největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
sůl
sůl
31
–
51
/
51
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Dítě přesolíte už jedním rohlíkem se šunkou
Dáváte dětem v kojeneckém a batolecím věku na snídani bábovku, celozrnné pečivo se šunkou, anebo sázíte na kaše? Přečtěte si, co je nejlepší podle primáře pediatrické kliniky.
Kateřina Čepelíková
20. 11. 2014
Počet nových komentářů
9
Před dvaceti lety jsme jedli 2× více hovězího než dnes
Za posledních dvacet let se leccos změnilo. I v potravinářství a spotřebě konkrétních potravin. Jíme více ryb a méně sádla, jak nám odborníci radí? Stoupá spotřeba chleba a zeleniny?
Kateřina Čepelíková
15. 7. 2014
Počet nových komentářů
58
Žijeme déle. Ale za jakou cenu?
Naše zdraví ze sedmdesáti procent ovlivňuje životní styl. A my hodně solíme, málo sportujeme, pálíme jednu od druhé a trpíme obezitou. Sami si zkracujeme roky, které prožijeme v dobré formě.
Kateřina Čepelíková
9. 5. 2014
Český jídelníček patří k nejpřesolenějším v Evropě
V průměru solíme třikrát víc, než je zdrávo. Hůř jsou na tom jen Maďaři. Máte-li vysoký krevní tlak, ledvinové kameny nebo pokud chcete zhubnout, omezte sůl. Jak ji dostat pod kontrolu?
Karolína Hlavatá
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu
Celých 77 % soli se do organismu dostává prostřednictvím hotových jídel rychlého občerstvení a sterilizovaných potravin. Sůl v mozku aktivuje centra libosti a je tak jistým druhem drogy.
Petr Havel
20. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Dovoz polských potravin do Česka se zvýšil čtyřnásobně
Přestože se v loňském roce provalilo mnoho nebezpečných či falšovaných polských potravin na našem trhu, jejich obliba nadále vzrůstá. Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR ví, proč.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
6
Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem
Aktualita
Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.
Kateřina Čepelíková
31. 1. 2013
Počet nových komentářů
1
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
Má kilo mouky tisíc gramů? Podle výrobců ne
Mouka, ovesné vločky, káva, mák, sušená smetana… Jsou lehčí či těžší, než uvádí výrobce na obale? Převážili jsme je a víme, zda výrobci dodržují danou hmotnost.
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2013
Počet nových komentářů
10
Nejdražší sůl není z moře, je z Podravky
Koupili byste si kilo obyčejné jedlé soli za 140 Kč? Ale děláte to. Věříte, že v potravinách bez glutamátu žádný není? Nevěřte. Zkoumali jsme obsah dochucovadel a víme, co v nich je.
Kateřina Čepelíková
15. 1. 2013
Počet nových komentářů
19
Solničky máme věčně prázdné a ordinace plné
Češi solí dvakrát víc, než by měli. Dodávají si ji hlavně v sýrech, uzeninách a vejcích. A pak se diví vysokému krevnímu tlaku, řídnutí kostí a i infarktům. Kde všude je vlastně sůl?
Kateřina Čepelíková
22. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
Mořské plody jsou zdravé, ale i rizikové
Mořské potvory v jistých ohledech nemají konkurenci, obsahují řadu prospěšných látek. Potenciální nebezpečí představují hlavně za syrova, ale i tomu se lze při správném postupu vyhnout.
Petr Havel
22. 8. 2012
Počet nových komentářů
4
Slaná voda v bazénech není přesnou kopií mořské vody
Chcete se koupat ve slané vodě? Není třeba jezdit až k moři. Slaná voda v tuzemských bazénech má plno výhod. Ale přece se od své slanější verze dost liší. Není kopií, spíš variantou.
Jana Knížková
2. 5. 2012
Počet nových komentářů
11
Konec levných polských potravin?
Problémy potravin z Polska nejsou selháním jednotlivců, ale systému. V případech používání technické soli a rizikové vaječné náhražky je to evidentní. Plošný zákaz ale není v ČR reálný.
Petr Havel
18. 4. 2012
Počet nových komentářů
7
Technická sůl? Její použití v potravinách spotřebitel neodhalí
Kdyby měla Maruška z pohádky svého tatínka ráda jako polskou technickou sůl, byl by následný vyhazov od královského dvora docela oprávněný. Tato sůl může být riziková. V čem se liší?
Petr Havel
5. 4. 2012
Počet nových komentářů
4
Křehčení – metoda nutící spotřebitele platit v ceně masa vodu
Kolik vody může být v křehčeném mase? Žádný zákonný limit neexistuje. Čili v praxi klidně tolik, aby maso ještě „drželo pohromadě“. Zvláště v případě hovězího je to téměř zločin.
Petr Havel
23. 3. 2012
Počet nových komentářů
12
Inspektoři znají první výsledky kontrol podezřelé soli z Polska
Česká inspekce kontroluje sůl a potraviny původem z Polska, kde se namísto jedlé používala technická sůl. Na základě informací o tom, že v Polsku byla průmyslová sůl využívána pro výrobu potravin a byla deklarována jako sůl jedlá, provádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odběry vzorků potravin i vlastní soli původem z Polska. Nyní jsou k dispozici první ucelené výsledky 15 vzorků potravin a 4 vzorků soli.
Redakce
9. 3. 2012
Polská průmyslová sůl je v potravinách. Jestli i u nás, se zatím neví
Aféra s průmyslovou solí, kterou někteří polští výrobci používají při zpracování potravin, nepřesáhla hranice. Alespoň prozatím. Ministr zemědělství Petr Bendl požádal polského rezortního kolegu o poskytnutí informací a součinnost tamních orgánů. České inspekční orgány průběžně kontrolují vybrané typy polských potravin. Důvodem těchto kroků je aféra s průmyslovou solí v Polsku. Tamní prokuratura vyšetřuje několik osob za to, že nakupovali průmyslovou sůl, přebalovali ji a poté prodávali jako…
Redakce
6. 3. 2012
Počet nových komentářů
3
V čem se liší drahá sůl od té obyčejné?
Mořská sůl, himálajská sůl, lanýžová, ibišková… Obyčejná kuchyňská sůl už zkrátka neletí. Znáte třeba uzenou? Proč jsou některé z těchto solí „nad zlato“?
Anna Příhodová
27. 1. 2012
Počet nových komentářů
14
Jídlo z pytlíku – nejhorší jsou levné směsi
Polotovary jsou pohodlné, ale pro zdraví nic moc. Zvlášť když je konzumujete pravidelně. Nemusí to být jen doma – směsi plné polyfosfátů, solí či aromat používají i jídelny či nemocnice.
Redakce
25. 1. 2012
Počet nových komentářů
3
Bojíte se solit? Zbytečně
Přístup lidstva k soli prošel pozoruhodným vývojem, od významného obchodního artiklu přes popelku, vnímanou jako laciná samozřejmost, až po téměř zabijáka. Bude všechno zase jinak?
Pavel Houser
29. 8. 2011
Počet nových komentářů
5
31
–
51
/
51
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji