největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
vepřové maso
vepřové maso
1
–
18
/
18
V Polsku krmili kuřata technickým olejem, maso mohlo skončit i v Česku
Aktualita
Polským drůbežářským průmyslem otřásá skandál. Novináři odhalili, že v krmných směsích pro drůbež se používaly škodlivé technické tuky, zřejmě ve snaze srazit cenu masa co nejníže. Drůbež od našich severních sousedů přitom tvoří zhruba polovinu zdejší nabídky, úřady se proto dožadují dalších přísných kontrol.
Redakce
6. 10. 2022
Počet nových komentářů
2
Loňský rok byl noční můra. Z ceny masa si nejvíc ukrojí maloobchod, říká šéf chovatelů prasat
Rozhovor
ROZHOVOR – Drahé krmivo, energie i doprava. To vše se promítá do rostoucích cen potravin v supermarketech. Podle Jana Stibala, ředitele Svazu chovatelů prasat, mohou za vyšší cenu masa i marže obchodních řetězců, které za posledních devět let výrazně vzrostly.
Redakce
2. 5. 2022
Počet nových komentářů
1
Kam porostou ceny masa
Komentář
KOMENTÁŘ – Jako jiné potraviny a komodity, také ceny masa kvůli válce na Ukrajině výrazně vzrostou. V Evropě už se to děje. V ČR zatím některé maloobchody změny nezohledňují, je to však jen otázka času.
Petr Havel
16. 3. 2022
Počet nových komentářů
1
Jak si udělat domácí zabijačku
Ovar, tlačenka, jitrnice, jelita… Zažít v reálu domácí zabijačku, dříve tradiční součást společensko-gastronomického života na venkově, je a bude stále vzácnější. Jaká pro ni platí pravidla a co všechno byste měli vědět předem?
Petr Havel
23. 2. 2022
Online tržiště s vepřovým masem: prodává jen větší balení, zato 100% české za výhodnou cenu
Projekt na podporu českého vepřového je výhodný pro chovatele i spotřebitele. Online řeznictví Naši zemědělci chce podat pomocnou ruku českým zemědělcům a kvalitnímu masu. Vyplatit se může i zákazníkům.
Petr Havel
15. 12. 2021
Počet nových komentářů
2
Jak na trhané vepřové a hovězí maso
Trhané maso není jen natrhané upečené maso. Jde o speciálně vybraný kus masa, který se velmi dlouho peče na grilu. Nevybírejte ty nejlibovější kousky a dejte na naše rady. Skvěle si pochutnáte.
Redakce
25. 6. 2021
Vepřové maso brzy zdraží. Víc, než čekáme
Komentář
KOMENTÁŘ – Ceny vepřového porostou více a déle, než mnozí předpokládají. Zjednodušeně lze říci, že jeho cenu u nás ovlivní Čína. Na vině je africký mor prasat a nezvládnuté aspekty globalizace.
Petr Havel
10. 12. 2019
Počet nových komentářů
1
Naše maso z Modletic: Neblbněte nás, zlobí se lidé na Kaufland kvůli novému logu
„Naše maso z Modletic“ a „Naše maso z Modletic výhradně z českého chovu“ jsou dvě nová loga obchodního řetězce Kaufland. Lidem vadí, že v Modleticích nejsou žádné kravíny ani vepříny, ale pouze masozávod, který zpracovává maso z různých zemí.
Kateřina Čepelíková
26. 2. 2019
Počet nových komentářů
3
Co všechno patří do guláše
Čtyři guláše, desítky různých receptů, variací, složení, příprav i zahuštění. Někde nechybí smetana, jinde červené víno či odblaněný mozek. A jak připravujete zabijačkový, hovězí, bramborový a segedínský guláš vy?
Kateřina Čepelíková
11. 6. 2018
Počet nových komentářů
3
Benefity a rizika červeného masa
Když budete červené maso konzumovat po kilech a péct ho při vysokých teplotách, pak o veškeré jeho benefity přijdete. Oč konkrétně?
Kateřina Čepelíková
25. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Jezte přeštické prase, zachráníte mu život
Přeštické prase je legenda a unikát. Maso přeštíků je chutnější a vyzrálejší, ovšem také dražší než maso z obyčejného pašíka. Chov geneticky cenného druhu je však ohrožen.
Petr Havel
9. 7. 2015
Počet nových komentářů
21
Paul Day: Tohle je nejlepší kuchyň, ve které jsem kdy pracoval
Rozhovor
Zcestoval svět, vařil v Tokiu, New Yorku i Londýnském Nobu, ale před pár lety se usadil v Česku. Otevřel si tu řeznictví a dvě restaurace, které se záhy staly vyhlášené. Jaká byla jeho cesta k úspěchu?
Kateřina Čepelíková
2. 1. 2015
Počet nových komentářů
3
Jak se z dánského selete stane české vepřové
Nejpozději za rok budeme znát zemi původu kupovaného masa. Pozor na častý omyl – jde pouze o maso jako takové, ne o součást dalších výrobků. A ani tak stoprocentní jasno mít nebudeme.
Petr Havel
2. 4. 2014
Počet nových komentářů
8
České zemědělství je pr*ser, tvrdí Babišův muž
Takto radikální je ve svých názorech Jaroslav Faltýnek, předseda Agrární iniciativy. Snaha změnit věci k lepšímu tu je, a to přímo z Ministerstva zemědělství. Jen je to snaha polovičatá…
Kateřina Čepelíková
7. 2. 2013
Počet nových komentářů
3
Růst cen potravin v roce 2013 je neodvratný
Bez ohledu na cokoli ceny potravin v ČR v novém roce porostou. Ne hned, ne pravidelně a ne moc, ale prakticky jistě. Mimo jiné i proto, že potraviny u nás patří k nejlevnějším v celé EU.
Petr Havel
2. 1. 2013
Počet nových komentářů
8
Přešlechtěné prase vám chutnat nebude
Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.
Petr Havel
13. 12. 2012
Počet nových komentářů
2
Teď už kvalitu poznáte na první dobrou
Aktualita
Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2012
Falešné hovězí bylo nasáklé barvou. Z Maďarska do ČR nesměřovalo
Aktualita
V posledních dnech se objevily zprávy o vepřovém mase, které se, patřičně obarvené, vydávalo za hovězí svíčkovou. Do českých obchodů se nedostalo, uklidňují veterináři.
Lenka Krbcová
24. 10. 2012
1
–
18
/
18
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji