největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
víno
víno
61
–
90
/
136
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Sklepmistr: Svatomartinské víno je ryze českou tradicí
Komentář
11.11. v 11:11 se začnou prodávat letošní Svatomartinská vína. Víte, kam až sahá tradice tohoto mladého vína?
Ondřej Lukeš
11. 11. 2015
Kde všude si budete moci připít Svatomartinským vínem?
Už tuto středu vypuknou na mnoha místech v České republice akce spjaté s prodejem a oslavou Svatomartinského vína. Už víte kam vyrazit? Nabízíme pestrou paletu více než třiceti akcí.
Redakce
9. 11. 2015
Sudové víno bude mít nově kontrolní pásku
Novela zákona, která by měla začít platit do poloviny příštího roku, s sebou nese řadu významných změn, se kterými si budou muset prodejci sudového vína poradit. Oč jde přesně?
Redakce
9. 10. 2015
Počet nových komentářů
2
V Praze se dělá víno, které může Morava závidět
Že dobré víno pochází jen z Moravy? To už dávno neplatí. Vinohrad, který najdete přímo v Praze, sbírá jednu cenu za druhou. Jak říká jeho vedoucí: „Dejte skvělou polohu, skvělé lidi, skvělého technologa a máte skvělé víno.“
Kateřina Čepelíková
8. 10. 2015
Počet nových komentářů
5
Jak dlouho vydrží burčák
Je třeba vypít burčák hned? Jak burčák skladovat a proč vadí zcela utažené víčko? 3× o burčáku s Markem Babiszem, hlavním sommelierem Salonu vín.
Lenka Krbcová
2. 10. 2015
Burčák: Je libo mydliňák, nebo raději řezák?
Sezóna burčáku je v plném proudu. Víte, jak poznat pravý burčák od „burčáku“ a kolik druhů je u nás k mání?
Kateřina Čepelíková
29. 9. 2015
Máte možnost ochutnat Krále vín
Teprve podruhé v desetileté historii soutěže zvítězilo suché víno, poprvé šlo přitom o víno z barrique sudu. Vína oceněná odborníky budou k mání již tento týden.
Petr Havel
2. 9. 2015
5 tipů jak skladovat víno
I vína, která nejsou archivní, musíte umět dobře skladovat. Dozvíte se, proč musí lahev při uchovávání vždy ležet, ale i proč víno nepatří do úklidové komory.
Redakce
23. 7. 2015
Konec vína ze sudů?
Černý trh a falšování vína u nás jen kvete, ale zákaz čepování sudového vína nic nevyřeší.
Petr Havel
23. 2. 2015
Počet nových komentářů
5
Levná vína člověka neobohatí, říká špičkový sommelier
Rozhovor
Přístup Čechů k vínu se mění k lepšímu, nejenže si ho rádi vychutnávají, ale také se o něj zajímají, všímá si Pavol Velič. Přesto v některých aspektech stále chybujeme.
Eva Fryšarová
9. 2. 2015
Počet nových komentářů
7
Vinaři proti podvodníkům. Pomůže nové značení?
Aktualita
Nové značení našich vín má zajistit lepší a jednodušší orientaci zákazníků a také bránit nekalým praktikám, které poškozují i vinaře.
Redakce
15. 1. 2015
Japonci se „topí“ v Beaujolais
Aktualita
Lahve Beaujolais Nouveau se tradičně otvírají třetí čtvrtek v listopadu. Poslední dobou se nejvíce slaví v Japonsku, které je – po samotné Francii – největším odběratelem mladého francouzského vína. Letos Japonci podle odhadů nakoupí sedm miliónů lahví Beaujolais.
Redakce
20. 11. 2014
Svatomartinské víno na pultech již dnes. Jaké je?
Aktualita
Tak jako každý rok ani letos vinaři nezapomněli nachystat Svatomartinská vína. Nejvíce vín bude odrůdy Müller Thurgau, Modrý Portugal a Svatovavřinecké.
Redakce
11. 11. 2014
Počet nových komentářů
1
Šizený burčák? Museli byste hodně hledat
Aktualita
Dosavadní kontroly burčáku dávají důvod ke spokojenosti. Prohřešků je minimum. Podívejte se, jak zatím dopadly letošní inspekce.
Redakce
7. 11. 2014
První burčák čekejte za čtrnáct dní. Ne dřív
Aktualita
Podle moravských vinařů začne letošní sklizeň hroznů o deset dní dříve, než je obvyklé. To znamená, že se mladé víno dostane na pulty začátkem září. Dřív seženete jen padělky.
Kateřina Čepelíková
19. 8. 2014
Počet nových komentářů
13
Pochybnosti o resveratrolu: víno, tablety, nebo nic?
Asi jen málokdo dosud neslyšel o téměř zázračném resveratrolu a z toho vyplývající prospěšnosti červeného vína. Jenomže názory vědců se neustále mění a žádná pravda není nedotknutelná.
Pavel Houser
9. 6. 2014
Počet nových komentářů
5
Není škoda vylévat falšované víno?
Vína, u kterých inspekce odhalí nepovolené výrobní postupy, budou likvidována obdobně jako padělky kabelek či mikin. Jde přitom o zdravotně nezávadná vína. Není to zbytečné plýtvání?
Petr Havel
15. 5. 2014
Počet nových komentářů
10
„Andělský pšouk“ – mistrovský zvuk při otvírání sektu
V lahvi se šumivým vínem může být tlak jako v pneumatikách zatížené Škody Fabie. Zátka pak vyletí rychlostí 40 km/hod. Přitom nemá zaznít žádná dělová rána, ale jen tiché „pfff…“.
Bohumil Tesařík
9. 5. 2014
Vyznejte se ve vínech, i když jste laik
Bílé, nebo červené? Pozdní sběr, nebo barrique? Pokud se ve víně příliš neorientujete, ale rádi ho pijete, přijde vám vhod minislovníček nejdůležitějších pojmů.
Redakce
8. 5. 2014
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin
Není všechno šampaňské, co se jako šampaňské tváří. Označujeme tak šmahem různé „bublinky“. První věc je správný výběr sektu či šumivého vína, druhá zacházení s nápojem.
Petr Havel
17. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Tři ze šesti burčáků jsou falšované
Aktualita
Burčák je na každém rohu, proto i inspektoři vyrazili do ulic. Zkontrolovali 472 prodejních míst, odebrali 53 vzorků a mají první výsledky kontrol. Nejsou příliš povzbudivé.
Kateřina Čepelíková
8. 10. 2013
Počet nových komentářů
20
Bobule plné vitamínů
Hrozny vinné révy kupujeme hlavně kvůli chuti, aniž si uvědomujeme, jakou moc mají malé bobule. Poslouží i pro hubnutí. Při odtučňovací kúře, pro zdraví i na mlsání je důležitá kvalita.
Simona Procházková
25. 9. 2013
Počet nových komentářů
2
Který z nich je přírodní? Cider, nebo cidre?
Rozdílů mezi ciderem a cidrem je jako mezi hodinkami a holinkami. Oba kvašené mošty se vyrábí z jablek, oba mají bublinky, ale jen jeden je bez aditiv a přidaného cukru.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2013
Počet nových komentářů
5
Pozor, ve vínech jsou syntetická barviva
Aktualita
GALERIE: Falšování vín neustává. Inspekce upozorňuje na nové nálezy a nejčastější praktiky podvodníků.
Lenka Krbcová
21. 8. 2013
Vinařská turistika kvete díky moderním technologiím
Cesty po vlastech českých a moravských si můžete zpestřit relativně novou disciplínou zvanou winecaching. Jak se hledají poklady a získává vinná odměna, prozradí vinař Petr Marcinčák.
Kateřina Čepelíková
2. 8. 2013
Potraviny na pranýři visí už rok. Nejhůř dopadla vína a uzeniny
Spotřebitelé si portál pranýřující nejhorší potraviny v ČR oblíbili, mezi odborníky budí rozpaky. Nejvíc v žaludku leží výrobcům a prodejcům potravin. Vyhrožují tvůrcům desítkami žalob.
Lenka Krbcová
10. 7. 2013
Počet nových komentářů
17
Jak čachrovat s bublinkami? Stačí změna tlaku
Šumivá vína, lidově šampaňské či sekty, se dělí různě. Mimo jiné podle natlakování. A to je prostor pro klamání spotřebitele i daňový únik. Není zřejmé, jak rozsáhlé tyto praktiky jsou.
Petr Havel
30. 5. 2013
Počet nových komentářů
12
Růžový máj a růžová vína na Farmářském tržišti Jiřák
Druhý ročník degustačního festivalu růžových vín a klaretů Růžový máj 2013 na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 se koná tuto sobotu 18. května. Letos v rytmu swingu! Letošní ročník bude speciální navíc v tom, že doprovodný hudební program roztančí náměstí swingovou muzikou. K růžovému ochutnáte i gastronomii s růžovým se snoubící a kvalitní občerstvení z potravin českých farmářů a výrobců.
Redakce
14. 5. 2013
10 aplikací, které vám usnadní výběr restaurace
Mobil už není kilová cihla bez displeje. Umí najít nekuřáckou hospodu, objednat jídlo do domu, objevit restauraci, kde čepují kohoutkovou vodu a ještě mnohem víc.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2013
Počet nových komentářů
9
Falšovaných vín jsou desítky, vedou podvody se zemí původu a ředění vodou
Už na více než 80 případů čachrů s vínem upozornila inspekce. Ta má teď nový nástroj pro lepší kontrolu. Mezi podvodníky nechybí krabicáky, Sklepmistr ani Igristoje, podívejte se.
Petr Havel
18. 3. 2013
61
–
90
/
136
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji