadne vás chuť na něco sladkého. Přijdete domů a vaše první kroky vedou k ledničce. Proti stresu bojujete tabulkou čokolády či sáčkem gumových medvídků…
Eva Fryšarová
28. 7. 2014
Voda dětem moc chutná, ale hlavně ta sladká
Nový průzkum ukázal, jak málo a špatně naše děti pijí. Jen deset procet z dotázaných dětí vypije dva litry tekutin denně. Chutnají jim zejména kolové a slazené nápoje, vodu skoro neznají.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2014
Počet nových komentářů
1
Sladkosti od pokladen zmizí. Víme kde a víme proč
V Británii řekli zákazníci sladkostem u pokladen dost! A řetězec je vyslyšel, v šesti stech prodejnách nahradil cukrovinky sušeným ovocem a ořechy. Podobně to bude i u nás. Ale ne všude.
Kateřina Čepelíková
14. 4. 2014
Počet nových komentářů
43
Zvýšení daní u nezdravých potravin v ČR nehrozí
Pomohla by vyšší sazba DPH u tučných a sladkých jídel v boji s obezitou a nemocemi? S naší volební kalkulačkou zjistíte, které strany to cítí jako vy. V EU už si „tučnou daň“ vyzkoušeli.
Kateřina Čepelíková
4. 10. 2013
Počet nových komentářů
15
Jak jíst levně a zdravě
Všichni chceme jíst co nejzdravěji podle všech příruček a doporučení vyhlášených odborníků, jenže to nejkvalitnější jídlo něco stojí. A ne málo. Jak tedy nakoupit levně a přitom zdravě?
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Srdce v ohrožení: Čtveřice hříchů ohrožující naši pumpu
Ať jsme mladí nebo staří, hřešíme všichni. Někomu z toho pneumatika kolem pasu naroste, druhému ruce zežloutnou. Odhalíme nejčastější hříchy, které ohrožují naše srdce.
Redakce
26. 9. 2012
1
–
30
/
32
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji