největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
tuky
tuky
61
–
88
/
88
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Škodlivé tuky – víte, kde je hledat?
Vznikají při průmyslovém ztužování rostlinných tuků. Jejich pravidelná konzumace poškozuje lidské zdraví. Víte, kde najdete rizikové tuky?
Karolína Hlavatá
26. 5. 2014
Clean eating není dieta, ale životní styl
„Clean eating“ – čisté stravování není dieta, ale životní styl. Nepřináší nic nového pod sluncem, přesto vám může otočit svět o 180 stupňů. Co vlastně znamená?
Blanka Chocová
23. 5. 2014
Počet nových komentářů
11
Žijeme déle. Ale za jakou cenu?
Naše zdraví ze sedmdesáti procent ovlivňuje životní styl. A my hodně solíme, málo sportujeme, pálíme jednu od druhé a trpíme obezitou. Sami si zkracujeme roky, které prožijeme v dobré formě.
Kateřina Čepelíková
9. 5. 2014
Proč nám tučné chutná?
Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.
Karolína Hlavatá
2. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
10 mýtů o tloustnutí: Tuky jsou nezdravé a tloustne se po nich
Tuky jsou nezbytnou součástí našeho jídelníčku. Pokud je budeme chtít ze stravy vyloučit, uškodíme si. Stejně jako když to s nimi budeme přehánět.
Lenka Krbcová
1. 5. 2014
Počet nových komentářů
4
Test tuků a olejů: Jak to vidí technolog
Desítka olejů, tři pohledy a pokaždé jiný žebříček. Tentokrát se dozvíte, jak si vedly tuky pod drobnohledem potravinářského technologa a jak moc se liší od hodnocení dietologa a kuchaře.
Kateřina Čepelíková
7. 4. 2014
Počet nových komentářů
30
Test tuků a olejů: Jak to vidí kuchař
Patří olivový olej na pánvičku a máslo do salátu? Nechte si poradit od šéfkuchaře, který tuk se k jaké kuchyňské úpravě hodí. Do hodnocení bylo zařazeno deset druhů tuků.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2014
Počet nových komentářů
23
5 vánočních potravin pod drobnohledem
Nakupujete suroviny pro vánoční vaření a pečení? Vyberte správně ořechy, tuk, cukr, vejce a čokoládu a poznejte, v čem nám která surovina prospívá a v čem škodí.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2013
Počet nových komentářů
4
Vánoční cukroví podle dnešních receptů má hodně tuku. No a co?
3:2:1. Takový bývá podíl mouky, tuku a cukru při vánočním pečení. Máslo v cukroví i vánočce lze více či méně či úplně nahradit rostlinnými tuky. Jenže z hlediska chuti je nepřekonatelné.
Petr Havel
6. 12. 2013
Počet nových komentářů
3
Zvýšení daní u nezdravých potravin v ČR nehrozí
Pomohla by vyšší sazba DPH u tučných a sladkých jídel v boji s obezitou a nemocemi? S naší volební kalkulačkou zjistíte, které strany to cítí jako vy. V EU už si „tučnou daň“ vyzkoušeli.
Kateřina Čepelíková
4. 10. 2013
Počet nových komentářů
15
Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout
Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.
Hana Bačíková
21. 8. 2013
Počet nových komentářů
41
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Jak jíst levně a zdravě
Všichni chceme jíst co nejzdravěji podle všech příruček a doporučení vyhlášených odborníků, jenže to nejkvalitnější jídlo něco stojí. A ne málo. Jak tedy nakoupit levně a přitom zdravě?
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se
Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.
Petr Havel
25. 6. 2013
Počet nových komentářů
19
Test „smetánků“: Ať jsme tlustí na tři prsty
Konzumace mléčných výrobků se doporučuje, jenže ty odtučněné postrádají spojitost s krávou a po těch tučných se pěkně kyne. Podívejte se na obsah tuků, které obsahují oblíbené smetánky.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
Energie potřebují nejvíc děti, až potom dřevorubci
Aktualita
Pokud na potravinách nečtete jen cenovky, už jste si asi všimli GDA tabulek s hromadou čísel. Jak se v nich vyznat a jak podle nich docílit rovnováhy všech tělu potřebných živin?
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2013
Bodlákový olej je lisovaný za studena
Olej z bodláků? Ano, ale ne toho z obyčejného ostnatého plevele, co vám roste za plotem. Bodlákový olej nepíchá, zato léčí. Sice se na něm nesmaží, ale je výborný pro studenou kuchyni.
Jana Poncarová
8. 2. 2013
Počet nových komentářů
1
Test majonéz: Základem je voda a stěží jeden pasterizovaný žloutek
Bramborový salát bez majonézy je jak Ježíšek bez dárků. Nakoupili jsme několik druhů a podívali se, co v nich je. Vědra vody, škrobu, éček, ale jsou i čestné výjimky.
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2012
Počet nových komentářů
6
Když nemáš otruby, dej tam vločky
Vánoce nemusí být zabijákem linie ani pohromou pro vaše zažívání, plné cukru, tuku a bílé mouky. Stačí, když cukroví trochu odlehčíte. Dobré bude pořád. Podívejte se, jak na to.
Jana Poncarová
28. 11. 2012
Počet nových komentářů
3
Pomazánkové máslo je český fenomén. Komu vadí?
Pomazánkové máslo na trh nesmí. Rozhodnuto, šmytec. Přitom EU místní speciality podporuje. Problém vidí ve slovu „máslo“. Jedním metrem ale neměří, másla-nemásla se vyrábějí i jinde.
Petr Havel
19. 10. 2012
Počet nových komentářů
32
Srdce v ohrožení: Čtveřice hříchů ohrožující naši pumpu
Ať jsme mladí nebo staří, hřešíme všichni. Někomu z toho pneumatika kolem pasu naroste, druhému ruce zežloutnou. Odhalíme nejčastější hříchy, které ohrožují naše srdce.
Redakce
26. 9. 2012
Jak používat tuky v kuchyni
Váháte, po jakém tuku sáhnout, pokud zrovna pečete či smažíte? Jaký olej se hodí do salátů a čím namazat krajíc chleba? Poradí výživový poradce Michal Jeník.
Redakce
28. 8. 2012
Co všechno najdeme v chlebu?
Do pečiva se dnes přidává kde co, brambory, hrách, tvaroh i fíky. Trnem v oku nám však stále zůstávají zlepšovadla a éčka. Proč je musíme v pečivu trpět?
Kateřina Čepelíková
20. 7. 2012
Počet nových komentářů
11
Margaríny mají do umělé hmoty asi tak daleko jako tuha k diamantu
Za svou negativní image vděčí margaríny jednak počátku minulého století a tehdejším technologiím. Pověst jim ale kazí i dodnes opakované nesmysly. Třeba že Rama je z 99,99 % plast…
Petr Havel
21. 3. 2012
Počet nových komentářů
19
Hledejte spojení "čerstvé máslo", vyhnete se mraženému výrobku
Po vajíčkách berou vědci na milost i máslo – škodí méně než nekvalitní rostlinné tuky. Ale klíčová je ona kvalita. Máslo, které hibernovalo v mrazáku, rychleji podléhá zkáze a žlukne.
Petr Havel
14. 3. 2012
Počet nových komentářů
3
Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí
Na některých olejích se smažit nedá vůbec, na jiných jen chvíli. A co byste čekali od oleje, u nějž výrobce uvádí: „Může vydávat specifický zápach. Jeho nesporná výhoda je nižší cena.“
Anna Příhodová
21. 2. 2012
Počet nových komentářů
33
Margarín nebo máslo, cukr nebo sladidlo... Kdo se v tom má vyznat
Margarín místo másla, umělá sladidla, fluorizovaná voda, sůl i zubní pasta. Doporučení tvrdí: Budete zdraví jako rybičky! Jiní doplňují: Jako rybičky v jezírku s toxickým odpadem.
Lucie Tomanová
10. 11. 2010
Počet nových komentářů
12
61
–
88
/
88
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji