největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
složení potravin
složení potravin
31
–
41
/
41
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Obsah tuku v sýrech: v čem se lidé mýlí
Řadu spotřebitelů zajímá u sýrů obsah tuku. Ten se dle jednotlivých typů hodně liší, stejně jako množství bílkovin, vápníku či laktózy. Tento tzv. mléčný cukr dokonce některé sýry vůbec neobsahují. Co je vhodné vědět o složení a významu sýrů?
Petr Havel
6. 6. 2018
Počet nových komentářů
2
Aplikace ukáže, které potraviny jsou fér
Pomocí aplikace FÉR potravina snadno zjistíte, co přesně jste měli třeba dnes ke snídani. Možná se budete divit. Podívejte se i na další novinky týdne.
Lenka Krbcová
20. 5. 2018
Smí se výrobek bez masa jmenovat párek?
Komentář
Jako maso by měly být označovány jen výrobky živočišného původu. Párek ze sóji není párek a cizrnový burger není burger.
Petr Havel
9. 3. 2018
Počet nových komentářů
4
Složení, které nečekáte: v rohlíku je běžně sádlo a v lécích lepek
Našli jsme výrobky, které se vymykají tomu, co od nich očekáváme. Hledali byste v sójovém sýru eidam, v hovězí konzervě kuřecí separát a v kvasovém chlebu droždí?
Kateřina Čepelíková
9. 2. 2017
Počet nových komentářů
29
Prodejci čepovaných nápojů neuvádějí rizikové látky
Aktualita
Prodejci čepovaných nápojů porušují zákonnou povinnost a neuvádějí obsažené látky ohrožující zdraví. Povinnost informovat o obsahu alergenů v nápojích mají rovněž provozovatelé nápojových automatů ve školách.
Redakce
12. 8. 2015
Počet nových komentářů
40
Potravinářské Potěmkinovy vesnice
Obal prodává – to platí i u potravin. Hlavně, že je to pěkně barevné a taky voňavé. Přitom největší frajeřina je vyrobit dobrou potravinu bez tuny přídatných látek.
Petr Havel
4. 6. 2014
Počet nových komentářů
3
Špekáčky před 50 lety: méně tuku, více masa
Aktualita
Dnešní špekáčky obsahují více vody a tuku a zároveň méně svaloviny než ty, jež kupovali naši rodiče na sobotní táborák. Které jsou dle testu ty nej?
Redakce
6. 5. 2014
Počet nových komentářů
14
Modifikovaný škrob nemá nic společného s genetickou modifikací
Názvosloví některých potravin či ingrediencí není vždy docela šťastné a řada technologických termínů spotřebitele spíše mate. Jedním z nich je slovní spojení modifikovaný škrob.
Petr Havel
29. 3. 2013
Počet nových komentářů
18
Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba
Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
Počet nových komentářů
27
Obaly potravin dostanou jednotnou tvář. Má to ale háček
Už nebudeme luštit hmotnost ani výživové údaje. Vše důležité bude na přední straně obalu potravin. Má to ale pár nedostatků. Třeba přesnou zemi původu v rámci EU se stále nedozvíte.
Kateřina Čepelíková
9. 10. 2012
Pan „Chemie v jídle“: Jen dvanáct potravin se polepšilo
ROZHOVOR – Výrobci nahrazují cukr sladidly, bílou vodu zahustí škrobem a vydávají to za jogurt. Proč? Nejen to prozradí Rudolf Náprstek, zakladatel webů chemievjidle.cz a emulgatory.cz.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2012
Počet nových komentářů
13
31
–
41
/
41
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji