největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
zahraniční jídlo
zahraniční jídlo
1
–
7
/
7
Kanárské ostrovy: zkuste recept na tradiční jídlo conejo al salmorejo
Conejo al salmorejo je králík marinovaný a dušený ve speciální omáčce s olivovým olejem, vínem a dalšími aromatickými ingrediencemi. Můžete ho ochutnat během dovolené na Kanárských ostrovech, nebo připravit doma. Jaké další speciality nabízí kuchyně poznamenaná španělským vlivem?
Petr Havel
1. 4. 2022
Soljanka – jeden z nejznámějších pokrmů ukrajinské kuchyně
Polévka soljanka je jedním z typických jídel Ukrajiny. Má mnoho variant, ale prakticky v žádném receptu nechybí jedna surovina – okurky.
Petr Havel
17. 3. 2022
Indonéská kuchyně je neuvěřitelně pestrá a upotřebí se v ní „co dům dal“
Indonésie se rozkládá na tisícovkách ostrovů, v její kuchyni se tak mísí stovky etnik a mnoho gastronomických vlivů, surovin a výrazných koření, například směs gota. Oficiálně má pět národních jídel, my vám nabízíme recept na specialitu ze Sumatry.
Petr Havel
12. 11. 2021
Počet nových komentářů
1
Nejlepší ajvar je domácí
Balkánská specialita – zeleninová čalamáda ajvar má mnoho variant a způsobů využití. V různých verzích ji koupíme nejen na dovolené v Chorvatsku, ale již i u nás. Můžete vyzkoušet také vlastní ajvar, recepty se mírně liší, základ je ale jasný – papriky a zase papriky.
Petr Havel
25. 8. 2021
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční?
V zahraničí mají všechny potraviny lepší chuť, tam je nešidí, jako u nás, zní často z úst Čechů. Jenže možná v zahraničí měří všechno jiným metrem.
Petr Havel
23. 6. 2016
Počet nových komentářů
4
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte
Rozdíl mezi českou a zahraniční restaurací je nebetyčný. Zatímco u nás nemalá část restaurací zpoplatňuje i služby, které v praxi nic nestojí, a šidí na míře, v zahraničí si hosta snaží zavázat.
Petr Havel
23. 7. 2014
Počet nových komentářů
35
České potraviny nám chutnají víc
Jsou lepší a kvalitnější potraviny z Česka nebo ze zahraničí? Výzkum ministerstva zemědělství zjistil, že Češi čím dál víc začínají věřit vlastním regionálním potravinám.
Redakce
17. 2. 2012
Počet nových komentářů
3
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji