největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Vím co jím a piju
Vím co jím a piju
1
–
7
/
7
Drahé rybí maso? Mýtus
Spotřebitelský průzkum iniciativy Vím, co jím ukázal, že víc než polovina Čechů (66,1 %) považuje ryby za sice zdravé, ale drahé maso. Výživová specialistka vyvrací mýtus o drahých rybách a radí s výběrem.
Karolína Hlavatá
30. 5. 2014
Počet nových komentářů
13
Škodlivé tuky – víte, kde je hledat?
Vznikají při průmyslovém ztužování rostlinných tuků. Jejich pravidelná konzumace poškozuje lidské zdraví. Víte, kde najdete rizikové tuky?
Karolína Hlavatá
26. 5. 2014
Český jídelníček patří k nejpřesolenějším v Evropě
V průměru solíme třikrát víc, než je zdrávo. Hůř jsou na tom jen Maďaři. Máte-li vysoký krevní tlak, ledvinové kameny nebo pokud chcete zhubnout, omezte sůl. Jak ji dostat pod kontrolu?
Karolína Hlavatá
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
Živočišné potraviny vlákninu prakticky neobsahují
Nerozpustná vláknina je kartáč, který čistí povrch střev a zároveň je dráždí k většímu pohybu. Rozpustná vláknina bobtná, navozuje tedy v žaludku větší pocit sytosti. Potřebujeme obě.
Karolína Hlavatá
11. 3. 2014
Počet nových komentářů
14
Sladká zrada: cukry schované v údajích o sacharidech
Video
Sacharidy a cukry nejsou to samé. Úskalí sacharidů spočívá v tom, že různé druhy mají odlišný vliv na naše zdraví i váhu. „Tloustnoucí“ cukry jsou schované i tam, kde byste je nečekali.
Karolína Hlavatá
13. 2. 2014
Počet nových komentářů
2
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Pokud nebudou jasná pravidla, bude zákazník šizen
Aktualita
Nezávislá kontrolní organizace ukazuje na příkladu nedávného testu olivových olejů, jak důležitá jsou v potravinářství jasná pravidla a kontrola jejich dodržování.
Lenka Krbcová
12. 10. 2012
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji