největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Velikonoce
Velikonoce
61
–
90
/
94
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Vejce už jsou zase zdravá. Babičky to neřešily
„O významu vajíčka pro výživu netřeba se zmiňovat,“ psaly prvorepublikové časopisy. Vařily se majonézy, předkrmy, vejce na tvrdo byla základem hlavního chodu. Vyzkoušejte staré recepty.
Blanka Chocová
18. 4. 2014
Počet nových komentářů
9
Značení a uchovávání vajec: Vajíčko na tvrdo vydrží až deset dní
I když třebas nedodržujeme jiné zvyky, Velikonoce bez vajec si u nás asi málokdo dovede představit. Připomínáme proto, jak mají být prodávaná vajíčka označována a také uchovávána.
Lenka Krbcová
17. 4. 2014
Počet nových komentářů
1
Do ledové čokolády se nikdy nekouše
Proč jí říkáme čokoláda, když to žádná čokoláda není? A proč se jí říká ledová, když neobsahuje led? Tajemství ledové čokolády odhalí její jediný výrobce v České republice.
Kateřina Čepelíková
17. 4. 2014
Počet nových komentářů
11
Originální recepty: Velikonoce jako z první republiky
„Jen aby se mi ty bochánky povedly!“ – právě tak lákaly dobové reklamy prvorepublikové hospodyně ke svátečnímu vyvařování. Máme pro vás originální dobové recepty.
Blanka Chocová
15. 4. 2014
Počet nových komentářů
2
20 tipů, jak přežít Velikonoce
Proč už teď? Pokud si chcete na svátky dopřávat, neuškodí na to tělo trochu připravit. Máme pro vás dvacítku tipů, které pomohou Velikonoce přežít ve zdraví a s energií.
Martin Škába
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
7
Kdy a kde seženete jehněčí? Na Velikonoce jen těžko
Proč už teď myslet na Velikonoce? Pokud si o svátcích chcete pochutnat na jednom z tradičních pokrmů, musíte na tom začít pracovat co nejdříve. Jehněčí totiž není. Důvodů je víc.
Petr Havel
19. 3. 2014
Počet nových komentářů
5
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
Počet nových komentářů
9
Laik se diví, slepice žasne: předvařené vejce stačí zalít vodou
Člověk by řekl, že vejce je hotový produkt a není na něm co měnit a vylepšovat. Potravináři si to evidentně nemyslí. Po vejci na tvrdo a vaječné melanži přichází „vrchol degenerace“.
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2013
Počet nových komentářů
8
Vajíčková mapa: najděte si nejbližší slepici
Kudy vede „cesta vejce“? Jak kdy. Pokud ji chcete mít co nejkratší, zapojte se do stejnojmenného projektu. Na vajíčkové mapě vyberete dodavatele a brzy už si pochutnáte na čerstvém vejci.
Beáta Bačíková
1. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
Chytrá a ještě chytřejší vejce
Heslo „kuře 100× jinak“ možná v budoucnosti nahradí jiný pojem – vejce 100× jinak. Do maloobchodů totiž v minulých dnech vstoupila vařená loupaná vejce a tekuté vaječné směsi.
Petr Havel
3. 4. 2013
Počet nových komentářů
3
Co s tolika vejci? Vaječné menu na celý den
Kam s vejci natvrdo, když ne zas a znova do pomazánky? Mistr kuchař pro vás sestavil jídelníček, v němž zahučí všechna vajíčka, která zvládnete vykoledovat (nebo která vám zbudou).
Redakce
31. 3. 2013
Velikonoce na farmářských trzích
Aktualita
Už v průběhu týdne najdete rozšířený velikonoční sortiment i na farmářských trzích. Nejbohatší nabídka čeká návštěvníky v pátek a v sobotu. Podívejte se kde.
Lenka Krbcová
26. 3. 2013
Jak uvařit vejce, aby konečně neprasklo?
Před velikonočními svátky opět vyvstává otázka, jak zabránit vytečení vajec při varu. Záleží na barvě či velikosti vejce? Přidat do vody sůl nebo ocet? Poradíme, aby to letos vyšlo.
Kateřina Čepelíková
26. 3. 2013
Počet nových komentářů
4
Recept na velikonoční nádivku se původně obešel bez pečiva
Receptů na nádivku je bezpočet, bez nakrájených rohlíků či veky se dnes prakticky neobejde. Dřív šlo o hustou kaši z mléka a krupice. K nádivce patří kopřivy, i ty se ale dají nahradit.
Lenka Krbcová
25. 3. 2013
Chyták: Vejce v různých obalech… ale všechna z klecí
Fitness vejce, XXL, cereální, Česká? Všechna jsou stejná v jednom aspektu – typu chovu: v kleci. Je to bohužel velmi běžný způsob prodeje – zahlcovat spotřebitele matoucími informacemi.
Anna Příhodová
18. 9. 2012
Počet nových komentářů
16
Vajec prý bude před Velikonoci dost. Kde, jaká a za kolik?
Supermarket není jediná možnost, kde pořídit vajíčka. Je sice nejpohodlnější, ale ne nejlevnější. Například bio vejce prodávají řetězce za deset korun, farmáři za tři.
Jana Poncarová
3. 4. 2012
Počet nových komentářů
1
Velikonoční soutěž o 500,- na knihu: Již jen dnes!
Inspiraci jsme si vypůjčili z Norska. Tam se totiž na Velikonoce vraždí a loupí; alespoň na filmovém plátně, na stránkách knih a magazínů a dokonce na obalech od mléka.
Redakce
25. 4. 2011
Zvláštní vydání: Farmářské trhy o Velikonocích
Osení, mazance, pomlázky, čerstvá vajíčka i zdobené kraslice, dílny a kulturní program – to vše kromě klasické nabídky najdete na farmářských trzích. Vyberte si…
Redakce
22. 4. 2011
Slováci na Velikonoce jedí to, co Češi o Vánocích
Češi dodržují velikonoční zvyky stále méně. A to i přesto, že je mají rádi a těší se na ně. Na rozdíl od Slováků nám chybí jak tradiční velikonoční jídlo, tak snahy o velký úklid.
Redakce
22. 4. 2011
Počet nových komentářů
1
25 kilometrů s vínem a další netradiční tipy na Velikonoce
Nemá cenu si něco nalhávat: pro většinu lidí jsou Velikonoce jen prodlouženým víkendem. Tak alespoň neseďte doma, vyrazte ven, děje se spousta zajímavých věcí.
Kateřina Kolářová
20. 4. 2011
Rychlokurz: 5 důvodů, proč se vyplatí vlastnoručně upletená pomlázka
Uvázat uzel na kravatě a uplést pomlázku – umíte? Dvě pozapomenuté dovednosti. V bodě jedna pomůže kamarád kravaťák, s pomlázkou si poradíte s pomocí našeho fotokurzu. Je to hračka!
Redakce
18. 4. 2011
Počet nových komentářů
7
Velikonoce a pohanská magie: Přičarujte si, co potřebujete
Víte, proč je dobré zdobit kraslice jen ve zlaté a zelené barvě? Umí vám na celý rok zařídit dostatek peněz i zdraví. Nevěříte? Zkuste to. Je to víc než dva tisíce let stará magie.
Kateřina Kolářová
14. 4. 2011
Která vejce jsou chutnější – hnědá, bílá nebo kropenatá?
Proč jsou některá slepičí vajíčka hnědá a jiná bílá? Která se snáz rozbijí? Je pravda, že tmavá skořápka ukrývá tmavší žloutek? A proč je na Velikonoce takový problém sehnat bílá vejce?
Anna Příhodová
12. 4. 2011
Počet nových komentářů
3
Vyzkoušeli jsme: Jak odhalit falešné čokoládové vejce?
Nakoupili jsme hromadu velikonočních vajíček a figurek. Na první pohled vypadají všechny stejně; ale rozhodně stejně nechutnají. Kolik jich bylo opravdu z čokolády? Asi se budete divit.
Kateřina Kolářová
8. 4. 2011
Počet nových komentářů
4
Jesus Christ superhrdina: Velikonoční mýtus pro moderního člověka
Stvoření světa a člověka, velký třesk, evoluce…, obstojí velikonoční příběh ve srovnání s moderními mýty? Má přece motiv důležitý pro každý dobrodružný film – hrdinu par excellence.
Richard Gilík
6. 4. 2011
Počet nových komentářů
13
Velikonoce: Hody, hody, ožerem se!
Nejvýznamnější křesťanský svátek, jehož význam těžce válcuje obchodní potenciál Vánoc. Co pro nás znamenají Velikonoce kromě volného dne navíc a příležitosti se pořádně napít?
Lenka Krbcová
4. 4. 2011
Počet nových komentářů
7
Svátky, které postrádáme
Jsou svátky, které slavíme, a dobře víme proč; pak svátky, o nichž nevíme, zda je vůbec máme zachovávat; a nakonec ty, které se slavily kdysi a jež nám dnes chybí.
Richard Gilík
2. 12. 2010
Proč ztrácíme rituály a svátky
Neumíme důstojně oslavit významné svátky, ba ani důležité životní mezníky. Rituály stále více ztrácejí svůj obsah a zplošťují svou formu. Platí to nejen o Vánocích či Velikonocích.
Richard Gilík
22. 11. 2010
Počet nových komentářů
23
Vaječné hodování
Pštrosí obři, křepelčí mrňousové i kaviár… Symbolem nadcházejících Velikonoc jsou samozřejmě vejce slepičí. Co s hromadou vykoledovaných, natvrdo uvařených vajec?
Renata Petříčková
2. 4. 2010
Jarní klíčení
Není snad kromě vajíčka lepšího a dokonalejšího symbolu jara a nového života, než je rostlinný klíček. Semeno je spící jádro života. Rostlinné klíčky totiž mají jedno společné. Voda a nabobtnání a následné klíčení v nich totiž vyvolá doslova bombastickou reakci.
Renata Petříčková
24. 3. 2010
Počet nových komentářů
1
61
–
90
/
94
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji