největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
tvaroh
tvaroh
1
–
14
/
14
Olomoucké tvarůžky byly za poslední rok pětkrát staženy z prodeje. V čem je problém?
Aktualita
Olomoucké syrečky opakovaně musí pryč z obchodů. Důvodem je plíseň, která není ušlechtilá. Co se v loštické firmě děje, že je v posledním roce tolik záchytů a vratek?
Kateřina Čepelíková
16. 2. 2024
Test: Mléčné výrobky s proteinem neobsahují vždy tolik bílkovin, kolik slibují
Aktualita
Časopis dTest podrobil testu šestnáct produktů, které se na obalu chlubí tím, kolik bílkovin obsahují. A laboratoř odhalila, že některé výrobky mají proteinu méně, než deklarují.
Redakce
20. 9. 2023
Obnovil výrobu tvarůžků na Hané. Jmenují se tvargle
David Kapsia začínal na Hanácku s vlastním minipivovarem. Do zámeckého sklepení ve Velké Bystřici původně nastěhoval pivní sudy. Poté, co zde obnovil sto let starou tradici tvarůžkové výroby, zrají tu také tvarůžky neboli tvargle.
Redakce
17. 11. 2021
Ten, kdo vymyslel Lipánek, by zasloužil metál, říkají v Madetě
Lipánku, dezertu z jižních Čech, bude za pár měsíců padesát pět let, je tedy jen o rok mladší než televizní pohádka pro nejmenší Večerníček. Je také stále tak oblíbený a kvalitní, nebo se během let změnil?
Kateřina Čepelíková
24. 11. 2020
Počet nových komentářů
8
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Počet nových komentářů
1
Tvaroh se nedělí na měkký a tvrdý
Čeho si všímáte, když kupujete tvaroh? Dělení na měkký a tvrdý je hodně zjednodušené, tvarohy nabízejí mnohem víc. Vyberte si třeba buchtový tvaroh nebo termotvaroh s vyšším obsahem bílkovin. Jak je poznáte?
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2018
Počet nových komentářů
2
Je ve smetanovém jogurtu více vápníku než ve skyru?
Zakysané mléčné výrobky jsou zdravé, o tom žádná. Jen některé obsahují více vápníku než ty ostatní. Poradíme, jak je od sebe jednoduše odlišit do pár vteřin.
Redakce
7. 9. 2018
Počet nových komentářů
2
Nejlepší ovocné knedlíky? Důležitý je poměr těsto:ovoce
Premiéra soutěže o nejlepší ovocný knedlík se připravuje ve Velkých Pavlovicích. Přestože jde o klasickou meruňkářskou oblast, soutěžit budou i jahody, borůvky a další ovoce, které jen lze do knedlíků použít.
Petr Havel
2. 7. 2014
Nejoblíbenější mléčný výrobek v Česku? Máslo
Zatímco Afričan ročně zkonzumuje 50 kg mléčných výrobků za rok, Čech jich spořádá skoro pětkrát více. Je to zpráva pozitivní nebo negativní? Podívejte se na celosvětové srovnání.
Kateřina Čepelíková
18. 2. 2014
Počet nových komentářů
9
Rozdíl mezi tvarohem ve vaničce a v alobalu? Obalem to není
„Upeču buchty. Kup tvaroh, ale ten ve staniolu, ne ve vaničce!“ říkají pravidelně babičky. Tohle doporučení najdete i v mnoha receptech. Proč, je snad tvaroh-kostka lepší? Je to jinak.
Petr Havel
15. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Výroba domácího sýra si žádá dovolenou
Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2013
Počet nových komentářů
9
A mlékárenským výrobkem roku 2013 se stává…
Známe vítěze 11. ročníku o ten nej mlékárenský výrobek roku. V 9 kategoriích mezi sebou soupeřilo 69 výrobků. Vyhrál zákys, sýr typu grana, farmářské máslo nebo syrovátka?
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2013
Příští stanice metra: Bohušovická mlékárna
Jediná mlékárna u nás, která má vlastní „metro“. Nejde o samoúčelnou frajeřinku, doprava podzemními chodbami umožní zachovat správnou teplotu od výroby až po distribuci.
Lenka Krbcová
20. 5. 2013
Počet nových komentářů
1
Že prý do makové náplně patří mák. Bejvávalo
Na kilo ořechové náplně musí výrobce použít alespoň 25 g ořechů. U ostatních náplní do pečiva žádné normy neplatí. Máme exkluzivní srovnání socialistických náplní a těch dnešních.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Počet nových komentářů
24
1
–
14
/
14
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji